Η Συνεταιριστική φιλοξένησε τη συνεδρίαση του ΔΣ της AMICE

40
AMICE Συνεταιριστική

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 16 Μαρτίου, η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Association of Mutual Insurers and Insurance Cooperatives in Europe (AMICE).

Ο οργανισμός AMICE είναι η ευρωπαϊκή ένωση αλληλοβοηθητικών ασφαλιστικών οργανισμών και συνεταιριστικών ασφαλιστικών εταιρειών, των ασφαλιστικών εταιρειών που εκπροσωπούν την κοινωνική οικονομία στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά. Η AMICE εδρεύει στις Βρυξέλλες και αντιπροσωπεύει περισσότερες από 2.700 ασφαλιστικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, που αποτελούν το 30% της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς, με 400 εκατ. ασφαλισμένους και 430.000 προσωπικό.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της AMICE, φιλοξένησε στην Αθήνα η Συνεταιριστική Ασφαλιστική, η οποία είναι μέλος της,  από το 1995. Επίσης, στο διοικητικό συμβούλιο της AMICE συμμετέχει για τέταρτη συνεχή θητεία ο CEO της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, κ. Δημήτρης Ζορμπάς.

Στη συνεδρίαση, στην οποία παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του αντίστοιχου διεθνούς οργάνου ICMIF (International Cooperative and Mutual Insurance Federation) με επικεφαλής την Πρόεδρό του, κυρία Hilde Vernaillen, συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα, που απασχολούν τις ασφαλιστικές εταιρείες της κοινωνικής οικονομίας,  σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.