Διαμεσολαβούντες

Mercer Marsh Benefits: Ημερίδα για τις ομαδικές ασφαλίσεις

Η Mercer Marsh Benefits διοργάνωσε, στις 25 Σεπτεμβρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ημερίδα που απευθυνόταν σε στελέχη HR, υπό τον τίτλο «Future – Ready HR: Unlocking Competitive Advantages».

Τα στελέχη HR είναι συνήθως εκείνα που διαχειρίζονται τα ομαδικά συμβόλαια των εταιρειών τους και η ανταλλαγή απόψεων με την ασφαλιστική αγορά –τον μεσίτη και την ασφαλιστική εταιρεία, που σχεδιάζουν τα συγκεκριμένα προγράμματα– είναι και χρήσιμη και επιβεβλημένη.   

Μια τέτοια ευκαιρία ήταν και η εκδήλωση της 25ης Σεπτεμβρίου, η οποία εστίασε στη σημασία των παροχών υγείας για την προσέλκυση, διατήρηση και την αποδοτικότητα του ανθρώπινου δυναμικού μιας επιχείρησης. Αυτού του είδους τα προγράμματα είναι πολύ χρήσιμα τόσο για τις εταιρείες με μεγάλο αριθμό εργαζομένων όσο και για τις  μικρομεσαίες, οι οποίες αποτελούν και την πλειοψηφία των επιχειρήσεων στη χώρα μας και επομένως πηγή νέων εργασιών για την ασφαλιστική αγορά. Δυστυχώς, μέχρι και πρόσφατα, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν είχαν ασχοληθεί με την ασφάλισή τους. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Κατσάνης, επικεφαλής της Mercer Marsh Benefits στην Ελλάδα, «οι ασφαλιστικές εταιρείες στη χώρα μας έχουν λιγοστέψει, λόγω των συγχωνεύσεων και ταυτόχρονα έχουν μεγαλώσει πολύ και δείχνουν εσωστρέφεια, αντί να βρίσκουν λύσεις και να δημιουργούν νέα προϊόντα, όπως για παράδειγμα για τις ΜΜΕ».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν τα ενδιαφέροντα ευρήματα του Peoples Risk Report 2024, της έρευνας που διεξάγει η Mercer Marsh Benefits, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 1.000 στελέχη από τους τομείς του HR και της διαχείρισης κινδύνου.

Παράλληλα, υπήρξαν δύο πάνελ συζήτησης. Στο πρώτο, με τίτλο «Navigating People Risks with Innovative Solutions», συμμετείχαν οι κ.κ. David Dodd, Advisory Leader MMB Europe, Βασίλης Χουλιάρας, HR Director EEMEA, BARILLA, και Σταυρούλα Χαρβάτη, Country People Manager Greece, Albania & BiH, NOKIA, ενώ τον συντονισμό είχε η κα Daniela Barbieru, CSEE Mercer Marsh Benefits Leader.

Το δεύτερο πάνελ (απ’ όπου και το φωτογραφικό στιγμιότυπο) επικεντρώθηκε στις λύσεις για τις ΜΜΕ και συμμετείχαν οι κ.κ. Χριστίνα Σωτηριάδου, Assoc Dir, Site Finance Lead, TEVA, Φίλιππος Μαραγκός, Group Lines Technical Director, Groupama, Δήμητρα Πυρομάλη, Human Resources Director, Ousia Hospitality Platform, Γιώργος Νεκτάριος, Placement Leader, MMB Greece, και Γιάννης Κατσάνης, MMB Country Leader, Greece.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ανακοινώθηκαν και διοικητικές αλλαγές στη Marsh Ελλάδας. Ειδικότερα, επικεφαλής αναλαμβάνει ο κ. Μάνος Αλειφέρης, ενώ η κα Ντορίνα Οικονομοπούλου παραμένει ως Σύμβουλος Διοίκησης και μέλος του Δ.Σ.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας