MDRT Annual Meeting 2017: Τι αποκόμισαν όσοι συμμετείχαν;

1525

Ενθουσιασμένοι, εφοδιασμένοι με νέες ιδέες, γνώσεις και τεχνικές, πιο συνειδητοποιημένοι για το λειτούργημα που επιτελούν, σοφότεροι και πιο δυνατοί επέστρεψαν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι που συμμετείχαν στο MDRT Annual Meeting.

Αυτά προκύπτουν, ως κοινή συνισταμένη, από τις απαντήσεις που μας έδωσαν, όταν τους θέσαμε το σχετικό ερώτημα, και είναι εντυπωσιακή η σύγκλιση των απόψεων και των συναισθημάτων τους.

Μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς ότι για κάποιους από αυτούς ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν και βίωσαν αυτή τη μοναδική εμπειρία, ενώ για κάποιους άλλους ήταν η πολλοστή, συμπεραίνει αβίαστα ότι, κάθε φορά, τα τεκταινόμενα στο ετήσιο συνέδριο του MDRT είναι μοναδικά και τροφοδοτούν με “νέο υλικό” τους συμμετέχοντες.

Αυτός είναι και ο λόγος που παροτρύνουν τους συναδέλφους τους, που πληρούν τις προϋποθέσεις για να γίνουν μέλη ή aspirants, να παρακολουθήσουν το επόμενο συνέδριο…

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο MDRT Ελλάδος (2016 – 2018), κ. Κυριάκο Χατζηστεφάνου, ιδιαίτερα εποικοδομητικές και χρήσιμες, ειδικά για τους Έλληνες ασφαλιστές, ήταν φέτος οι ομιλίες που αφορούσαν τη διαχείριση αντιρρήσεων πελατών.

Πολύ σημαντικές, επίσης, χαρακτήρισε τις ομιλίες που εστίασαν στο πώς μπορεί ο ασφαλιστής να αξιοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδικτυακό μάρκετινγκ, για να δώσει ώθηση στη δουλειά του. Φυσικά, μεγάλο μέρος των ομιλιών αφορούσαν τεχνικές πωλήσεων και τρόπους προσέγγισης πελατών.

Αξιοποιήστε τον θεσμό του mentoring aspirant!

Το μοίρασμα ιδεών ανάμεσα στα μέλη, η διάχυση της γνώσης και η εξέλιξη του επαγγέλματος είναι βασικοί στόχοι του MDRT και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο θεσμός του mentoring aspirant, που δίνει τη δυνατότητα και σε μη μέλη του Οργανισμού να παρακολουθήσουν το ετήσιο συνέδριο.

Όπως είναι γνωστό, για να γίνει κάποιος μέλος του MDRT πρέπει να έχει ετήσια παραγωγή €120.000. Όσοι έχουν παραγωγή €60.000 μπορούν να συνεργαστούν με έναν μέντορα, δηλαδή ασφαλιστικό σύμβουλο που είναι μέλος του MDRT, για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το ετήσιο συνέδριο και να “γευτούν” τι σημαίνει να ανήκεις σε μια ομάδα επιτυχημένων επαγγελματιών.

«Τώρα, είναι η ευκαιρία για κάθε συνάδελφο να αξιοποιήσει τον θεσμό του μέντορα, για να γευτεί την εμπειρία του Συνεδρίου και για να διαπιστώσει ότι το MDRT είναι ο χώρος, ο τόπος και ο τρόπος που θα αλλάξει την επαγγελματική του σταδιοδρομία και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τα πράγματα }κι αυτό εμείς του το εγγυόμαστε», επισημαίνει ο κ. Χατζηστεφάνου, απευθύνοντας προτροπή και κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους του.

Οι εντυπώσεις, τα συναισθήματα και οι παραινέσεις των συμμετεχόντων

Αβεντισιάν Τακβόρ: «Όλοι του χρόνου μαζί!»

«Μετά από 26 χρόνια παρουσίας μου στην ασφαλιστική αγορά και αφού όλα αυτά τα χρόνια άκουγα ΜΟΝΟ καλά λόγια από όλους τους συναδέλφους μου που διέσχιζαν τον Ατλαντικό, ήρθε η μεγάλη ώρα να βγάλω τις παρωπίδες μου και να δω ιδίοις όμμασι τι είναι τούτο το περιβόητο MDRT.
Ε, λοιπόν, ένα έχω να πω από καρδιάς: όλοι οι συνάδελφοί μου, έστω και για μία φορά στη ζωή τους, πρέπει να παραβρεθούν σε αυτό το συνέδριο. Είναι βέβαιο πως θα τους κάνει τέτοιο επαγγελματικό καλό, που είναι δεδομένο ότι θα επιθυμούν ανελλιπώς τη συμμετοχή τους κάθε χρόνο.
Κύριοι, κυρίες μου, όλοι του χρόνου μαζί!».
* Ο κ. Αβεντισιάν συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Πίστη.

