Αποζημιώσεις 2012

19

Στα €2,98 δισ. ανήλθαν οι αποζημιώσεις που κατέβαλε συνολικά η ασφαλιστική αγορά το 2012, ελαφρώς μειωμένες σε σχέση με το προηγούμενο έτος (-1,2%). Ειδικότερα, στις Γενικές Ασφαλίσεις οι αποζημιώσεις το 2012 άγγιξαν τα €994 εκατ., παρουσιάζοντας μείωση 8,9% σε σχέση με το 2011, ενώ στις Ασφαλίσεις Ζωής οι αποζημιώσεις παρουσίασαν αύξηση 3,1%, φθάνοντας τα €2 δισ. περίπου.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τη σχετική μελέτη που εκπόνησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και δημοσιοποίησε σήμερα. Ως βασικό γενικό συμπέρασμα της μελέτης καταγράφεται το γεγονός ότι την τελευταία τετραετία οι αποζημιώσεις παρουσιάζουν σχετική σταθερότητα –στο ύψος των €3 δισ.–, παρά το γεγονός ότι η παραγωγή ασφαλίστρων έχει μειωθεί συνολικά 19% μετά το 2009 (από €5,4 δισ. σε €4,4 δισ.).

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Α. Σαρρηγεωργίου, σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της μελέτης της ΕΑΕΕ, ανέφερε: «Η χρησιμότητα του θεσμού της Ασφάλισης αποδεικνύεται ακόμα πιο ουσιαστική σε περιόδους οικονομικής δυσπραγίας. Η ελληνική ασφαλιστική αγορά συνεχίζει να εκπληρώνει το σταθεροποιητικό της ρόλο στην οικονομία και την κοινωνία, αποζημιώνοντας καθημερινά τους ασφαλισμένους της».

Δείτε περισσότερα για τη μελέτη επί των αποζημιώσεων στον ιστοχώρο της ΕΑΕΕ: www.eaee.gr/cms/uploads/oikmel-claims12gr.pdf