Ο ΠΣΑΣ για την International Life, αλλά και τις ανανεώσεις των αδειών των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

17

Δελτίο τύπου εξέδωσε το ΔΣ του ΠΣΑΣ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του «για τις λύσεις που δίνονται στα σημαντικά προβλήματα». Πιο συγκεκριμένα ο ΠΣΑΣ επισημαίνει τα εξής:

«Ο Π.Σ.Α.Σ., παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις σχετικά με την International Life, εκφράζει την ικανοποίηση του για τις λύσεις που δίνονται στα σημαντικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις.

Κατ’ αρχάς είναι πολύ σημαντική η ολοκλήρωση της μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου Ζωής στην Εθνική Ασφαλιστική.

Επίσης, θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά σπουδαίο για τον κλάδο, εταιρείες-διαμεσολαβούντες, η έναρξη καταβολής αποζημιώσεων σε πελάτες και τρίτους ζημιωθέντες. Προτείνουμε, ωστόσο, να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του παραπάνω θέματος καθώς μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει στο επάγγελμα της διαμεσολάβησης  και στη καλή του φήμη.

Τέλος για το θέμα που είχε παρέμβει και με επιστολή και επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς και η ΕΑΔΕ, με μεγάλη ευχαρίστηση πληροφορηθήκαμε ότι αποδίδονται και οι προμήθειες των συνεργατών μετά από μεγάλη καθυστέρηση περίπου ενός Εξαμήνου.

Όλα τα παραπάνω βοηθούν εξαιρετικά στην απρόσκοπτη λειτουργία του κλάδου και του επαγγέλματος μας.

Είμαστε στη διάθεση των συναδέλφων για οποιαδήποτε λεπτομέρεια χρήζει διευκρίνησης και για κάθε βοήθεια που θα απαιτηθεί μέχρι την τελική διευθέτηση όλων των θεμάτων», σημειώνει εκ κατακλείδι ο ΠΣΑΣ.

 

Μην ξεχάσετε να ανανεώσετε την άδειά σας μέχρι τις 31 Μαρτίου

Παράλληλα, ο ΠΣΑΣ, με ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει στα μέλη του ότι στις 31 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για την ανανέωση των αδειών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών οι οποίες έληξαν στις 31/12/2016.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, «σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει υποβάλλει τα δικαιολογητικά ανανέωσης θα πρέπει να κινηθεί άμεσα μέσα στις επόμενες μέρες.

Επίσης σημαντική είναι η κατάθεση σε ετήσια βάση του συμβολαίου σας αστικής ευθύνης .Είναι προτιμητέο να κατατίθεται αυτούσιο το συμβόλαιο .Σε περίπτωση που έχει κατατεθεί δήλωση του Ν.105 ότι υπάρχει συμβόλαιο αστικής ευθύνης, επιβεβαιώστε ότι το συμβόλαιο σας είναι σε ισχύ γιατί σε αντίθετη περίπτωση συνιστά αδίκημα».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν εδώ οδηγίες για την ανανέωση της άδειας στο ΕΕΑ.