Διεθνή

H Insurance Europe στην 100ή Διεθνή σύνοδο του EYP, στη Θεσσαλονίκη

Η Insurance Europe συμμετείχε στην 100ή Διεθνή σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (EYP), που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, το διάστημα 20-28 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, με στόχο την ανάπτυξη ενός ανοικτού και διαφανούς διαλόγου μεταξύ των νέων και του ασφαλιστικού κλάδου.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο φορέων εγκαινιάστηκε στις 30 Μαΐου, όταν η εκτελεστική διευθύντρια της EYP, κα Anya Suprunenko, μίλησε στο 14ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe στο Ελσίνκι, αναφέροντας σχετικά: «Οι νέοι συχνά δυσκολεύονται να διατυπώσουν τα αιτήματά τους προς την ασφαλιστική βιομηχανία. Δεν γνωρίζουν αρκετά, για αυτή καθώς είναι πολύ περίπλοκη και η γλώσσα της δεν είναι φιλική προς τους νέους. Αυτό πρέπει να αλλάξει για να μπορούν οι νέοι να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για το μέλλον τους. Το EYP είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί με την Insurance Europe: χρειαζόμαστε περισσότερες συνεργασίες αυτού του είδους, για την αύξηση της ευαισθητοποίησης και της γνώσης».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της 100ής Διεθνούς Συνόδου τoυ EYP στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Olav Jones, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Insurance Europe, δήλωσε: «Η ασφάλιση έχει σημασία για όλους μας, αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά για να εξηγήσουμε πώς λειτουργεί. Γι’ αυτό είμαι ενθουσιασμένος που η Insurance Europe και το EYP συνεργάζονται. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει ο διάλογος, για να εξηγήσουμε περισσότερα για την ασφάλιση και να ακούσουμε πώς ο κλάδος μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη καλύτερα στις ανάγκες των νέων και της κοινωνίας ευρύτερα».

Η συνεργασία Insurance Europe και EYP θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες. Μεταξύ άλλων, το ΕΥΠ θα αναπτύξει τις θέσεις του για τις συντάξεις στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των διεθνών συνόδων, στη Θεσσαλονίκη το 2024 και στη Χάγη το 2025. Θα υπάρξουν επίσης και άλλες εκδηλώσεις καθώς και μια πανευρωπαϊκή έρευνα μεταξύ των νέων.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας