Διεθνή

Η Generali πουλά τo μερίδιό της στην Generali Sigorta A.Ş.

Η Generali αποφάσισε να αποχωρήσει από την ασφαλιστική αγορά της Τουρκίας, πουλώντας το μερίδιό της στην Generali Sigorta A.Ş.

Ειδικότερα, η Generali ανακοίνωσε ότι πουλά το 99,99% του μεριδίου της στην Generali Sigorta A.Ş. (Generali Sigorta Anonim Şirketi) στην Kiler Holding A.Ş. (42% του μεριδίου), στην Ekol Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (9% του μεριδίου), στην Arex Yatırım Holding A.Ş. (48% του μεριδίου) και στην Arex Sigorta A.Ş. (1% του μεριδίου).

Η συναλλαγή είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη στρατηγική “Lifetime Partner 24: Driving Growth” της Generali για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την ενίσχυση των κερδών του Ομίλου, εστιάζοντας στις ασφαλιστικές αγορές στις οποίες η Generali έχει ηγετική παρουσία.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2025, με την επιφύλαξη της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές. Η PwC ενήργησε ως αποκλειστικός σύμβουλος συγχωνεύσεων και εξαγορών της Generali και παρείχε επίσης στον Όμιλο συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη δέουσα επιμέλεια του πωλητή. Η Esin Attorney Partnership ενήργησε ως νομικός σύμβουλος της Generali.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας