Άρθρα

Δημήτρης Ρουχωτάς: Είναι επιλογή το MDRT

Η ποιότητα των μελών του MDRT στην Ελλάδα είναι αποδεδειγμένη και πλέον, επιτέλους, αναγνωρισμένη.

Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι – μέλη του MDRT, που εργάζονται και άοκνα επιδιώκουν τη διά βίου μάθηση, είναι μειοψηφία ακόμη, στο σύνολο του πληθυσμού των Διαμεσολαβούντων στην ασφαλιστική μας αγορά.

Πού, όμως, σε οποιαδήποτε κοινωνία ή επαγγελματική τάξη, τα ποιοτικά διακρινόμενα άτομα δεν είναι μειοψηφία;

Υπάρχει περίπτωση, οπουδήποτε, οι “Άριστοι” να αποτελέσουν “πλειοψηφία”;

Οι επαγγελματίες ασφαλιστικοί σύμβουλοι που εντάσσονται, παρακολουθούν και συμμετέχουν στις δράσεις αυτού του παγκόσμιου οργανισμού, ειδικεύονται, ως επί το πλείστον, στις ασφαλίσεις Ζωής και ολιγότερο στις εμπράγματες ασφαλίσεις.

Συνεργάζονται με τις ασφαλιστικές εταιρείες είτε αποκλειστικά είτε ως μέλη των ελεύθερων Δικτύων. Η ευθύνη της ένταξής τους στο MDRT και τις δράσεις του ανήκει αποκλειστικά στα άτομα και δεν εξαρτάται από τις εταιρείες.

Δεν χρηματοδοτούνται από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Αντίθετα, αυτοχρηματοδοτούν τις δράσεις τους, που σε παγκόσμια βάση αριθμεί προσπάθειες περίπου 200.000 επαγγελματιών σε όλον τον κόσμο.

Κυρίως οι αναπτυσσόμενες χώρες φιλοξενούν τα περισσότερα και ζωηρότερα μέλη. Για παράδειγμα στην Ευρώπη, χώρες όπως η Πολωνία, η Ρουμανία, η Εσθονία, η Σλοβακία, η Κύπρος, η Ουγγαρία, η Λιθουανία, η Βουλγαρία αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο και, φυσικά, η Ελλάδα.

Στην MDRT Day, που φέτος έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη από τις 19-20 Σεπτεμβρίου, υπό τον τίτλο «Εξασφαλίστε σήμερα την αυριανή σας ανάπτυξη. Η δέσμευση είναι Επιλογή», εκατοντάδες (περίπου 650) ασφαλιστικοί σύμβουλοι έδωσαν ένα… ρεσιτάλ επαγγελματικής προοπτικής.

Μάρτυρες, εκτός ημών, για πρώτη φορά ίσως, άνθρωποι και στελέχη της διοίκησης κάποιων από τις ισχυρότερες ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Τι μηνύματα εξέπεμψε η σπουδαία αυτή διοργάνωση;

Εξέπεμψε το σαφές μήνυμα, ότι οι φύλακες έχουν γνώση.

Οι υπηρετούντες επαγγελματικά τον θεσμό της Ασφάλισης βρίσκονται σε παγκόσμια συνεργασία. Ανταλλάσσουν πληροφορίες για τις εξελίξεις, τα προβλήματα, την τεχνολογία. Παρακολουθούν τις τάσεις και, με επαγγελματική αλληλεγγύη, χρηματοδοτούν αυτόνομα την επαγγελματική τους επάρκεια στις προαναφερόμενες απαιτήσεις του Αύριο.

Ευτυχώς, για τον ασφαλιστικό θεσμό και τη χώρα μας, που υπάρχει το MDRT Hellas!

Δημήτρης Ρουχωτάς


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας