Εταιρείες

Τι… τρέχει με την AIG;

Αποφασισμένη να μιλήσει ξεκάθαρα και με συγκεκριμένους στόχους και αριθμούς ήταν η διοικητική ομάδα της  AIG Ελλάδος, στην πρόσφατη ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε για τους συνεργάτες της σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η ασφαλιστική εταιρεία, που πρώτη προχώρησε σε μείωση του δικαιώματος συμβολαίου προς όφελος του πελάτη και του συνεργάτη της, παρουσίασε το πλάνο της για την επόμενη 5ετία, τους στρατηγικούς της στόχους και τα εργαλεία με τα οποία θα πετύχει τα όσα σχεδιάζει.

Είναι γεγονός ότι δυστυχώς στις μέρες μας ο αθέμιτος ανταγωνισμός στην αγορά έχει και πάλι γιγαντωθεί. Σε αυτόν η AIG αποφάσισε να απαντήσει με εξωστρέφεια και να προκαλέσει – προσκαλέσει τους συνεργάτες της σε έναν γόνιμο διάλογο, με βάση τα πραγματικά δεδομένα που χαρακτηρίζουν την πορεία της εταιρείας τα χρόνια της κρίσης.

Ποια είναι τα δεδομένα αυτά;

Όπως τα παρουσίασαν οι κ.κ. G. Ζorgno, Country manager Ελλάδας και Κύπρου, Α. Παπαδόπουλος, Head of Sales Νότιας Ζώνης EMEA, και Κ. Καραχάλιος, Claims & Operations Manager, αρχικά η εταιρεία πέτυχε, σε μια αγορά που σημειώνει πτώση της τάξεως του 27%, το διάστημα 2008-2014, να αντιπαραβάλει αύξηση της παραγωγής κατά 93%, αύξηση της κερδοφορίας της και σταθεροποίηση των εξόδων. Τα παραπάνω επιτεύχθηκαν βεβαίως με θυσίες, στην πορεία ενδεχομένως και με κινήσεις που χρειάστηκαν διορθώσεις, αλλά κυρίως με ρεαλισμό, και όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες κινήσεις της εταιρείας, με διάθεση ανταπόκρισης στις συνθήκες της αγοράς και στις ανάγκες των συνεργατών. Έτσι, στο επόμενο διάστημα η AIG, μεταξύ πολλών άλλων δράσεων, σκοπεύει να εισάγει νέα bonus για τους συνεργάτες της και αλλαγές στο σύστημα κινήτρων, αλλά και να επιβραβεύσει το σύνολό τους, ανεξαρτήτως παραγωγής, με ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Σε επίπεδο εξυπηρέτησης των συνεργατών της, η AIG δεσμεύτηκε να καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών της, αλλά και για να εμφανίσει απτά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το παραπάνω έγινε εμφανές και από όσα τεχνικά, αλλά ουσιαστικά, ανέφερε ο κ. Καραχάλιος, σχετικά με τις διαδικασίες διαχείρισης ζημιών και τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε η AIG στο τμήμα αποζημιώσεων.

«Η εταιρεία δεν μετακομίζει στη Βουλγαρία και ούτε πρόκειται να το κάνει στο μέλλον». Με αυτή τη σύντομη φράση ο κ. Zorgno απάντησε ευθέως σε κακόβουλες φήμες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα από αθέμιτο ανταγωνισμό. Αυτό που συμβαίνει στον Όμιλο, όμως, είναι ότι το 1/5 των εργαζομένων απασχολούνται πλέον στα ονομαζόμενα Κέντρα «SharedServices», τα οποία έχουν έδρα σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο και εξυπηρετούν συγκεντρωτικά ορισμένες λειτουργικές ανάγκες γειτονικών χωρών. Ένα τέτοιο λειτουργεί και στη Σόφια της Βουλγαρίας, το οποίο και επισκέφτηκαν πρόσφατα στελέχη της AIG Ελλάδος με επιλεγμένους συνεργάτες του πρακτοριακού δικτύου, ώστε και οι ίδιοι να διαπιστώσουν το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχεται. Οι υπάλληλοι που εξυπηρετούν τις ανάγκες συνεργατών σε διαδικαστικά και απλά θέματα, όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση κρυστάλλων, είναι είτε Έλληνες είτε Βούλγαροι, με άριστη γνώση της ελληνικής.

Η διοίκηση και τα στελέχη της ΑΙG είναι αυτή την περίοδο προσηλωμένοι στην εκπλήρωση των στόχων του πενταετούς πλάνου ανάπτυξης, το οποίο περιλαμβάνει αύξηση καθαρών ασφαλίστρων στα €121,7 εκατ., με νέα παραγωγή €32,2 εκατομμυρίων για το 2015. Οι συνεργάτες που θα ενισχύσουν τις προσπάθειες της Εταιρείας θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τη νέα πολιτική της, η οποία, εκτός από το σύστημα αμοιβών, θα επανεξετάσει και την προσωπική επικοινωνία και υποστήριξη σε κάθε έναν από αυτούς, αλλά και να αξιοποιήσουν την εμπειρία στελεχών της ΑΙG, των οποίων το ταλέντο και οι επιδόσεις τους στον τομέα τους αναγνωρίστηκαν πρόσφατα από τις δομές ενός από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ασφαλιστικούς ομίλους.

Για την εμπορική στρατηγική που θα ακολουθήσει η εταιρεία στο αμέσως επόμενο διάστημα αλλά και για αρκετά περισσότερα και ενδιαφέροντα νέα της εταιρείας, θα έχουμε τις απόψεις και τις τοποθετήσεις του κ. Αντώνη Παπαδόπουλου, Head of Sales Νότιας Ζώνης της περιοχής EMEA της AIG, στο επόμενο τεύχος του περιοδικού «Ασφαλιστική Αγορά».

{gallery}EKDILOSEIS/AIG-synantisi-synergaton15{/gallery}

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας