Εταιρείες
Η Πανδημία καταλύτης καινοτομίας στην Υγεία, επισημαίνουν οι ειδικοί της Affidea
Αξιόπιστες και ασφαλείς λύσεις από την Affidea στη μάχη κατά της πανδημίας, παρουσιάστηκαν στο συνέδριο Health Innovation Conference 2021. Η πανδημία έδρασε ως καταλύτης καινοτομίας στην Υγεία διεθνώς, αλλά στην Ελλάδα παραμένει η ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 20 Απριλίου ψηφιακά.
Στο συνέδριο τέθηκε επί τάπητος το Σχέδιο Ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, αναδείχθηκε η αξία των εμβολίων και παρουσιάστηκαν όλα τα νέα δεδομένα για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητά τους. Ωστόσο, επισημάνθηκε ότι είναι ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες αντιμετώπισης της διστακτικότητας μεγάλου μέρους των Ελλήνων έναντι των εμβολίων της Covid-19, ώστε να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.
Όπως επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Θανάσης Λοπατατζίδης, Εμπορικός Διευθυντής Ευρώπης του Ομίλου Affidea, «σε αυτή την ιστορική συγκυρία αποδείχτηκε περίτρανα ότι χωρίς καλή υγεία, οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα και σε ολόκληρο τον κόσμο, επικρατούν δύο πρακτικές: αυτών που προσπαθούν να βάλουν με κάθε τρόπο τον εαυτό τους σε προτεραιότητα εμβολιασμού και αυτών που είτε αρνούνται να εμβολιαστούν, είτε περιμένουν να δουν σε άλλους τις συνέπειες και μετά να αποφασίσουν. Όμως οι κοινωνίες δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς γρήγορη πρόοδο».
Αναφερόμενος στα μέτρα που έχει λάβει ο όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea στη μάχη κατά της πανδημίας, σημείωσε: «Από την πλευρά μας ως εταιρεία από την αρχή της πανδημίας με αίσθημα ευθύνης προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε εργαζόμενους και εξεταζόμενους, προσφέροντας αξιόπιστες και ασφαλείς λύσεις. Στην τρέχουσα περίοδο προτεραιότητά μας αποτελεί να υποστηρίξουμε την ελληνική κοινωνία συμβάλλοντας στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου για την Covid-19, στη διάγνωση και αντιμετώπιση προβλημάτων όσων έχουν νοσήσει και θεραπευτεί από Covid-19 και διαθέτοντας τα διαγνωστικά μας κέντρα ώστε να προωθήσουν και υποστηρίξουν την εμβολιαστική προσπάθεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας».
Στις εργασίες του Health Insurance Conference 2021 συμμετείχε και ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ομίλου Affidea, Dr. Alessandro Roncacci, ο οποίος επισήμανε τον σημαντικό ρόλο της ψηφιοποίησης της υγείας, ώστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της περιόδου. Όπως είπε, «η Covid-19 επιτάχυνε την υιοθέτηση της απομακρυσμένης περίθαλψης, προκαλώντας ψηφιοποίηση στην υγειονομική περίθαλψη. Σε ένα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, οι πάροχοι υγείας έπρεπε να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους με τη δημιουργία υπηρεσιών και την υιοθέτηση καινοτόμων εργαλείων στην υπηρεσία των πολιτών, όπως η τηλεϊατρική, η ιατρική τηλε-συμβουλευτική, ο ψηφιακός φάκελος υγείας, οι υπηρεσίες κατ’ οίκον, οι υπηρεσίες ιατρικής της εργασίας σε εργαζόμενους μεγάλων εταιρειών. Η Affidea ήταν από τους πρώτους παρόχους υγείας που ανταποκρίθηκαν άμεσα στις ανάγκες των ασθενών και στη νέα πραγματικότητα, εφαρμόζοντας σαφείς πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ποιότητας, της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της βελτίωσης της εμπειρίας των ασθενών».
Ο Dr. Roncacci αναφέρθηκε, επίσης, στα αυστηρά πρωτόκολλα των προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων του ιού SARS–CoV-2 που τηρούνται στην Affidea, για τη φροντίδα και παρακολούθηση ασθενών που νόσησαν και θεραπεύτηκαν από Covid-19. «Οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι ασθενείς αντιμετωπίζουν λειτουργικούς περιορισμούς. Οι μη αναπνευστικές μακροχρόνιες επιδράσεις μπορεί επίσης να είναι σημαντικές. Σε ό,τι αφορά στις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον οργανισμό έχουν παρατηρηθεί αιματολογικές, καρδιαγγειακές, γαστρεντερολογικές, νεφρολογικές, νευρολογικές, δερματολογικές και ψυχολογικές επιπτώσεις στην υγεία. Η δομημένη διεπιστημονική προσέγγιση της Affidea βοηθά στην ελαχιστοποίηση του αντίκτυπου του Long Covid» υπογραμμίζοντας ότι «το πρόγραμμα παρακολούθησης περιλαμβάνει μια διεπιστημονική προσέγγιση – διαβουλεύσεις σε διάφορες ειδικότητες (καρδιολογία, πνευμονολογία, ουρολογία κ.λπ.) μαζί με χαμηλή δόση CT, δεδομένου ότι οι ασθενείς με Covid-19 έχουν αυξημένο κίνδυνο για πνευμονική ίνωση, έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικό επεισόδιο και νεφρικές παθήσεις».
Σχολιάζοντας μάλιστα την πορεία και διαχείριση της πανδημίας, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι μπορεί να βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου, γνωρίζοντας τους ασθενείς που έχουν νοσηλευτεί αλλά όχι τους ασυμπτωματικούς που δεν έχουν νοσηλευτεί και τους ασυμπτωματικούς φορείς, και με αυτό τον τρόπο παγκοσμίως η επιδημία επιταχύνει και θα την έχουμε αρκετό καιρό ακόμη μαζί μας. Κλείνοντας σημείωσε, δε, ότι η παρακολούθηση των επιζώντων της Covid-19 θα διευκολύνει την έρευνα και πιθανώς θα βελτιώσει τα αποτελέσματα, ενώ κατέστησε σαφές ότι η πανδημία έχει λειτουργήσει ως καταλύτης καινοτομίας στην Υγεία.
Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News