Διαμεσολαβούντες
Ο Α. Τέρνερ, για το δείπνο στο “Adam room” των Lloyd’s
Eπιτυχημένη ημερίδα του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, για τις επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το δείπνο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στο “Adam room” των Lloyds’s, υπό την αιγίδα του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, με την ευγενική χορηγία της Carpenter Turner.
Ο αντιπρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Carpenter Turner, κ. Αλέξανδρος Τέρνερ, δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την βραδιά, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Αγγλία, κ. Δημήτρης Καραμήτσος-Τζίρας, ο κ. Paul Kazarian της Japonica Partners, ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ο κ. Χάρης Οικονομόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, o κ. Massimo Reina, CEO, Continental Europe & MENΑ της Guy Carpenter, και άλλοι.
Όπως επισημαίνει ο κ. Τέρνερ, «διαλέξαμε το “Adam room” των Lloyd’s διότι είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος». Το δωμάτιο χρησιμοποιείται κυρίως από το Συμβούλιο των Lloyd΄s και είναι μια προσαρμογή της τραπεζαρίας του Bowood House στο Wiltshire. Έχοντας αγοράσει το δωμάτιο σε δημοπρασία, ο αρχιτέκτονας του κτηρίου των Lloyd’s, Terence Heysham, συνέλαβε την ιδέα να δημιουργήσει εκ νέου το Great Room στο σύνολό του, στο νέο κτήριο. Σήμερα, το “Adam Room” παρέχει μία εντυπωσιακή αντίθεση ανάμεσα στον κλασικό σχεδιασμό του και την ιδιαίτερα μοντέρνα αρχιτεκτονική του κτηρίου των LLOYD’S.
Το δείπνο ακολούθησε την πολύ επιτυχημένη ημερίδα του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, που σκοπό είχε την ενημέρωση του επιχειρηματικού κοινού στο Λονδίνο για επενδυτικές ευκαιρίες στην χώρα μας.
Σύμφωνα με τον κ. Τέρνερ, ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η τοποθέτηση του κ. Paul Kazarian της Japonica Partners, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως το χρέος της Ελλάδας ως προς το ΑΕΠ της χώρας δεν ξεπερνάει το 49% (έναντι 179% που συνήθως αναφέρεται δημοσίως), σύμφωνα με μελέτη που ο ίδιος χρηματοδότησε και κόστισε περί τα $35,000,000. Επίσης τόνισε πως, προκειμένου να είναι ανταγωνιστική και να προσελκύει επενδύσεις μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, θα έπρεπε, κατ’ ελάχιστον, να δημοσιοποιεί οικονομικές καταστάσεις σύμφωνα με κάποιο από τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα λογιστικά πρότυπα, για παράδειγμα IPSAS ή IFRS, κάτι το οποίο δεν γίνεται. Μία τέτοια εξέλιξη θα επέτρεπε στους επενδυτές να κατανοούν καλύτερα τον αντισυμβαλλόμενό τους (την Ελλάδα) και ως εκ τούτου να επενδύουν με μεγαλύτερη «όρεξη». Δηλαδή, τόνισε πως η χώρα μας πρέπει να επενδύσει στην εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια.
Στη φωτ., το “Adam room” των Lloyd’s.