AON: Silver χορηγός στο “Mergers & Acquisitions Summit”
Την Τετάρτη, 19 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε, στο Μέγαρο Μουσικής, το 1ο συνέδριο “Mergers & Acquisitions Summit: Trending Strategies & Technologies”, με Silver χορηγό την Aon. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Money Review της Καθημερινής και πλαισιώθηκε από κορυφαίους παράγοντες της επιχειρηματικής και ακαδημαικής κοινότητας, καθώς και της κυβέρνησης.
Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, τον Όμιλο της ΑΟΝ εκπροσώπησε ο κ. Andrea Foti, Managing Director – Chief Commercial Officer EMEA, M&A και Transaction Solutions της Aon, πλαισιώνοντας το θέμα «Dealbreaker ή dealmaker;». Στο ίδιο πάνελ συμμετείχαν και οι κ.κ. Απόστολος Γεωργαντάς, Partner της ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ – ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, και Ιωάννης Παπαδόπουλος, Senior Partner & Co-founder της EOS Capital Partners, με συντονίστρια την κα Ελευθερία Κυριακοπούλου, Partner της Deloitte.
«Βιώνουμε ένα αυξανόμενο επίπεδο ευαισθητοποίησης από τους πελάτες μας που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, σχετικά με την αξιοποίηση του ασφαλιστικού κεφαλαίου ως ένα εργαλείο μετριασμού των κινδύνων και αύξησης των αποδόσεων.
Η διείσδυση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων W&I (Warranties & Indemnities) στις συναλλαγές επιταχύνεται σημαντικά. Ταυτόχρονα, η Aon βοηθάει στη δημιουργία καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων, που εξατομικεύονται και χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από επιχειρήσεις και άλλους ενδιαφερόμενους οργανισμούς», δήλωσε ο κ. Andrea Foti.
Από τη συζήτηση στο πάνελ προέκυψε ότι οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές (M&A) προσφέρουν ευκαιρίες ανάπτυξης, αλλά απαιτούν και μια στρατηγική νίκης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε σημαντικά ζητήματα τακτικής, όπως οι αποφάσεις που αφορούν στην επιλογή του σωστού στόχου ή στην προτεραιότητα που δίνεται από τα οφέλη της ποιότητας αντί της ταχύτητας. Το πάνελ συμφώνησε ότι στη λήψη των παραπάνω αποφάσεων η ασφάλιση (W&I, Tax Insurance κτλ.) αποτελεί σημαντικό εργαλείο, που συμβάλει στην επιτυχημένη έκβαση της διαδικασίας των συγχωνεύσεων και εξαγορών.
Επιπλέον θέματα που απασχόλησαν το συνέδριο είναι η προσαρμογή σε ανατρεπτικές τεχνολογίες (disruptive technologies), η πρόσβαση στην καινοτομία και τα πλεονεκτήματά της, πώς οι παράγοντες Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) διαμορφώνουν τις νέες συγχωνεύσεις και εξαγορές, οι κανονισμοί σήμερα και τα νέα κυβερνητικά κίνητρα για συμφωνίες στο υπάρχον πλαίσιο.
Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές θα μπορούσαν να προωθήσουν την ανάπτυξη της Ελλάδας με την εισροή κεφαλαίων, την ενίσχυση της καινοτομίας μέσω συνεργειών και στην πρόσβαση σε νέες αγορές. Σημαντικό θέμα που προέκυψε από τη συζήτηση είναι το «πώς η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεκλειδώσει τη δυναμική που προκύπτει από το σύνολο των συγχωνεύσεων και εξαγορών της και να μπορέσει να αναρριχηθεί περαιτέρω στην κλίμακα ανάπτυξης».
Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News