Στα €146 εκατ. οι Αποζημιώσεις του κλάδου Περιουσίας 2012

36

Σύμφωνα με μελέτη που κατάρτισε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για την Ασφάλιση Περιουσίας έτους 2012, η ελληνική ασφαλιστική αγορά κατέβαλε € 146 εκατ. σε αποζημιώσεις.

Το 2012, η παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου Περιουσίας εμφανίζεται μειωμένη κατά 4,8% σε σχέση με το 2011, ενώ στο πρώτο 6μηνο του 2013 καταγράφεται αύξηση 1,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ, κ. Ν. Βαγιακάκος,σχολίασε: «Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε η κάλυψη των περιουσιακών στοιχείων, που έχουμε αποκτήσει, από κινδύνους όπως η πυρκαγιά, η κλοπή, οι φυσικές καταστροφές κ.ά., αναδεικνύεται ακόμα πιο σημαντική. Σε περιόδους όπου τα οικονομικά είναι περιορισμένα, μια αναπάντεχη και απρόβλεπτη ζημιά είναι πολύ πιο δύσκολο και συχνά αδύνατο να καλυφθεί τόσο από τον ιδιώτη όσο και από τον επιχειρηματία. Η ασφάλιση Περιουσίας είναι μια προσιτή ασφάλιση από άποψη ύψους ασφαλίστρου, η αξία της, όμως, για το άτομο και τον επιχειρηματία είναι πολύ μεγάλη. Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα προσφέρουν προγράμματα ασφάλισης Περιουσίας που καλύπτουν τις ανάγκες και τις δυνατότητες της σύγχρονης κοινωνίας».

Πρόσβαση στη μελέτη από το site της ΕΑΕΕ:

http://www.eaee.gr/cms/uploads/oikmel-property2012gr.pdf