Το ταγκό των αγορών & το ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ

306

Πάνος Παναγιώτου


Τρεις “δυνάμεις” οι κύριες υπαίτιες της κρίσης: η τραπεζική ελίτ, οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης, αλλά και οι κυβερνήσεις των κρατών, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών, χωρίς τη σύμπραξη των οποίων οι “θεοί των αγορών” θα έχαναν μεγάλο μέρος της δύναμής τους.

Ο κόσμος ζει στη σκιά του χρέους. Οι οικονομίες και οι κοινωνίες μεταβάλλονται, καθώς πλήττονται από έναν οικονομικό πόλεμο. Με αφορμή το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης μεταδίδεται αδιάκοπα το μήνυμα, ότι οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για την οικονομική τραγωδία είναι οι “άσωτοι λαοί”. Αυτοί πρέπει να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους, υπομένοντας σκληρή λιτότητα.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο βιβλίο φανερώνουν μια πολύ διαφορετική εικόνα, αποκαλύπτουν το παρελθόν, αναλύουν το παρόν και προϊδεάζουν για το μέλλον της κρίσης, καταρρίπτοντας μύθους, πλάνες και ψευδαισθήσεις και αναδεικνύοντας ένα τρίγωνο συμφερόντων, που με τις λανθασμένες ή σωστές επιλογές του ορίζει την οικονομική μοίρα του κόσμου.

Ένα βιβλίο που προκαλεί σοκ, θλίβει, εξοργίζει, αλλά τελικά, ανακουφίζει τον αναγνώστη μέσα από τη λυτρωτική δύναμη της γνώσης.

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ

Προηγούμενο άρθροΣτρατηγική των Επιχειρήσεων: ελληνική και διεθνής εμπειρία
Επόμενο άρθροΤο βιβλίο της Κατανόησης