Διεθνή

Allianz SE: €1,5 εκατ. για την αποκατάσταση των ζημιών στην Κεντρική Ευρώπη

Η Allianz SE θα διαθέσει έως και €1,5 εκατ. για την ανακούφιση των πληγέντων από τις σοβαρές πλημμύρες που προκάλεσε το καιρικό σύστημα «Boris», στην Κεντρική Ευρώπη. Η καταρρακτώδης βροχή, η οποία διήρκεσε πέντε ημέρες και ήταν πενταπλάσια του μέσου όρου του Σεπτεμβρίου, προκάλεσε τουλάχιστον 24 θανάτους, καθώς και εκτεταμένες δυσλειτουργίες και ζημιές σε ολόκληρη την περιοχή.

Ως μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Κεντρική Ευρώπη, η Allianz προσέφερε στους πελάτες της αναγκαίο εξοπλισμό για την ελαχιστοποίηση των ζημιών και γρήγορες και απλές υπηρεσίες αποζημίωσης. Ειδικότερα, έχει ενεργοποιήσει πρόσθετους διαχειριστές ζημιών και παραδίδει συσκευές αποστράγγισης εκεί όπου τις χρειάζονται περισσότερο.

Το ποσό των €1,5 εκατ. θα διατεθεί στον Ερυθρό Σταυρό, καθώς και σε άλλες οργανώσεις διάσωσης και παροχής τεχνικής βοήθειας που εξυπηρετούν την περιοχή. Αρχικά, οι περισσότερο πληγείσες χώρες –Αυστρία, Πολωνία και Τσεχική Δημοκρατία– θα λάβουν από €300.000 η καθεμία. Η Allianz Κεντρικής Ευρώπης θα συμπληρώσει επίσης τις δωρεές των υπαλλήλων της στην περιοχή. Παράλληλα, αν και τα κεντρικά γραφεία της στις πληγείσες περιοχές δεν επηρεάστηκαν, η εταιρεία θα παράσχει στους υπαλλήλους της που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες εξατομικευμένη βοήθεια.

«Σκοπός της Allianz είναι να διασφαλίσει το μέλλον των πελατών και των εργαζομένων της. Επιπλέον, νιώθουμε την υποχρέωση να στηρίζουμε την κοινωνία, ειδικά όταν το χρειάζεται περισσότερο. Οι άνθρωποι στην Κεντρική Ευρώπη υποφέρουν από τις καταστροφικές συνέπειες των ακραίων βροχοπτώσεων και των πλημμυρών και η Allianz είναι εδώ για να βοηθήσει με διάφορους τρόπους. Όλοι όσοι έχασαν τα σπίτια τους ή υπέστησαν υλικές ζημιές μπορούν να υπολογίζουν σε γρήγορη και αξιόπιστη υποστήριξη από τις ομάδες μας για τις αποζημιώσεις και την αντιμετώπιση των ζημιών. Πάνω απ’ όλα, η σκέψη μας είναι σε όσους έχασαν ή αγνοούν μέλη της οικογένειάς τους, καθώς καμία ασφαλιστική υπηρεσία δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα αγαπημένο πρόσωπο.

Οι ακραίες και συνεχείς βροχοπτώσεις είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και της πιο θερμής και υγρής ατμόσφαιρας. Σε όλο τον κόσμο, όλοι θα πρέπει να προετοιμαστούμε βελτιώνοντας τις υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας και επεκτείνοντας τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης. Ως παγκόσμιος ασφαλιστικός ηγέτης, η Allianz θα κάνει το καθήκον της», δήλωσε η κα Nina Klingspor, διευθύνουσα σύμβουλος της Allianz Κεντρικής Ευρώπης.

Η Allianz Κεντρικής Ευρώπης είναι ο περιφερειακός άξονας του Ομίλου Allianz και προσφέρει ασφάλιση Περιουσίας & Ατυχημάτων καθώς και ασφάλιση Ζωής & Υγείας, σε μια περιοχή υψηλής ανάπτυξης η οποία περιλαμβάνει έντεκα ευρωπαϊκές αγορές, με την Αυστρία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Πολωνία να αποτελούν τις μεγαλύτερες τοπικές επιχειρησιακές μονάδες της, με βάση τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα. Η Allianz εξυπηρετεί 10,6 εκατομμύρια πελάτες σε όλη την Κεντρική Ευρώπη και πραγματοποίησε έσοδα ύψους €6,4 δισ. σε όλους τους κλάδους το 2023.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας