Ασφαλιστικό Συνέδριο 2018: «Μπροστά στις Προκλήσεις: Ανεβάζουμε Επίπεδο!»
Με τη συμμετοχή περισσότερων από 460 Συνέδρων από Κύπρο και εξωτερικό πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2018, στη Λευκωσία, το Ασφαλιστικό Συνέδριο 2018 που διοργανώνει το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου, με την υποστήριξη και συμμετοχή όλων των Ασφαλιστικών Εταιρειών.
Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κου Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην σημαντική προσφορά του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου στην Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά σε θέματα εκπαίδευσης, αλλά και ευρύτερα στη συνεισφορά του Ασφαλιστικού Κλάδου στην οικονομία του τόπου. Τέλος διαβεβαίωσε ότι η Βουλή διά του θεσμικού της ρόλου είναι πρόθυμη να στηρίξει δράσεις της ασφαλιστικής κοινότητας, μέσω νομοθεσιών ή άλλων μέτρων.
Χαιρετισμούς επίσης απεύθυναν:
H Έφορος Ασφαλίσεων, κα Βικτώρια Νάταρ, ο Πρόεδρος του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου, κ. Μανώλης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, κ. Ανδρέας Στυλιανού, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, κ. Κυριάκος Ανδρέου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αναλογιστών Κύπρου, κ. Στέφανος Χατζηστυλλής, η κα Νάντια Σταυρογιάννη, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών, η Δρ. Olga Kandinskaia, Διευθύντρια Μεταπτυχιακού Προγράμματος MSc in Management with Specialization in Insurance του CIIM, και η Δρ. Katharina Höhn, Πρόεδρος Eficert (European Financial Certification Organisation).
Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν:
Τα αποτελέσματα των Ερευνών Αγοράς, ανοικτές συζητήσεις και εξειδικευμένα επίκαιρα θέματα επίκαιρα θέματα, που απασχολούν τον Ασφαλιστικό Τομέα, με τη συμμετοχή Διευθυντικών Στελεχών της Ασφαλιστικής Αγοράς και διακεκριμένων Ομιλητών από Κύπρο και εξωτερικό.
Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τα αποτελέσματα των Ερευνών Αγοράς 2018, τις οποίες παρουσίασε ο κ. Χρίστος Μιχαηλίδης, Εκτελεστικός Πρόεδρος Cypronetwork.
Οι έρευνες Αγοράς 2018 περιλαμβάνουν τις απόψεις του καταναλωτικού κοινού και των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα σε σχέση με τον Ασφαλιστικό Τομέα.
Επίσης έρευνα διεξήχθη και μεταξύ των Γενικών Διευθυντών των Ασφαλιστικών Εταιρειών με σκοπό να διαφανούν οι ανησυχίες τους.
Από τα ευρήματα των ερευνών, διεφάνη ότι η αξιοπιστία των Ασφαλιστικών Εταιρειών εξακολουθεί να βρίσκεται σε ανοδική πορεία και ότι η εικόνα κάθε ασφαλιστικής Εταιρείας επηρεάζεται από τη συμπεριφορά, τις γνώσεις και τις πρακτικές των Δικτύων πωλήσεών τους.
Σημαντικό εύρημα αναφορικά με την εισαγωγή του ΓΕΣΥ ήταν το εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών / Εταιρειών που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς θα καλύπτει και πιο είναι το οικονομικό του κόστος. Επίσης, ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό απάντησε ότι θα διατηρήσει το υφιστάμενο συμβόλαιό του.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι με τα Σχέδια Υγείας που διατηρούν με ασφαλιστικές εταιρείες και θα ήθελαν να τα συνεχίσουν και μετά την εισαγωγή του ΓΕΣΥ.