Σύμπραξη Interamerican με το Δήμο Τήνου

308

Μια ιδιαίτερα πρωτοποριακή συνεργασία ξεκίνησε ανάμεσα στο Δήμο Τήνου και στην Interamerican, που θα ωφελήσει σημαντικά τους κατοίκους του νησιού, μιας και αφορά την παροχή υπηρεσιών Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου της 28ης Ιανουαρίου, η συνεργασία αφορά στη διάθεση των υποδομών και υπηρεσιών Άμεσης Βοήθειας (υγειονομικής διακομιδής και υπηρεσιών Υγείας σε επείγοντα περιστατικά) της Interamerican στο δημοτικό σύστημα υγείας της Τήνου.

Όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση, η εμπειρία της εταιρείας κατά την εικοσαετή δραστηριοποίησή της στο τομέα της άμεσης διακομιδής ασθενών και τραυματιών καταδεικνύει τη συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη της νησιωτικής, κυρίως, Ελλάδος για σχετική υποστήριξη. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μόνο κατά το 2012, πραγματοποιήθηκαν από την Interamerican Βοήθειας 2.011 διακομιδές με ελικόπτερο ή αεροπλάνο, ενώ συνολικά από την έναρξη της δραστηριοποίησής της η Εταιρεία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 3.000 αεροδιακομιδές, με τέσσερεις στις πέντε να αφορούν σε νησιά. 

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Τήνου, κ. Παναγιώτης Κροντηράς, δήλωσε: «Στη σημερινή εποχή, που ο κόσμος αντιμετωπίζει χιλιάδες προβλήματα και δυσκολίες, οι παροχές υγείας και το αίσθημα ασφάλειας στον τόπο που ζούμε, είναι ένα ζήτημα που γίνεται πολύ πιο αναγκαίο και σημαντικό. Δώσαμε λύση σε ένα πρόβλημα, που εδώ και πολλά χρόνια ταλαιπωρούσε τους Τηνιακούς». 

Ο κ. Κροντηράς επισήμανε, επίσης, τη σημασία συνεργασίας του δημόσιου τομέα με τον ιδιωτικό, όταν ο πρώτος δεν μπορεί να καλύψει, να συνεισφέρει ή να αντεπεξέλθει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Πάντως, όπως ανέφερε, ακόμα και μετά από αυτή τη συνεργασία τον πρώτο λόγο έχει ο δημόσιος τομέας, εν προκειμένω οι γιατροί του Κέντρου Υγείας του Νησιού και το ΕΚΑΒ.

Ο Δήμαρχος της Τήνου υπογράμμισε παράλληλα ότι αυτή η συνέργεια είναι πρότυπη και εξέφρασε την άποψη ότι θα “ακολουθήσουν” και άλλα νησιά, μιας και τα προβλήματα (μειωμένα δρομολόγια πλοίων, οι καιρικές συνθήκες για τη μεταφορά, η μη αποδοχή περιστατικών από το νοσοκομείο της Σύρου) που αντιμετωπίζουν είναι μεγάλα.

Ο κ. Γιώργος Κώτσαλος, Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου Interamerican, τόνισε από την πλευρά του: «Οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στο πλαίσιο μιας δυναμικής μεταρρύθμισης, εκτιμώνται ως μια ιδιαίτερα σημαντική πρόκληση για την Interamerican, καθώς μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και να αποφέρουν βελτίωση στην ποιότητα ζωής κάθε πολίτη».

Σημειώνεται, τέλος, ότι το κόστος για την κάλυψη ανέρχεται σε €40.000 ετησίως, όμως αυτό θα μειώνεται, όταν, για παράδειγμα, οι αερομεταφορές θα είναι πιο λίγες από αυτές που στατιστικά υπολογίζεται ότι θα προκύψουν.

 

 

Προηγούμενο άρθροΑΤΕ Ασφαλιστική: Διευθυντής Marketing ο Γιάννης Σηφάκης
Επόμενο άρθροΕΙΑΣ: Διαχείριση αλλαγών & αυτογνωσία