Ανδρεόγλου Νίκος: «Τόνωσε το φρόνημά μας»


«Οι εντυπώσεις από την πρώτη μου συμμετοχή στο MDRT Orlando Conference στο διάστημα 04-07/06/2017 είναι πέρα για πέρα θετικές. Σε γενικές γραμμές, εκείνο που διαπίστωσα είναι ότι, είτε ζει κάποιος στο Λος Άντζελες, είτε ζει στο Τόκυο, είτε ζει στη Στοκχόλμη, είτε ζει στο Κέιπ Τάουν, έχει τις ίδιες ασφαλιστικές ανάγκες.

Στο Ορλάντο συγκεντρώθηκαν οι κορυφαίοι ασφαλιστές από όλα τα γεωγραφικά πλάτη και μήκη του κόσμου, για να μεταδώσουν σε όλους εμάς τους τρόπους με τους οποίους θα καλλιεργήσουμε και θα αναπτύξουμε την ιδέα και την αξία της ασφάλισης, πέρα από τις ιδιαιτερότητες της κάθε τοπικής αγοράς.

Ήταν ένα άψογα οργανωμένο συνέδριο με πληθώρα θεματικών αναλύσεων, που αφορούν τη δουλειά του ασφαλιστή σε όλα τα επίπεδα. Τόνωσε το φρόνημά μας, διεύρυνε τους πνευματικούς μας ορίζοντες και μας έδωσε τεράστιο κίνητρο να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό το λειτούργημα, προς όφελος των συνανθρώπων μας και της κοινωνίας».
* Ο κ. Ανδρεόγλου συνεργάζεται με τη MetLife.

Αρσενόπουλος Δημήτρης:«Τέσσερις εκπληκτικές και καταιγιστικές από πλήθος ιδεών ημέρες»


«Κυριακή 4 Ιουνίου. Η προσμονή μεγάλη. Ακόμα μεγαλύτερη η περιέργεια για το τι, επιτέλους, θα συναντήσω στο συνέδριο του MDRT, το οποίο θα μου “άλλαζε την επαγγελματική μου καριέρα”.

Στις 7 Ιουνίου, μετά από τέσσερις εκπληκτικές και καταιγιστικές από πλήθος ιδεών ημέρες, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ευχαριστήσω τον Κάρολο και κυρίως τον Κυριάκο (αρχηγό της ελληνικής αποστολής). Είχαν την υπομονή να με “πείσουν” για το αυτονόητο: ότι το να μοιραστούν μαζί μας “μορφές” της παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς, όπως οι Tony Gordon, Sanjay Tolani, Sol Hicks και δεκάδες άλλοι, τον πλούτο των γνώσεων και των εμπειριών τους, είναι κάτι το οποίο δεν συναντάς συχνά και πραγματικά μπορεί να σου διευρύνει τους επαγγελματικούς σου ορίζοντες!»
* Ο κ. Αρσενόπουλος συνεργάζεται με τη MetLife.

Βασιλείου Κώστας: «Λαμβάνω μέρος ανελλιπώς την τελευταία δεκαετία»

«Το ετήσιο συνέδριο του MDRT θεωρώ ότι είναι ό,τι πιο επαγγελματικό και χρήσιμο θα μπορούσα να λάβω μέρος στην καριέρα μου.
Είναι ένα συνέδριο που λαμβάνω μέρος ανελλιπώς την τελευταία δεκαετία, αφού κάθε χρόνο έχω να κερδίσω αρκετά πράγματα σε γνώσεις αλλά και ειδικότερα σε εξειδικευμένα εργαλεία πωλήσεων, που με βοήθησαν να έχω μια επιτυχημένη καριέρα και να είμαι πρότυπο επαγγελματία, τόσο προς τους πελάτες μου όσο και προς τους συναδέλφους και την ασφαλιστική βιομηχανία ευρύτερα.
Εάν όλοι εμείς που νοιαζόμαστε για την ανάδειξη της ασφαλιστικής βιομηχανίας, θέσουμε ως προτεραιότητά μας τη συμμετοχή μας σε τέτοιου επιπέδου συνέδρια, τότε σίγουρα θα ανεβάσουμε στο μέγιστο βαθμό την αξία και την ιδέα του λειτουργήματος, που με πολύ μόχθο υπηρετούμε!»
* Ο κ. Βασιλείου συνεργάζεται με την Εθνική Ασφαλιστική (Κύπρου).

