Διαμεσολαβούντες

Εσείς γνωρίζετε τι κάνει ο Financial Planner;

Με αφορμή το 1ο Financial Planning Forum, με τίτλο «From Sales to Consulting», η Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης των Ελλήνων Financial Planners (HFPA) πραγματοποίησαν, στις 25 Σεπτεμβρίου, ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους.

Σε χαλαρό και φιλικό κλίμα οι συντάκτες του οικονομικού και ασφαλιστικού ρεπορτάζ ενημερώθηκαν για το Forum, το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά και τη μέθοδο του Χρηματοοικονομικού Σχεδιασμού που, όπως φάνηκε, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός, παρόλο που ο θεσμός του Financial Advisor μετράει σχεδόν μια 20ετία στην Ελλάδα.

«Στόχος του φόρουμ είναι όχι μόνο να ενημερωθούν οι συνάδελφοί μας, που ήδη δραστηριοποιούνται στην αγορά, αλλά και η ελληνική κοινωνία ότι τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τον σωστό σχεδιασμό», τόνισε η Πρόεδρος της HFPA, κα Ευφροσύνη Στουργιώτου, για να προσθέσει: «Όσοι ασχολούνται με τα οικονομικά και τις επενδύσεις, γνωρίζουν πολύ καλά ότι, για να επιτύχεις έναν οικονομικό στόχο στο μέλλον, πρέπει πρώτα να διασφαλίσεις τους κινδύνους που η επένδυσή σου ενδέχεται να αντιμετωπίσει. Δεν μπορείς να ξεκινήσεις μια επένδυση χωρίς να έχεις καλύψει αυτούς τους κινδύνους».

Αυτή είναι η δουλειά του Financial Planner ή Financial Advisor (Σύμβουλος Χρηματοοικονομικού Σχεδιασμού, στα ελληνικά), «να διαχειρίζεται ολιστικά, συντονισμένα και σε βάθος χρόνου τα οικονομικά συμφέροντα του πελάτη του, όπως είπε ο κ. Λουκάς Τουρνατζής.

«Μεγαλώνουμε τους πελάτες μας και περπατάμε μαζί τους, προστατεύοντάς τους καθ’ όλη τη διαδρομή», πρόσθεσε η Αντιπρόεδρος της HFPA, κα Όλγα Σαλαμούρα.

Η μέθοδος του Χρηματοασφαλιστικού Σχεδιασμού βασίζεται στην ανάλυση των δεδομένων και τη δημιουργία εξατομικευμένης Μελέτης. Στην κατεύθυνση αυτή, οι Financial Planners έχουν στη διάθεσή τους ένα λογισμικό, το οποίο αποτελεί βασικό εργαλείο, που τους δίνει τη δυνατότητα, αφού καταχωρίσουν όλα τα δεδομένα που αφορούν τον πελάτη, να δοκιμάσουν διάφορα σενάρια, προκειμένου να εκτιμήσουν εάν και σε ποιες περιπτώσεις υπάρχει κίνδυνος και πώς αυτός μπορεί να καλυφθεί.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, ο Financial Planner εκπαιδεύεται συνεχώς και πιστοποιείται, για να συμβουλεύει και να καθοδηγεί σωστά τον πελάτη του. Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες διαθέτουν όχι μόνο τις πιστοποιήσεις που απαιτεί η ελληνική νομοθεσία (πιστοποιητικό για τη διανομή επενδυτικών προϊόντων που βασίζονται σε ασφάλιση και πιστοποιητικό για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών), αλλά και τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις της Eficert: SQF4 financial advisor / SQF5 senior intermediary / SQF6 financial planner.

Το Forum

Το 1ο Financial Planning Forum, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), απευθύνεται στους επαγγελματίες του ασφαλιστικού, επενδυτικού ή και τραπεζικού χώρου. Θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη μέθοδο του Χρηματοοικονομικού Σχεδιασμού και πώς αυτή μπορεί να συμβάλει στην επαγγελματική τους ανέλιξη. Επιπλέον, όπως προαναφέρθηκε, μέσα από τη διοργάνωση αυτή η HFPA φιλοδοξεί, η ελληνική κοινωνία, ευρύτερα, να γνωρίσει τους Financial Planner και τα οφέλη της μεθόδου που χρησιμοποιούν.

H «Ασφαλιστική Αγορά», εκτιμώντας ότι το 1ο Financial Planning Forum είναι μια προσπάθεια που προάγει την αγορά και τον επαγγελματισμό του κλάδου, το στηρίζει και προτρέπει όλους τους επαγγελματίες να τo παρακολουθήσουν.

Δήμητρα Καζάντζα, Νίκη Πρωτονοτάριου


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας