HDI Gerling: Οικονομικά αποτελέσματα 2009

15

Σε επίπεδα μεγεθών προ κρίσης αναμένεται να κλείσουν τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Talanx για το 2009, ενώ και για το ελληνικό υποκατάστημα της HDI-Gerling αναμένεται ισχυρή απόδοση.
Ο CEO του Ομίλου Talanx, κ. Herbert K. Haas, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων του οικονομικού έτους: «Ο Talanx βρίσκεται και πάλι στα επίπεδα του 2007, μια συνολικά καλή απόδοση. Αν και χάσαμε ένα χρόνο, η οικονομική κρίση κατέδειξε την ικανότητα του Ομίλου για θετικά αποτελέσματα ακόμη και υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες: ο Όμιλος Talanx εξακολουθεί να απολαμβάνει εξαιρετικά ισχυρή οικονομική θέση».
Μετά την ταχύτατη και εξαιρετικά επιτυχημένη ενσωμάτωση των εταιρειών της Gerling στον Όμιλο Talanx, προχωράει η αναδιοργάνωση του Ομίλου εστιάζοντας σε τρεις τομείς: Βιομηχανική Ασφάλιση, Γερμανική Αγορά, Διεθνής Αγορά. Σύμφωνα με τον κ. Herbert K. Haas: «Με την αναδιοργάνωση του ομίλου σε τομείς σε αντιστοιχία με τις κατηγορίες πελατών μας, ο Τalanx θέτει τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη και ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα».
«Αυτή τη στιγμή ο Talanx είναι ο 14ος σε μέγεθος ευρωπαϊκός όμιλος», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο σχετικό δελτίο τύπου. Παράλληλα, «η σημαντική οργανική ανάπτυξη του Ομίλου συνοδεύεται από επιτυχημένη διεθνή επέκταση των δραστηριοτήτων του με την είσοδο στις αγορές του Μεξικού και της Ινδίας εντός του 2009, ενώ και η συνεργασία με τη Swiss Life ήδη οδεύει σύμφωνα με το πλάνο».
Ο κ. Νότης Βαγιακάκος, Δ/νων Σύμβουλος της HDI-Gerling Hellas (μέλους του Ομίλου Talanx), δήλωσε σχετικά: «Το 2009 είναι άλλη μία πολύ καλή χρονιά από πλευράς αποτελεσμάτων, τόσο για τον  Όμιλο όσο και για το ελληνικό υποκατάστημα. Στην Ελλάδα συνεχίζουμε τη δυναμική ανάπτυξη των τελευταίων ετών, η οποία έχει οδηγήσει σε διπλασιασμό του μεγέθους μας την τελευταία πενταετία, παγιώνοντας την ηγετική μας θέση στους τομείς της βιομηχανίας, των μεγάλων τεχνικών έργων και του διεθνούς εμπορίου στους οποίους εξειδικευόμαστε.
Τα οικονομικά αποτελέσματα της HDI-Gerling Hellas για το 2009 αναμένεται να κλείσουν με αύξηση στα Καθαρά Δεδουλευμένα Ασφάλιστρα της τάξεως του 25%. Ο Δείκτης Ζημιών αναμένεται στο 15% των Καθαρών Δεδουλευμένων (και όχι εγγεγραμμένων) Ασφαλίστρων, ενώ η περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους εκφράζεται με βελτίωση του Δείκτη Γενικών Εξόδων, ο οποίος διαμορφώνεται στο 2,6%. Αξίζει να τονιστεί ότι συνολικά ο Μικτός Λειτουργικός Δείκτης (Combined Ratio) αναμένεται να είναι χαμηλότερος του 50% σε σχέση με τα δεδουλευμένα ασφάλιστρα.
Σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας για τον ασφαλιστικό κλάδο, η HDI-Gerling Hellas συνεχίζει να κινείται ανοδικά, ξεπερνώντας τους στόχους της και για το 2009. Η περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου μας στην ελληνική αγορά πραγματοποιείται σε γερές βάσεις και με υψηλές επιδόσεις, ως αποτέλεσμα κυρίως της σημαντικής τεχνογνωσίας και του επαγγελματισμού των ανθρώπων μας καθώς και της διεθνούς εμπειρίας και αξιοπιστίας του Ομίλου Talanx. Κάθε καλός χρόνος σαν το φετινό, ενδυναμώνει την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε σε μεγάλες ζημίες που μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον».

HDI-Gerling Hellas
Το ελληνικό υποκατάστημα της HDI-Gerling Industrie Versicherung AG προσφέρει υψηλού επιπέδου εξειδικευμένες υπηρεσίες Ασφάλισης και Διαχείρισης Κινδύνου στην ελληνική βιομηχανική και επιχειρηματική κοινότητα. Η εταιρεία διαθέτει μακρόχρονη τεχνογνωσία στις ασφαλίσεις μεγάλων οργανισμών και επιχειρήσεων, με κύριο όπλο τη διεθνή αξιοπιστία και φερεγγυότητα της HDI-Gerling και του μητρικού Ομίλου Talanx. Τα τελευταία 9 χρόνια η εταιρεία παρουσιάζει σταθερή κερδοφορία της τάξεως των €3,5 – 5 εκατ. ετησίως. Ιδιαίτερα από το 2006 και μετά, η ανάπτυξη είναι αλματώδης, αποτέλεσμα της σημαντικής τεχνογνωσίας και της διείσδυσης της εταιρείας στους αναπτυσσόμενους κλάδους Αστικής Ευθύνης, Τεχνικών Ασφαλίσεων και Διεθνών Ασφαλιστικών Προγραμμάτων (Multinational Insurance Programmes). Ως υποκατάστημα της HDI-Gerling Industrie Versicherung AG, η HDI-Gerling Hellas είναι απευθείας διαβαθμισμένη με Α+/stable από την Standard & Poor’s και με A (excellent)/stable από την ΑΜ Best.

Όμιλος Τalanx
Από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους στην Ευρώπη και τον κόσμο, ο  Όμιλος Talanx έχει παρουσία σε πάνω από 150 χώρες. Κάτω από την “ομπρέλα” του Ομίλου Talanx συγκαταλέγονται ασφαλιστικές εμπορικές επωνυμίες όπως οι: HDI-Gerling, Hannover Re, HDI, Aspecta, CIV, PB Verischerungen, Neue Leben και AmpegaGerling. Με αναμενόμενα έσοδα της τάξεως των €21 δισ. για το 2009, ο Talanx είναι ο τρίτος σε μέγεθος ασφαλιστικός όμιλος στη Γερμανία και τα τελευταία χρόνια ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος Όμιλος στη Ευρώπη. Ο όμιλος αξιολογείται με Α+/stable (very good) από την Standard & Poor’s και με A/stable (excellent) από την ΑΜ Best.