Γεωργακοπούλου Στηβ: «Μια μοναδική εμπειρία για κάποιον επαγγελματία του κλάδου μας»

«Όσες φορές κι αν συμμετάσχει κανείς στο Συνέδριο του MDRT, πάντα νιώθει σαν να είναι η πρώτη φορά που βιώνει αυτή τη μαγεία!
Είναι μια μοναδική εμπειρία για κάποιον επαγγελματία του κλάδου μας, που θεωρεί ότι η δουλειά του είναι σημαντική, ότι προσφέρει υπηρεσίες που είναι υψηλού επιπέδου και είναι επιχειρηματίας!
Έτσι κι εφέτος, το Συνέδριο στο Orlando μου έδωσε την ευκαιρία να βρεθώ με ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά και με ενέπνευσαν με τις ιδέες τους να γυρίσω στην Ελλάδα και να εφαρμόσω όσο καλύτερα μπορώ τις πρακτικές τους, που αποτελούν μονόδρομο προς την επιτυχία».
* Η κα Γεωργακοπούλου είναι ασφαλιστικός σύμβουλος.

Ζερβουδάκη Σοφία: «Η επιτυχία έρχεται από την ευτυχία»


«Το φετινό -8ο για μένα- συνέδριο του MDRT ήταν μοναδικό, καθώς μου έγινε η τιμή να μιλήσω για τη φιλοσοφία που έχω ως επαγγελματίας. Ένα από τα πράγματα που πήρα μαζί μου και ήδη εφαρμόζω στην καθημερινότητά μου είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζω το άγχος μου. Δεν προσπαθώ πια να το διώξω, αλλά αποδέχομαι το γεγονός ότι το έχω και το εισπράττω ως ενέργεια, το αφήνω να τροφοδοτήσει το μυαλό μου. Επίσης, κάτι άλλο που “έγραψε” μέσα μου είναι το γεγονός ότι “όραμα χωρίς εκτέλεση είναι παραίσθηση” (Thomas Edison).

Τέλος, για μια ακόμη φορά, άκουσα και συνειδητοποίησα ότι δεν χρειαζόμαστε περισσότερα για να είμαστε ευτυχισμένοι. Η επιτυχία έρχεται από την ευτυχία. Έχουμε ήδη όλα αυτά που χρειαζόμαστε. Όταν έχουμε εμμονή με έναν στόχο, χάνουμε ό,τι άλλο συμβαίνει γύρω μας. Ο στόχος, λοιπόν, πρέπει να είναι να είμαστε απόλυτα παρόντες σε ολόκληρη τη ζωή μας!».
* Η κα Ζερβουδάκη συνεργάζεται με την Interamerican.

Κολοκυθά Ορσαλία: «Συσσώρευση γνώσης και εμπειρίας από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης»

«Μαθαίνοντας για τον θεσμό του MDRT πριν από δύο χρόνια και το τι πρεσβεύει, ομολογώ πως αποφάσισα να πάω, αρχικά, δοκιμαστικά. Είπα στον εαυτό μου πως, για να συναθροίζονται 12.000 επαγγελματίες ασφαλιστικοί σύμβουλοι από όλο τον κόσμο, κάποιος λόγος θα υπάρχει.

Σκέφτηκα πως αν ήμουν μία καλή και εργατική επιστήμονας, π.χ. γιατρός, θα ήθελα να πηγαίνω σε παγκόσμια συνέδρια για να ενημερώνομαι για όλες τις νέες τεχνολογικές μεθόδους προσέγγισης και λύσης των ιατρικών προβλημάτων των ασθενών μου. Αυτό όχι μόνο θα έκανε εμένα καλύτερη επιστήμονα, αλλά θα έδινε και στους ασθενείς μου τη δυνατότητα να έχουν έναν καλύτερο γιατρό.

Μετά από τόση προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια, τους το οφείλω, αλλά το οφείλω και σε μένα.

Ως γιατρός, λοιπόν, του βιοτικού επιπέδου της κάθε οικογένειας που συναντώ, οφείλω να είμαι σε θέση να τους προσφέρω την καλύτερη θεραπεία. Επειδή, όμως, η γνώση έρχεται μέσω της έρευνας και της εμπειρίας, είναι πολύ καλύτερο να ακούς πώς ενεργούν αντίστοιχα οι υπόλοιποι καλύτεροι ασφαλιστικοί σύμβουλοι του κόσμου.

Η συλλογική, λοιπόν, αυτή συσσώρευση γνώσης και εμπειρίας από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης με καθιστά πιο σίγουρη και πεπεισμένη πως το έργο που παράγουμε μπορεί να γίνει καλύτερο χρόνο με τον χρόνο. Η γνώση είναι ανοιχτή σε όλους, αρκεί… να την προσεγγίσουμε».
* Η κα Κολοκυθά συνεργάζεται με τη MetLife.

Λελεδάκης Παναγιώτης: «Κάθε ασφαλιστικός σύμβουλος πρέπει να θέσει στόχο να συμμετάσχει στο ετήσιο συνέδριο του MDRT»


«Ήταν μια εξαιρετικά εντυπωσιακή διοργάνωση, με τους 13.500 συνέδρους να δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα, συμμετέχοντες με ενθουσιασμό και παλμό!
Οι ομιλίες, που κάλυπταν 150 διαφορετικά θεματικά πεδία, μας έδωσαν πολλές ιδέες και απετέλεσαν “τροφή” για σκέψη, προβληματισμό και έμπνευση. Πολύ σημαντικές και εποικοδομητικές, επίσης, ήταν οι συζητήσεις και η αλληλεπίδραση με συναδέλφους από όλο τον κόσμο, που είναι κορυφαίοι επαγγελματίες στις χώρες τους, και έτσι είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πώς λειτουργούν άλλες αγορές, τι προβλήματα αντιμετωπίζουν και πώς τα επιλύουν.

Κάθε ασφαλιστικός σύμβουλος πρέπει να θέσει στόχο να συμμετάσχει, τουλάχιστον για μια φορά στη ζωή του, στο ετήσιο συνέδριο του MDRT. Είναι βέβαιο ότι μετά από αυτό δεν θα είναι ο ίδιος. Θα αναβαθμιστεί, και ως επαγγελματίας και ως άνθρωπος! Είναι βέβαιο, επίσης, ότι θα θελήσει να συμμετέχει ξανά και ξανά, κι αυτό γιατί, μεταξύ πολλών άλλων σημαντικών, θα διαπιστώσει, παρακολουθώντας το συνέδριο, ότι είναι εφικτό να αυξήσει την παραγωγή του.

Ο ΠΣΑΣ, ως ο επίσημος φορέας εκπροσώπησης του MDRT στην Ελλάδα, θα συνεισφέρει όσο μπορεί στην προσπάθεια που καταβάλλει η Επιτροπή Επικοινωνίας MDRT Ελλάδος να διευρύνει τον κύκλο των μελών στη χώρα μας. Ενεργώντας προς αυτήν την κατεύθυνση, έχουμε προγραμματίσει σειρά webinar σεμιναρίων για τα μέλη του ΠΣΑΣ, δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κορυφαίους ομιλητές-μέλη του MDRT και να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο του!»
* Ο κ. Λελεδάκης είναι Πρόεδρος του ΠΣΑΣ.

Λύτρας Γεώργιος: «Σε μαθαίνει να κάνεις τις ιδέες πράξη»

«Η γνώση μου σχετικά με το MDRT ήταν θεωρητική και μόνο μέσα από τον κλαδικό Τύπο. Η πρώτη μου πραγματική επαφή πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2017, καθώς με παρότρυνση της εταιρείας μου, της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, μετείχα στη συνάντηση μελών και υποψηφίων στο Καστρί. Η πρώτη “γεύση” από αυτή την επαφή – μύηση στον κόσμο των κορυφαίων ήταν σαφώς θετική. Παρόλα αυτά, συνέχισα την έρευνά μου για το τι σημαίνει MDRT και τι περιλαμβάνει ένα κορυφαίο, παγκόσμιας εμβέλειας γεγονός στον ασφαλιστικό κλάδο.

Οι πληροφορίες μου και οι φιλοδοξίες μου όχι μόνο δεν διαψεύσθηκαν, τουναντίον ήταν μάλλον συγκρατημένες. Το MRDT είναι κάτι παραπάνω. Είναι ένα γεγονός – θεσμός, που σου διευρύνει τους ορίζοντες, σε κάνει κοινωνό καλών πρακτικών, σε φέρνει σε επαφή με τους κορυφαίους ασφαλιστές όλου του κόσμου, δημιουργεί κουλτούρα στην προσήλωση, στη στρατηγική και στην εστίαση στον στόχο. σε ολοκληρώνει, σου ανοίγει νέους δρόμους για να βελτιωθείς και να αγαπήσεις -τολμώ να πω- ακόμη περισσότερο τη δουλειά σου και την καθημερινότητά σου, και όπως είπε και κάποιος από τους ομιλητές σε μαθαίνει “να κάνεις τις ιδέες πράξη, γιατί αν δεν γίνουν πράξη, θα μείνουν ιδέες”».
* Ο κ. Λύτρας συνεργάζεται με την ΑΧΑ Ασφαλιστική.

Μαρκουίζος Κάρολος: «Το επίπεδο της συνάντησης με
εξέπληξε άλλη μια φορά»

«Ξεκινώντας το φετινό μου ταξίδι στο Ορλάντο είχα μερικά ερωτήματα: Μπορεί την τέταρτη φορά που θα παρακολουθήσω το συνέδριο να είναι καλύτερο από τα προηγούμενα; Είναι δυνατόν να μάθει κάποιος νέα πράγματα; Κάνω σωστά που πηγαίνω;

Όπως και την πρώτη φορά, στο Τορόντο, είχα σκεφτεί ότι είναι καλύτερα να απορρίψω κάτι γνωρίζοντάς το, παρά να είμαι αφοριστικός.

Το επίπεδο της συνάντησης με εξέπληξε άλλη μια φορά. Η αγάπη, το πάθος και το πλήθος των συναδέλφων που με μεγάλη προσοχή συμμετείχαν, μου έδωσαν όλα αυτά που έφερα μαζί μου πίσω στην Ελλάδα, τα οποία και εφαρμόζω σε καθημερινή βάση».
* Ο κ. Μαρκουίζος συνεργάζεται με τη MetLife..

Μηλιώνη Χριστίνα: «Επιστρέψαμε πιο “πλούσιοι”!»

«Πιστεύω στη διά βίου εκπαίδευση και θεωρώ ότι το συνέδριο του MDRT αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για γνωριμία με τη διεθνή ασφαλιστική κοινότητα και επαγγελματίες ασφαλιστικούς συμβούλους από διάφορα μέρη του κόσμου.

Από την πρώτη στιγμή εντυπωσιάστηκα από τον πολυπολιτισμική διάχυτη ατμόσφαιρα. Περισσότεροι από 10.000 σύνεδροι από 55 χώρες, 200 ομιλητές, 5 ημέρες γεμάτες ενθάρρυνση – ενθουσιασμό – σεβασμό – ενδιαφέρον και ανάπτυξη σχέσεων… Ως εθελοντής στο πρόγραμμα Program General Arrangements είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τη δομή του Οργανισμού και να εξοικειωθώ περισσότερο με τη λειτουργία του Συνεδρίου.

Αμέτρητες ιδέες, ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών, ενημέρωση σε νέες τάσεις πάνω σε θέματα που αφορούν από στρατηγικές προσέγγισης, εξυπηρέτησης και συμβουλευτικής υποψηφίων και υφισταμένων ασφαλισμένων έως και τον σχεδιασμό πλάνου ανάπτυξης}εξέλιξης, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Επιστρέψαμε πιο “πλούσιοι”! Το MDRT Orlando Annual Meeting θα αποτελεί σημείο αναφοράς για διαρκή καθημερινή προσωπική βελτίωση, με στόχο τη μετάδοση αυτού του πλούτου σε όλους τους ανθρώπους που συνεργάζομαι. Ευχαριστώ όσους μοιραστήκαμε αυτήν τη μοναδική εμπειρία!».
* H κα Μηλιώνη συνεργάζεται με τη MetLife.

Μπελντέκου Ζωή: «Σε προκαλεί να ονειρευτείς την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου»

«Έχοντας παρακολουθήσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν το παγκόσμιο συνέδριο ασφαλιστικών συμβούλων του MDRT, οφείλω να ομολογήσω πως ήξερα εξαρχής πού πάω, γιατί πάω, τι να περιμένω… Κι όμως, το ταξίδι στο Orlando με διέψευσε πανηγυρικά. Το να βρίσκεσαι σε έναν χώρο με βετεράνους του είδους, το να γίνεσαι κοινωνός όλων αυτών των μηνυμάτων σίγουρα κάθε άλλο παρά ίδιο μπορεί να σε αφήσει.

