Οικονομικά Μεγέθη

Όμιλος ΑΧΑ: Έσοδα ύψους € 28,5 δις το 1ο τρίμηνο 2014

Αύξηση των συνολικών εσόδων κατά 2% κατέγραψε το τρίμηνο του 2014 ο Όμιλος ΑΧΑ, φτάνοντας στα € 28,5 δις. Στις Ασφαλίσεις Ζωής η αύξηση εσόδων ήταν της τάξης του 1% και έφτασε στα € 15,8 δις. Στις Γενικές Ασφαλίσεις σημειώθηκε αύξηση εσόδων 3%, φτάνοντας στα € 10,4 δις.Τα Έσοδα Διαχείρισης Κεφαλαίων σημείωσαν αύξηση 2%, στα € 0,8 δις με καθαρές εισροές € 1,5 δις.

«Ο τέταρτος χρόνος της Φιλοδοξίας της ΑΧΑ να γίνει η προτιμώμενη Εταιρεία ξεκίνησε με περαιτέρω βελτίωση σε όλο το εύρος των προϊόντων μας, αποδεικνύοντας την επιτυχή στρατηγική μας», σχολίασε ο Denis Duverne, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΑΧΑ Ασφαλιστικής. «Στις Ασφαλίσεις Ζωής, συνεχίσαμε την αλλαγή της σύνθεσης των διαθέσιμων προϊόντων μας σε προϊόντα με υψηλότερα περιθώρια κέρδους και λιγότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις, με στόχο να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ασφαλισμένων μας για υπηρεσίες προστασίας και αποταμίευσης. Ως αποτέλεσμα, πετύχαμε αύξηση της αξίας της νέας μας παραγωγής παρά τη μείωση των όγκων. Στις Γενικές Ασφαλίσεις, η ηγετική μας θέση παγκοσμίως μας έδωσε τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου μας, διατηρώντας την πειθαρχημένη στρατηγική μας στην ανάληψη νέων κινδύνων. Επίσης, σε ό,τι αφορά στη Διαχείριση Κεφαλαίων έχουμε καταγράψει θετικές εισροές για 6 συνεχή εξάμηνα. Στις αγορές ταχείας ανάπτυξης διατηρήσαμε την κεκτημένη μας ταχύτητα και προχωρήσαμε σε εξαγορές στην Κίνα και την Κολομβία. Επιπλέον, η πορεία προς την ψηφιακή εποχή συνεχίστηκε μέσα από νέες στρατηγικές συνεργασίες και κυρίως με τη Facebook. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ψηφιακή ανάπτυξη και να προσελκύουμε νέα ταλέντα που θα δημιουργήσουν μακροπρόθεσμη αξία».

Για τον Κλάδο Ασφάλισης Ζωής ο Jacques de Vaucleroy, Επικεφαλής Ασφαλίσεων Ζωής του Ομίλου ΑΧΑ, δήλωσε: «Σε ευθυγράμμιση με τη στρατηγική της επιλεκτικότητας της ΑΧΑ, η αξία των πωλήσεών μας συνέχισε να αυξάνεται ακόμα και με χαμηλότερο όγκο πωλήσεων, υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα που έχει για εμάς η συνεχής αύξηση της αξίας για τους μετόχους μας. Συνολικά για το 2014 είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι με τη στρατηγική μας είμαστε σε καλή θέση για να αποδώσουμε μεγαλύτερους όγκους παραγωγής και μεγαλύτερη αξία».

«Στο πρώτο τρίμηνο του 2014, συνεχίσαμε να έχουμε κερδοφόρα πολιτική ανάπτυξης, γεγονός που μας κρατά στο σωστό δρόμο για τους στόχους που έχουμε θέσει βάσει Φιλοδοξίας ΑΧΑ. Πιστεύουμε πως η θετική κινητικότητα που είδαμε στο πρώτο τρίμηνο θα συνεχιστεί και θα μεταφραστεί σε ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη για το 2014 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο», ανέφερε ο Jean-Laurent Granier, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AXA Global P&C (Γενικές Ασφαλίσεις).

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας