Εταιρείες
Νέο πρότυπο ISO για τη διαχείριση του Κινδύνου Απάτης/Δωροδοκίας
«Βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης Κινδύνου Απάτης / Δωροδοκίας και ο ρόλος του νέου προτύπου ISO / DIS 37001» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η TUV Hellas σε συνεργασία με το Fraud Education Center (τον Εξουσιοδοτημένο Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του διεθνή οργανισμού Association of Certified Fraud Examiners–ACFE και αποκλειστικού παρόχου σε Ελλάδα και Κύπρο εκπαίδευσης και πιστοποίησης Certified Fraud Examiners.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της International Fraud Awareness Week, στις 18 Νοεμβρίου 2016, ώρα 10.00 π.μ., στο Crown Plaza Hotel.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί αναλυτικά το νέο πρότυπο του Διεθνούς Οργανισμού ISO για τα Συστήματα Διαχείρισης κατά της Δωροδοκίας (ISO / DIS 37001) , ενώ θα συμμετέχουν ως ομιλητές πιστοποιημένοι ελεγκτές κατά της απάτης (Certified Fraud Examiners).
Να σημειωθεί ότι το θέμα της απάτης και της αντιμετώπισης των κινδύνων, που αυτή επιφέρει, αποτελεί ίσως ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα της εποχής μας επηρεάζοντας αρνητικά όλο το φάσμα της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής. Χαρακτηριστικό είναι ότι περισσότερα από 1 τρις δολάρια, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, χάνονται σε ετήσια βάση σε δωροδοκίες επιβαρύνοντας την παγκόσμια οικονομία και τις κοινωνίες.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, τόσο ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας καλούνται να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κινδύνου απάτης. Οι διοικήσεις αναλαμβάνουν πλέον την ευθύνη της ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου συστήματος πρόληψης, έγκαιρης ανίχνευσης και διαχείρισης περιπτώσεων απάτης το οποίο να εστιάζει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στα θέματα στα οποία δίνει προτεραιότητα ο κάθε οργανισμός / επιχείρηση.
Στην προσπάθεια αυτή έρχεται να ενταχθεί, ως ένα αξιόπιστο εργαλείο στο πλαίσιο μιας συνολικής διαχείρισης θεμάτων διαφθοράς και δωροδοκίας, το ISO / DIS 37001 – ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ και να συμβάλει στην αποτροπή παρόμοιων φαινομένων.
Διαβάστε επίσης: Πώς να γίνετε πιστοποιημένος ελεγκτής κατά της απάτης.