Δεν είναι τόσο η πρωτοτυπία των θεμάτων που πραγματεύεται το συνέδριο, όσο ο τρόπος προσέγγισης αυτών που σε κάνει να αναθεωρείς κάθε φορά τον λόγο για τον οποίο ανήκεις στον χώρο καθώς και τον τρόπο με τον οποίο τον υπηρετείς.

Όπως ειπώθηκε αρκετές φορές στο συνέδριο, η ανθρωποκεντρική προσέγγιση του πελάτη είναι ίσως η μόνη προσέγγιση η οποία μπορεί να σφυρηλατήσει μακροπρόθεσμα τον ασφαλιστή από έναν κοινό επαγγελματία σε σπεσιαλίστα του είδους…

“Δεν πουλάμε ασφάλειες… δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ονειρεύονται, να σχεδιάζουν, να υλοποιούν”.

Το MDRT είναι σίγουρα μια βιωματική διαδικασία και νιώθω τυχερή διότι βρέθηκα με ανθρώπους που με μύησαν αρκετά νωρίς στην κουλτούρα του…

Μεταμορφώνει τους ερασιτέχνες σε επαγγελματίες, δημιουργεί πρότυπα, γεννά φιλοδοξίες, σε προκαλεί να ονειρευτείς την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου…».
* Η κα Μπελντέκου συνεργάζεται με την Interamerican.

Παρασκευόπουλος Γιώργος: «Πολλές νέες ιδέες που μας κάνουν καλύτερους επαγγελματίες»


«Ακόμη ένα συνέδριο που προκάλεσε δέος σεβασμού, από το εκλεκτό ακροατήριο της elite της δικής μας βιομηχανίας.
Τα μηνύματα ξεκάθαρα και πολλές νέες ιδέες που μας κάνουν καλύτερους επαγγελματίες, αφού όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις άμεσες αλλαγές τρόπων προσέγγισης πελατών. Το αυτονόητο μήνυμα που πήραμε, είναι πως πρέπει να ακολουθούμε την τεχνολογία, διότι βοηθά στο να κερδίζουμε τον προσανατολισμό μας όσον αφορά τη διερεύνηση, καθώς επίσης και στο κομμάτι της εξυπηρέτησης πελατών.
Η εξασφάλιση συμμετοχής στο επόμενο συνέδριο MDRT 2018 στο Los Angeles είναι το μόνο σίγουρο. Σίγουρο επίσης είναι πως ο τομέας των επενδύσεων θα είναι εύπορος και αποδοτικός. Κλείνοντας, θα ήθελα να πω πως η επιτυχία έχει ενοίκιο και αν θέλεις να την έχεις θα πρέπει να το πληρώνεις».
* Ο κ. Παρασκευόπουλος συνεργάζεται με την Prime Insurance.

Πατρίκιος Γρηγόρης: «Ασφαλιστική γιορτή, πλούσια σε γνώσεις, εμπειρίες, τεχνικές και στρατηγικές»

«Για μένα επρόκειτο για ένα ταξίδι ζωής.
Το ετήσιο συνέδριο του MDRT αποτελεί μια πραγματική ασφαλιστική γιορτή, πλούσια σε γνώσεις, εμπειρίες, τεχνικές και στρατηγικές.

Η ανταλλαγή απόψεων με τους καλύτερους, η διαφορετική οπτική γωνία με την οποία αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις, η μετατροπή του προβλήματος σε ευκαιρία αποτελούν κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά κέρδη της συνάντησης αυτής.

Φεύγει κανείς από το συνέδριο αυτό υπερήφανος, πιο ώριμος, με έντονη την επιθυμία να ξαναβρεθεί του χρόνου στη συνάντηση αυτή!».
* Ο κ. Πατρίκιος συνεργάζεται με την ΑΧΑ Ασφαλιστική.

Πουρλίδας Θωμάς: «Η συμμετοχή σε ένα τέτοιο συνέδριο μπορεί να δείξει “νέους δρόμους”»

«Το MDRT Annual Meeting στο Orlando ήταν το πρώτο της καριέρας μου. Μια εμπειρία μοναδική, αξέχαστη αλλά και χρήσιμη, καθώς επέστρεψα γεμάτος από νέες ιδέες, τεχνικές, που ήδη τις έχω κάνει πράξη στην εργασία μου.

Έχω πλέον την πεποίθηση πως η συμμετοχή σε ένα τέτοιο συνέδριο μπορεί να αλλάξει τους στόχους, την επαγγελματική κατεύθυνση, και να δείξει “νέους δρόμους”, αυτούς που πρέπει να ακολουθήσει ένας επαγγελματίας της αγοράς μας, για να πετύχει κάτι μεγαλύτερο, πραγματοποιώντας τα όνειρά του.

