Εταιρείες

Υδρόγειος Ασφαλιστική-SAS: Επέκταση της συνεργασίας τους στον τομέα της διαχείρισης της ασφαλιστικής απάτης

Η SAS και η Υδρόγειος Ασφαλιστική επεκτείνουν την πρόσφατη συνεργασία τους και στον τομέα της διαχείρισης της ασφαλιστικής απάτης. 
Στο πλαίσιο αυτό, η  SAS αναλαμβάνει την υλοποίηση της λύσης SAS Fraud Framework for Insurance που θα δώσει στην Υδρόγειο Ασφαλιστική τη δυνατότητα προληπτικής ανίχνευσης, αντιμετώπισης και διαχείρισης της ασφαλιστικής απάτης σε όλο το εύρος της επιχείρησης, μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας των business analytics.

Η διαχείριση της ασφαλιστικής απάτης αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ασφαλιστικός κλάδος σε παγκόσμιο επίπεδο, με άμεσο αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Η προληπτική ανίχνευση και αντιμετώπιση της ασφαλιστικής απάτης απαιτεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης και ανάλυσης των δεδομένων, κάτι που αποτελεί βασική παράμετρο της στρατηγικής φιλοσοφίας της Υδρογείου Ασφαλιστικής και έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης επιλογής της ολοκληρωμένης πλατφόρμας διαχείρισης δεδομένων SAS DataFlux Data Management.

H λύση SAS Fraud Framework for Insurance προσφέρει στην Υδρόγειο Ασφαλιστική μια σειρά από κρίσιμεςλειτουργίες, όπως:

• Προληπτική ανίχνευση ασφαλιστικής απάτης. Mια ολοκληρωμένη μηχανή αξιολόγησης της ασφαλιστικής απάτης, που βασίζεται στην τεχνολογία των business analytics και σε εξειδικευμένα ασφαλιστικά μοντέλα και χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό διαφορετικών τεχνικών ανάλυσης (αυτοματοποιημένους επιχειρηματικούς κανόνες, αναζητήσεις σε βάσεις δεδομένων, αναφορές για ανωμαλίες και εξαιρέσεις, έξυπνη μοντελοποίηση, κ.λπ.) για να καθορίσει την τάση για ψευδείς απαιτήσεις αποζημιώσεων.

• Διαχείριση ειδοποιήσεων. Ένας μηχανισμός αναφορών που αξιολογεί, ιεραρχεί και κατευθύνει ενδεχόμενες ψευδείς απαιτήσεις αποζημιώσεων στα κατάλληλα μέλη της ομάδας.

• Ανάλυση κοινωνικών δικτύων για την αποκάλυψη κρυφών συνδέσεων και την ανίχνευση επικίνδυνων δικτύων, πληροφορίες οι οποίες παρέχονται στους ερευνητές  με τη μορφή ειδοποιήσεων.

 Διαχείριση υποθέσεων: Από τη στιγμή που μια ειδοποίηση έχει ιεραρχηθεί και απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση, η συγκεκριμένη λειτουργία παρέχει ένα συστηματικό τρόπο για τη διευκόλυνση της έρευνας και τη λήψη και την εμφάνιση όλων των πληροφοριών και alerts  που είναι σχετικές με αυτή την υπόθεση. 

Η επιλογή της συγκεκριμένης λύσης εκ μέρους της Υδρογείου Ασφαλιστικής αποτελεί μια επένδυση με γρήγορη απόσβεση, η οποία της εξασφαλίζει μια σειρά από σημαντικά οφέλη, όπως:
• Μείωση πλήθους ζημιών, αύξηση της κερδοφορίας και ορθολογικότερη  τιμολόγηση, μέσω μιας ολοκληρωμένης διαδικασίας διαχείρισης της ασφαλιστικής απάτης που εξασφαλίζει υψηλότερα ποσοστά ανίχνευσης και ακριβέστερες αξιολογήσεις των ύποπτων δραστηριοτήτων στις απαιτήσεις των αποζημιώσεων.
• Μείωση εξόδων των πραγματογνωμόνων, μέσω της βελτίωσης των ερευνητικών διαδικασιών και της μείωσης του ποσοστού των ψευδών δηλώσεων.
• Ολοκληρωμένη εικόνα του κινδύνου σχετικού με την απάτη, μέσω της ανάλυσης της συνολικής εικόνας κάθε πελάτη, της παροχής διαγραμμάτων κοινωνικών δικτύων και εξελιγμένων τεχνικών άντλησης δεδομένων.
 Βελτίωση της εταιρικής εικόνας και της ανταγωνιστικότητας, μέσω αρτιότερης εξυπηρέτησης του πελάτη, αποθάρρυνσης των απατεώνων και ικανοποίησης των ρυθμιστικών αρχών και των διεθνών οδηγιών.

Ο κ. Παύλος Κασκαρέλης, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Υδρογείου Ασφαλιστικής, αναφερόμενος στη συνέχεια της συνεργασίας των δύο εταιρειών, σημείωσε: «Η συνεργασία μας με τη SAS που αφορά στη συνολικότερη στρατηγική διαχείρισης των δεδομένων και ξεκίνησε με την εξασφάλιση της ποιότητaς των δεδομένων μας, επεκτείνεται και στον τομέα της προληπτικής ανίχνευσης και αντιμετώπισης της ασφαλιστικής απάτης. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει εν γένει ο ασφαλιστικός κλάδος και ευελπιστούμε ότι η τεχνολογικά καινοτόμα και επιχειρηματικά δοκιμασμένη λύση της SAS, θα συμβάλει αποτελεσματικά στη συνολικότερη διαχείριση πρόληψης και καταστολής της ασφαλιστικής απάτης με προφανή οφέλη για την επιχείρησή μας».

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Πέππας, Country Manager της SAS Ελλάδος & Κύπρου, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την εξέλιξη της συνεργασίας μας με την Υδρόγειο Ασφαλιστική η οποία ενσαρκώνεται με την επιλογή μιας εκ των πλέον καινοτόμων τεχνολογικά λύσεων της SAS για την ολοκληρωμένη διαχείριση της ασφαλιστικής απάτης. Πρόκειται για μία λύση-επένδυση για μία ελληνική ασφαλιστική εταιρεία με σύγχρονη στρατηγική και όραμα που, είμαστε βέβαιοι, ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση μιας εκ των σημαντικότερων προκλήσεων του ασφαλιστικού κλάδου, αποφέροντας άμεσα και απτά επιχειρηματικά και οικονομικά οφέλη τόσο στην ίδια την επιχείρηση όσο και τους συνεργάτες και ασφαλισμένους της».

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας