Μια διαφορετική επίσκεψη της Interamerican στην Ακρόπολη
Στο πιο αντιπροσωπευτικό μνημείο του «ελληνικού θαύματος» των Κλασικών Χρόνων, την Ακρόπολη των Αθηνών, οργανώθηκε μια ιδιαίτερη ξενάγηση για μεγάλη ομάδα εργαζομένων της Interamerican την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.
Ήταν μια επίσκεψη στο πλαίσιο του προγράμματος διαρκείας «Γνωριμία με την Κληρονομιά μας», που αναπτύσσει η εταιρεία από το 2013 με ξεναγήσεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ως μια προσφορά πολιτιστικής εμπειρίας προς το ανθρώπινο δυναμικό της από τον τομέα Εταιρικών Υποθέσεων & Υπευθυνότητας. Ο Ιερός Βράχος και τα δείγματα της ανεπανάληπτης δημιουργικής έκφρασης της Αθηναϊκής Δημοκρατίας κατά την εποχή του Περικλή, με τον Παρθενώνα να δεσπόζει στο κέντρο του, έγιναν θέμα μιας λεπτομερούς πληροφόρησης των εργαζομένων.
Το αφήγημα αυτού του μοναδικού επιτεύγματος για τον παγκόσμιο πολιτισμό – από το γιγαντιαίο εγχείρημα της εξόρυξης των μαρμάρων από την Πεντέλη μέχρι τις πολλές γνωστές και άγνωστες πτυχές ανέγερσης και διακόσμησης – αναπτύχθηκε προσαρμοσμένο για τους ανθρώπους της Interamerican από επτά ξεναγούς, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων. «Σύμμαχος» ήταν η διαύγεια της ατμόσφαιρας και το εξαιρετικό φως της ημέρας, που ανέδειξε το κάλλος των μνημείων.
Προηγήθηκαν τα Προπύλαια, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Μνησικλή, που ανεγέρθηκαν μετά τον Παρθενώνα και παραδόθηκαν το 432 π.Χ., ταυτόχρονα με την «έκρηξη» του Πελοποννησιακού Πολέμου. Στη συνέχεια ο ναός της Αθηνάς Νίκης, πιο γνωστός ως «Απτέρου Νίκης», στο νοτιοδυτικό άκρο του βράχου. Στο κέντρο της ξενάγησης ο δωρικός, αμφιπρόστυλος ναός του Παρθενώνας, που άρχισε να κτίζεται στο υψηλότερο σημείο το 447 π.Χ. σε σχέδια των αρχιτεκτόνων Καλλικράτη και Ικτίνου και ολοκληρώθηκε το 438 π.Χ.. Η θαυμαστή ζωφόρος του – έργο του Φειδία, ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης του αρχαίου κόσμου, συνολικού μήκους 160 μέτρων, όπως είναι γνωστό μοιράζεται σήμερα ως έκθεμα αποσπασματικά μεταξύ του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης και του Βρετανικού Μουσείου. Ακολουθώντας τα βήματα του αρχαίου περιπάτου, οι επισκέπτες είδαν και έμαθαν για το Ασκληπιείο στη νότια πλευρά και για το θέατρο του Διονύσου.
Την κουλτούρα της «Γνωριμίας με την Κληρονομιά μας» για τους εργαζομένους της Interamerican, που έχει υποστηριχθεί και με εκδρομές σε μνημεία εκτός Αττικής, επιστεγάζει η σύνδεση της εταιρείας με την Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα». Η Interamerican διατηρεί αυτή τη σχέση όχι μόνο ως ενεργό εταιρικό μέλος, έχοντας υποστηρίξει τη μελέτη για τη χρηματοδότηση του έργου ανάδειξης του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου σε Περιβαλλοντικό και Αρχαιολογικό Πάρκο, αλλά και με την παροχή συνδρομών φυσικού μέλους σε στελέχη και εργαζομένους της.
Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News