Το MDRT, όμως, έχει συνέχεια μετά το συνέδριο, μέσα από την επαγγελματική μας καθημερινότητα. Η δική μας βελτίωση και το μοίρασμα των ιδεών, που αποτελεί τη φιλοσοφία του MDRT, θα κάνει την ασφαλιστική αγορά καλύτερη».
* Ο κ. Πουρλίδας συνεργάζεται με τη MetLife.

Σακελλαρίου Ευάγγελος: «Απέκτησα νέα οπτική γωνία, μια πιο πρωτοποριακή ματιά»

«Είμαι σχεδόν 30 χρόνια στην ασφαλιστική αγορά, ασκώντας το λειτούργημα του ασφαλιστή από διαφορετικές θέσεις ιεραρχίας. Τον Ιούνιο του 2017 για πρώτη φορά συμμετείχα στη γιορτή των καλύτερων επαγγελματιών χρηματο-ασφαλιστικών προϊόντων, στο MDRT (Orlando). Μόλις αντίκρισα τον χώρο του συνεδρίου, τους διοργανωτές και τους συναδέλφους μου απ’ όλο τον κόσμο που παρευρέθηκαν, αισθάνθηκα ότι απέκτησα νέα οπτική γωνία, μια πιο πρωτοποριακή ματιά.

Η εμπειρία, η γνώση, ο επαγγελματισμός, η καινοτομία, η ευρεία αντίληψη της νέας τάξης πραγμάτων όλων των συμμετεχόντων αλλά και της, χωρίς υπερβολή, διαστημικής διοργάνωσης αποτελούν πλέον ισχυρότατο προσωπικό κίνητρο, ώστε η παρουσία μου στο συνέδριο από εδώ και στο εξής να καθίσταται βέβαιη ως ισόβιο μέλος του MDRT!

Ευχαριστώ τον πρόεδρο του MDRT Ελλάδας Κυριάκο Χατζηστεφάνου, όπως και όλους τους εμπλεκόμενους Έλληνες συντελεστές, χάρη στους οποίους γινόμαστε ολοένα καλύτεροι, επαγρυπνούμε για νέες ευκαιρίες, αναζητούμε συνεχώς κίνητρο και βιώνουμε μοναδικές εμπειρίες, όπως η εν λόγω διοργάνωση».
* Ο κ. Σακελλαρίου συνεργάζεται με την ΑΧΑ Ασφαλιστική.

Συκοβάρης Δημοσθένης: «Παροτρύνω όλους τους συναδέλφους να παρακολουθήσουν το επόμενο συνέδριο»

«Το ετήσιο συνέδριο 2017 του MDRT στο Ορλάντο έμοιαζε σαν το πρώτο που παρακολούθησα το 2007. Κυριάρχησε η μετάδοση ιδεών από πολύ έμπειρους επαγγελματίες. Το μοίρασμα ιδεών ανάμεσα στα μέλη του MDRT είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας του. Αυτός είναι και ο λόγος που για δεύτερη φορά προσπάθησα κι εγώ να προσφέρω ιδέες ως ομιλητής στο ConneXion Zone, που πιστεύω ότι μπορεί να φανούν χρήσιμες σε κάποιους συναδέλφους.

Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική όλες τις ημέρες, με πολλές ευκαιρίες για συναντήσεις με τους κορυφαίους και ανταλλαγή ιδεών. Παροτρύνω όλους τους συναδέλφους που μπορούν να πετύχουν τα κριτήρια για να γίνουν μέλη ή aspirants να παρακολουθήσουν το επόμενο συνέδριο, που θα γίνει στο Los Angeles του χρόνου τον Ιούνιο!».
* O κ. Συκοβάρης είναι ασφαλιστικός σύμβουλος.

Τσούκκας Λούκας: «Μας μεταδίδει γνώσεις και ιδέες, για να γίνουμε πιο σωστοί επαγγελματίες»

«Η φετινή χρονιά ήταν η όγδοη στη σειρά που κατάφερα να βρίσκομαι στο συνέδριο των κορυφαίων ασφαλιστικών συμβούλων.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, από το συνέδριο απέκτησα καινούριες ιδέες και γνώσεις, ώστε να συνεχίσω να εκτελώ αυτό το λειτούργημα που κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα.

Το να έχεις τη δυνατότητα να προστατεύεις οικογένειες σε δύσκολες στιγμές είναι πραγματικά μια μεγάλη ευθύνη, γι’ αυτό έχουμε την υποχρέωση να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι, ώστε να δίνουμε και τις καλύτερες λύσεις.

