Βιβλιοπαρουσιάσεις

Επιλέξαμε τα καλύτερα βιβλία για να ευχηθείτε Καλά Χριστούγεννα σε Φίλους και Συνεργάτες

 

Τέσσερα βιβλία που διαβάσαμε, αγαπήσαμε και σας προτείνουμε να διαβάσετε ή να χαρίσετε σε Φίλους και Συνεργάτες σας.

Το πρώτο πραγματεύεται τη σχέση του Γιου με τον Πατέρα.

Το δεύτερο και το τρίτο ασχολούνται με δύο κορυφαίες προσωπικότητες των Γραμμάτων και της Πολιτικής, αντίστοιχα.

Και το τέταρτο κάνει μια σφαιρική και ρηξικέλευθη αποτίμηση της ιστορικής πορείας της σύγχρονης Ελλάδας, μέσα από τις καταστροφές και τους θριάμβους της.

 

 

 

enaskalosgiosΗ ιστορία ενός παιδιού με εύθραυστη υγεία που γεννιέται μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο σε μια οικογένεια αυστριακής καταγωγής και γερμανικής παιδείας. Ο πατέρας του αντισημίτης, κακότροπος σύζυγος που δέρνει και εξευτελίζει τη γυναίκα του.

Ο γιος δοξάζει τον θεό και προσεύχεται κάθε βράδυ να πεθάνει ο πατέρας του. Εντούτοις, ως την τελευταία του ημέρα θα συντροφεύει στο Γολγοθά του αυτό τον πατέρα που του έδωσε τη ζωή. Είναι η ομολογία μιας αδιαφιλονίκητης αγάπης ενός γιου προς τον πατέρα του στον οποίο παραδόξως τα οφείλει όλα…

 

 

 

 

kazantzakis

Προσωπικές μαρτυρίες, επιστολές, άρθρα αποσπάσματα από βιβλία και έγγραφα που θα μπορούσαν να αποτελούν ένα ευφάνταστο μυθιστόρημα, αν και είναι η ιστορική αλήθεια.

Την άνοιξη του 1947, ενώ η Ελλάδα σπαράσσεται από τον Εμφύλιο, ο Νίκος Καζαντζάκης θέτει από κοινού υποψηφιότητα με τον Άγγελο Σικελιανό για το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Η υποψηφιότητά του συσπειρώνει το συντηρητικό κατεστημένο της εποχής, που βλέπει στο πρόσωπο του Κρητικού συγγραφέα έναν από τους μεγαλύτερούς του εχθρούς…

 

 

 

 

karamanlis
Από τους διαξιφισμούς του με τον Κίσινγκερ ως τα κόλπα του στο τάβλι, τη μονομαχία του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, έως την απόλαυση της μοναξιάς του, το νόημα των «σιβυλλικών» φράσεων ως την απολογία των δακρύων του.

Η προσωπογραφία του Καραμανλή από τον Τάκη Λαμπρία.

 

 

 

 

katastrofes-thriamboi

Μια σφαιρική και ρηξικέλευθη αποτίμηση της ιστορικής πορείας της σύγχρονης Ελλάδας, που εντάσσει τη σημερινή κρίση σε ένα πλαίσιο ιστορικής διάρκειας από την κατάκτηση της Ανεξαρτησίας ως σήμερα.

Ο Στάθης Καλύβας εντοπίζει την βαθύτερη λογική που διέπει την ιστορική μας πορεία ως Έθνους.

 

 

 

 

 

Θα τα βρείτε και στο βιβλιοπωλείο FINANCIAL FORUM, Αγίου Κων/νου 43, Μαρούσι

Τηλ.: 120 6127502, Fax: 210 6127719, e-mail: [email protected]

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας