Τι στοίχισε στον κ. Gauci τη θέση του Δ/νοντος Συμβούλου;
Η ανακοίνωση της Εθνικής Ασφαλιστικής, για την ανάληψη καθηκόντων CEO από τον επαναπατρισθέντα κ. Δημήτρη Μαζαράκη, αντιμετωπίστηκε, όπως είναι αναμενόμενο, με πολύ θετικά σχόλια από το σύνολο της αγοράς. Αυτό οφείλεται, πρωτίστως, στον επαγγελματικό χαρακτήρα που έχει επιδείξει ο κ. Μαζαράκης.
Έχει όμως σημασία –και για όσους εκφράζουν ήδη τις μεγάλες τους προσδοκίες από το διοικητικό σχήμα που έρχεται–, να αναλογιστούμε τι οδήγησε στην απομάκρυνση του κ. Robert Gauci, ενάμιση μόλις χρόνο μετά από την ουσιαστική ανάληψη των καθηκόντων του. Δυστυχώς, η ιστορία της ασφαλιστικής αγοράς δείχνει ότι σπανίως γίνεται αυτή η συζήτηση, δηλαδή τι δεν αξιολογήθηκε θετικά στις επιδόσεις ενός αποχωρήσαντος διευθυντικού στελέχους, και ποια είναι τα χρήσιμα συμπεράσματα που προκύπτουν.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι για τον κ. Gauci δεν μέτρησαν θετικά οι δημόσιες τοποθετήσεις του για το πλαίσιο συνεργασίας με τους παρόχους ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, τις ιδιωτικές κλινικές, κάποιες από τις οποίες ανήκουν στον Όμιλο του CVC. Όπως είναι ευρέως γνωστό στην αγορά, οι χρεώσεις που πληρώνουν σε ιδιωτικές κλινικές οι ασφαλιστικές εταιρείες για τους ασφαλισμένους τους είναι τόσο υψηλές, που έχουν προκαλέσει εντονότατο προβληματισμό σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Προβληματισμό φαίνεται ότι δημιούργησε, όμως, και η αδυναμία να εξασφαλιστεί η έγκριση, από την ΤτΕ, του project που ετοίμαζε η Εθνική Ασφαλιστική με αντασφαλιστικό οργανισμό, για τη μεταφορά κινδύνου από το χαρτοφυλάκιο Ζωής.
Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα χειριστεί τα δύο αυτά ζητήματα η νέα διοίκηση…
Αμαλία Ρουχωτά
Διαβάστε επίσης: Δ. Μαζαράκης: Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής
Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News