Το συνέδριο πετυχαίνει ακριβώς αυτό, να μας εκπαιδεύει και να μας μεταδίδει γνώσεις και ιδέες, για να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο σωστοί επαγγελματίες».
* Ο κ. Τσούκκας συνεργάζεται με τη CNP.

Χατζηστεφάνου Κυριάκος: «Είναι ιδιαίτερη ευχαρίστηση για όλους μας η συμμετοχή των Aspirants στο συνέδριο του MDRT»

«Για ακόμη μία χρονιά ένα συνέδριο του MDRT έλαβε τέλος, αφήνοντας γεύση γλυκιά και ανεξίτηλη, όπως κάθε χρόνο.
Ιδέες, πρακτικές, προϊόντα, τεχνολογία και πολλά άλλα, από κάθε γωνιά της γης, ήταν εκεί μπροστά στα μάτια μας, προς τέρψη όλων.

Η ελληνική και κυπριακή αποστολή, πιστές στο ραντεβού τους, συμμετείχαν σε ένα από τα καλύτερα και πολυπληθέστερα Annual Meeting που έγιναν ποτέ. Ωστόσο, η δομή του επόμενου, που θα γίνει στο Los Angeles, θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ξεχωρίζω και είναι ιδιαίτερη ευχαρίστηση για όλους μας η συμμετοχή των Aspirants στο συνέδριο του MDRT. Γνωρίσαμε και συζητήσαμε μαζί τους και όχι μόνο πήραν πολλά από το συνέδριο, κατά ομολογία τους, αλλά και εμείς οι παλαιότεροι από τους ίδιους.

Είναι εκείνη η νέα γενιά των συναδέλφων μας που διψούν για γνώση και χτίζουν ένα καλύτερο μέλλον για το επάγγελμά μας. Κοινός στόχος όλων μας είναι η συμβολή μας στη διαμόρφωση ενός ασφαλέστερου μέλλοντος για τους συνανθρώπους μας, μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης».
* Ο κ. Χατζηστεφάνου συνεργάζεται με τη MetLife.

Χατζόγλου Αθανάσιος: «Με γέμισε ενθουσιασμό, πίστη, δύναμη και γνώσεις»


«Για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια είχα την τιμή να παρευρεθώ στην κορυφαία ετήσια συνάντηση των χρηματοοικονομικών συμβούλων που διενεργήθηκε στο Οrange Convention Center, στο Orlando. Όσο μαγευτικό ήταν το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο στον πλανήτη, τόσο ενθουσιώδες και παρακινητικό ήταν το κάλεσμα των κορυφαίων. 13.500 συνάδελφοι χειροκρότησαν τις απόψεις και τα μυστικά επιτυχίας των best of the best.
Προσωπικά, έφυγα πλουσιότερος και σοφότερος, γνωρίζοντας ακόμα περισσότερους συνεργάτες, οι οποίοι με καθήλωσαν με τις στοχευμένες ομιλίες τους και τις ιδέες τους πάνω σε τεχνικές πωλήσεων και τρόπους προσέγγισης.
Αυτό είναι και το νόημα του MDRT.
Είναι απίστευτο το συναίσθημα τού να ερωτεύεσαι κάθε χρόνο και περισσότερο την εργασία σου, που για εμάς, όμως, αποτελεί παράλληλα και λειτούργημα.
Όπως την προηγούμενη χρονιά έτσι και τη φετινή, η συμμετοχή μου σε αυτά τα meetings με γέμισε ενθουσιασμό, πίστη, δύναμη, καθώς όμως και γνώσεις, για να μπορώ να ανταπεξέλθω στις καθημερινές προκλήσεις της αγοράς, σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και ασταθές.
Το σημαντικότερο όλων είναι η επαναδέσμευσή μου απέναντι σε μένα για το ανανεωμένο ραντεβού της επόμενης χρόνιας στο MDRT στο Los Angeles, που θα είναι αποτέλεσμα των αντίστοιχων παραγωγικών αποτελεσμάτων.
Είμαι βέβαιος ότι κάθε χρόνο θα αυξάνονται οι συμμετέχοντες και θα έχουν έτσι την ευκαιρία νέα μέλη να μοιραστούν τον πλούτο των γνώσεων που βιώσαμε, αλλά παράλληλα θα έχουν την εμπειρία να συμμετέχουν στις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις του οργανισμού μας».
* Ο κ. Χατζόγλου συνεργάζεται με τη MetLife.