D.A.S. Hellas και Arag στο παιδικό χωριό SOS Βάρης

20

 

Οι εταιρείες Νομικής Προστασίας στο παιδικό χωριό SOS της Βάρης 
 
Εορταστική εκδήλωση στο Παιδικό Χωριό SOS πραγματοποίησαν οι  εξειδικευμένες ασφαλιστικές εταιρείες του κλάδου «Νομικής Προστασίας»  ARAG και D.A.S.-Hellas την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου. 

Οι εργαζόμενοι των δύο εταιρειών επισκέφθηκαν  το Χωριό, ήλθαν κοντά με τις οικογένειες που συνθέτουν τη φιλόξενη κοινότητα, συζήτησαν μαζί τους, έπαιξαν με τα παιδιά, προσέφεραν δώρα, και μοιράστηκαν ώρες παιχνιδιού μέσα σε περιβάλλον γιορτινής ατμόσφαιρας.

Η επίσκεψη στο Χωριό SOS αποτελεί  πρωτοβουλία που ελήφθη από τους διευθύνοντες συμβούλους των εταιρειών, την κα  Νάντια Σταυρογιάννη  της D.A.S.-Hellas  και τον κ. Δημήτρη Τσεκούρα της ARAG, οι οποίοι εκπροσωπώντας τις εξειδικευμένες στην Ελλάδα εταιρείες του κλάδου Νομικής Προστασίας  εκτίμησαν πως η «νομική προστασία», με όλα όσα παρέχει ως κλάδος και ως ασφαλιστικό προϊόν, μπορεί σήμερα να δώσει την δική της απάντηση στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε πολίτης, κάθε νοικοκυριό. Επίσης, μπορεί να δώσει και  ένα διαφορετικό από το καθιερωμένο στίγμα εταιρικής κουλτούρας, περισσότερο κοινωνικής, ανθρωπιστικής, με διακριτό πολιτιστικό περιεχόμενο και στοιχεία κοινωνικής προσφοράς.

Όπως τονίζεται σε σχετικό δελτίο τύπου, «η γενική έννοια της προστασίας που υπηρετούν οι ασφαλιστικές εταιρείες και αποτελεί τη βάση της λειτουργίας τους και  πολύ περισσότερο ο κλάδος της  Νομικής Προστασίας που εξειδικευμένα και σε μεγάλο εύρος προγραμμάτων προσφέρουν οι  ασφαλιστικές εταιρείες  D.A.S.-Hellasκαι ARAG,με την κοινή αυτή εκδήλωση αλλάζει όψη:  ξεφεύγει από την τεχνοκρατική πεπατημένη και  λαμβάνει άλλη μορφή ευαίσθητη, φιλική, ζεστή, ανθρώπινη μέσα από μια διαδικασία προσφοράς και κοινών ωρών με τα παιδιά του ΧωριούSOS. 

Το μήνυμα που οι δύο εταιρείες θέλουν να στείλουν φέτος είναι πώς οι ραγδαίες αλλαγές στις συνθήκες της χώρας, η αμφιβολία και η αβεβαιότητα που εκτείνονται  στην αγορά, τις οικογένειες, τις επιχειρήσεις ,  επιτάσσουν μεγαλύτερη συσπείρωση των ανθρώπων, περισσότερη συλλογικότητα, λιγότερο ατομικισμό. Οι επιχειρήσεις και οι πολίτες μπορούν να κάνουν μια νέα αρχή που η προστασία όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη γίνεται χρέος. Οι  ARAG και  D.A.S.-Hellas βρίσκονται κοντά στην κοινωνία και προσφέρουν προστασία –νομική προστασία- στους ανθρώπους».
 
Δήλωση κας Νάντιας Σταυρογιάννη, Διευθύνουσας Συμβούλου & Αντιπροέδρου Δ.Σ. της D.A.S.-Hellas
Μέσα από παρόμοιες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις εκπέμπουμε ως επιχειρήσεις ένα μήνυμα ζεστασιάς και αισιοδοξίας. Ακολουθούμε την πορεία που νωρίτερα επιχειρήσεις άλλων κλάδων, σωματεία, δήμοι, καλλιτέχνες, κοινωνικές ομάδες και πολλοί άλλοι ξεκίνησαν.  Και εμείς με τη σειρά μας εκπέμπουμε την βεβαιότητά μας ότι μπορούμε όλοι μαζί να πετύχουμε το καλύτερο.  Στέλνουμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα για την ιδέα της φιλικής επιχειρηματικότητας και της συσπείρωσης όλων για μια διαφορετική κοινωνία με ισχυρότερους δεσμούς, υψηλές αξίες, καθαρότητα σχέσεων ηθικών, οικονομικών.  Και αμιγώς εταιρικά: η νομική προστασία βρίσκεται πάντα κοντά στους ανθρώπους και τους υποστηρίζει στον βαθμό των αρμοδιοτήτων της.
 
Δήλωση κ. Δημήτρη Τσεκούρα, Γεν. Δ/ντού & Νομ. Εκπρ/που της ARAG SE στην Ελλάδα
Το 2012 – που σε λίγο μας αποχαιρετά – η Ελλάδα ήταν μια άλλη χώρα. Μεγέθη της κρίσης όπως η ύφεση, η ανεργία, η ελλειμματική περίθαλψη, οι ανάγκες σε τρόφιμα κλπ. διεμβολίζουν άγρια την συνοχή της κοινωνίας και πράγματι πολλοί άνθρωποι τα έχουν χαμένα. Ένα πράγμα όμως δεν πρέπει επ’ ουδενί να χάσουμε: την αλληλεγγύη και το αίσθημα ευθύνης για τον διπλανό μας. Γιατί μόνον αυτά έχουν να κάνουν με τον πυρήνα και όχι το περίβλημα του κοινωνικού φαινομένου. Με αυτές τις σκέψεις αποφασίσαμε με την DAS Hellas την κοινή εκδήλωση στο παιδικό χωριό SOS της Βάρης. Μια εκδήλωση αγάπης, που εκτός από την παρουσία μας και τον χρόνο μας, είμαστε διατεθειμένοι να ξοδέψουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να προσφέρουμε το ελάχιστο, δηλ. ένα ακόμα χαμόγελο στα παιδιά που δικαιωματικά τους ανήκει.