Δράσεις ΕΚΕ
Οι άνθρωποι της ΑΧΑ μαθαίνουν πώς να προστατεύουν την υγεία τους
Η ΑΧΑ Ελλάδας διοργάνωσε ενημέρωση για το προσωπικό της, σε συνεργασία με τον Όμιλο Υγεία, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εταιρικής Υπευθυνότητας.
Ειδικός προσκεκλημένος από πλευράς του Ομίλου Υγεία ήταν ο Δρ. Στέργιος Τασιόπουλος, Ιατρός Παθολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής Α’ Παθολογικής Κλινικής, ο οποίος πραγματοποίησε στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας, παρουσίαση με θέμα: «Η αξία του προληπτικού ελέγχου για την προστασία της ζωής».
Καρδιοπάθειες, κακοήθη νεοπλάσματα, πνευμονοπάθειες, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, ατυχήματα, νόσος Alzheimer, σακχαρώδης διαβήτης, γρίπη – πνευμονία και αυτοκτονίες αποτέλεσαν τις βασικές θεματικές ενότητες στις οποίες κινήθηκε η παρουσίαση του κ. Τασιόπουλου. Αυτά τα κύρια αίτια θανάτου –παγκοσμίως– αναλύθηκαν υπό το πρίσμα της πρόληψης, δηλαδή, με ποιους τρόπους μπορεί κανείς να τα προλάβει πρωτογενώς (έγκαιρη αναγνώριση και εξάλειψη παραγόντων κινδύνου), δευτερογενώς (πρώιμη διάγνωση και αντιμετώπιση ασυμπτωματικής νόσου ή πρόδρομων σταδίων νόσου), τριτογενώς (περιορισμός εγκατεστημένης νόσου).
Κύριος άξονας στην καλύτερη αξιολόγηση της πορείας ενός υγιούς ή ασθενούς είναι η σχέση αμφίδρομης εμπιστοσύνης μεταξύ του ατόμου και του γιατρού που τον παρακολουθεί. Η σχέση αυτή χαρακτηρίστηκε κατά την παρουσίαση ως ακρογωνιαίος λίθος για την έγκαιρη αναγνώριση πιθανών κινδύνων και τη λήψη μέτρων προστασίας. Αυτή η σχέση σε συνδυασμό με μια σειρά από συνιστώμενες εξετάσεις (π.χ. γενική αίματος, σάκχαρο ορού, χοληστερόλη – HDL, LDL -, τριγλυκερίδια) και προαιρετικούς ελέγχους (π.χ. ουρία, κρεατινίνη, ουρικό οξύ, SGOT, SGPT, γGT, φεριτίνη – για τις γυναίκες -, free-T4 – TSH, γενική ούρων) μπορούν να προσφέρουν μια ισχυρή ομπρέλα προστασίας για την υγεία του κοινωνικού συνόλου.
Πρόσφατη έρευνα που απηύθυνε η ΑΧΑ Ελλάδας προς συνεργαζόμενους οργανισμούς της, κατέδειξε ότι τα θέματα της υγείας είναι τα πλέον σημαντικά και για το κοινωνικό σύνολο. H AXA επενδύει σταθερά στην ενίσχυση της πρόληψης, τόσο προς τους ανθρώπους που τη στελεχώνουν όσο και προς την ευρύτερη κοινωνία. Στόχος είναι να αυξάνεται η γνώση για την πρόληψη ώστε να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για μια ασφαλέστερη κοινωνία και βελτιωμένες ασφαλιστικές υπηρεσίες.