Εταιρείες

ARAG DAY 2024: Access to justice στις 26/09

Η ARAG διοργανώνει το ARAG DAY με θέμα «Access to justice» την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024.

Όπως αναφέρεται χαρατκτηριστικά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εταιρεία:

«Για πρώτη φορά πέρυσι τον Σεπτέμβριο μιλήσαμε για το ACCESS TO JUSTICE, όταν οργανώσαμε το πρώτο ARAG DAY 2023.

Στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών δεσμευθήκαμε τότε να συμβάλλουμε με τις μικρές μας δυνάμεις, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στη δικαιοσύνη των τυφλών συνανθρώπων μας.

Παρόμοιες δράσεις έγιναν ταυτόχρονα στις δεκαεννέα χώρες όπου έχει παρουσία η ARAG.

Συμπαραστάτης μας στην προσπάθεια ήταν ο γνωστός τυφλός δικηγόρος Αθηνών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, μέλος του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. και ιδρυτής του οργανισμού «ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ»*, που έχει αφιερωθεί στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στην ανάδειξη των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με οπτική αναπηρία.

Έκτοτε το ARAG DAY με το παραπάνω περιεχόμενο έγινε θεσμός στον όμιλό μας, αφού το ACCESS TO JUSTICE και η διευκόλυνση της πρόσβασης των ανθρώπων στη δικαιοσύνη είναι η θεμελιώδης βάση της εταιρικής μας κουλτούρας και της φιλοσοφίας μας, έχοντας διατυπωθεί ήδη ξεκάθαρα προπολεμικά από τον ιδρυτή της.

Φέτος συνεχίζουμε με το ARAG DAY 2024 και διοργανώνουμε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 15:00 μία διαδικτυακή παρουσίαση του στενού πλέον συνεργάτη μας κ. Βαγγέλη Αυγουλά. Σκοπός όλων μας είναι να γίνει μία εκπαιδευτική ενημέρωση και παράλληλα να διαμορφωθεί μία συνείδηση ευαισθητοποίησης απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ευρύτερα οι ανάπηροι συνάνθρωποί μας.

Θα είμαστε όλοι εκεί και θα σας περιμένουμε.

Θα ακολουθήσει γνωστοποίηση για τον σύνδεσμο εισόδου (link)».

* Η ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» ιδρύθηκε το 2018 από μία ομάδα ανάπηρων νέων με απώτερο σκοπό να διεκδικήσουν ενεργά συμπερίληψη και προσβασιμότητα. Υλοποιήθηκε ως συνέχεια του πλήρως προσβάσιμου, ειδησεογραφικού portal meallamatia.gr, με όραμα την εξάλειψη της υποεκπροσώπησης των ανάπηρων ατόμων στη δημόσια σφαίρα. Λειτουργεί με τη γνωμοδοτική υποστήριξη focus group ανάπηρων ατόμων, ώστε όλες τις οι υπηρεσίες να παρέχονται με την έγκριση των τελικών χρηστών.

Άξονες Δράσης

  • Κατάρτιση Στρατηγικών Συμπερίληψης και παροχή Συμβουλευτικής Προσβασιμότητας
  • Ενδυνάμωση κοινωνικών ομάδων που βιώνουν συνθήκες αποκλεισμού
  • Υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων συμπερίληψης σε επίπεδο σχολείων, εταιρειών, οργανισμών και ΟΤΑ
  • Αξιολόγηση προσβασιμότητας σε φυσικό και ψηφιακό επίπεδο
  • Συμπεριληπτικές πολιτιστικές δράσεις και καμπάνιες ενημέρωσης
  • Λειτουργία του προσβάσιμου portal meallamatia.gr Αριθμοί
  • Το meallamatia.gr διαθέτει σχεδόν 170.000 μοναδικούς χρήστες και εξίσου δυναμικά social media, όπως το Facebook όπου οι followers φτάνουν τους 27.400.
  • Υλοποιεί την καμπάνια #SpeakUp με πρωταγωνιστές ανάπηρα άτομα σε σύντομα βίντεο, η οποία συγκεντρώνει 17,5 εκατομμύρια προβολές.
  • Έχει υλοποιήσει δωρεάν 565 εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολικό πλαίσιο, στα οποία συμμετείχαν 46.500 μαθητές και μαθήτριες και 4.000 εκπαιδευτικοί.
  • Σχεδίασε και συντόνισε περισσότερα από 210 custom made training και consulting προγράμματα για εταιρείες, φορείς και Δήμους εκπαιδεύοντας πάνω από 12.700 εργοδότες, εργαζόμενους και εργαζόμενες πάνω στην αναπηρία, στην προσβασιμότητα και στη συμπερίληψη.
  • Εξυπηρετεί ετησίως πάνω από 500 αιτήματα για ανάπηρα άτομα και τις οικογένειές τους.

Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας