Και πάλι… AIG

447

Στον πολιτιστικό χώρο “Ελληνικός Κόσμος”,  γιόρτασε η AIG, στις 15 Ιανουαρίου 2013, την επιστροφή της στο όνομα με το οποίο έγινε γνωστή στα εκατομμύρια πελατών της ανά τον κόσμο. 

Οι κ.κ. G. Zorgno, Δ/νων Σύμβουλος, Π. Κανελλόπουλος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, και Α. Παπαδόπουλος, νέος Εμπορικός Δ/ντής της Εταιρείας, μετά την αποχώρηση με εθελουσία έξοδο του κ. Β. Δρόσου, μίλησαν από βήματος στο κοινό, το οποίο αποτελούσαν όλοι σχεδόν οι υπάλληλοι και συνεργάτες της AIG, καθώς και Δ/ντες Σύμβουλοι ανταγωνιστικών εταιρειών. 

Οι παρουσίες των κ.κ. Π. Δημητρίου από την Generali, Γ. Κώτσαλου από την Interamerican, Π. Βαγιακάκου από την HDI-Gerling Hellas, μεταξύ άλλων, θεωρούμε ότι επιβεβαιώνουν το κύρος και την εκτίμηση που η AIG έχει κερδίσει στα χρόνια που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά. 

Η εκ νέου μετάβαση στο όνομα AIG ήταν μια ευκαιρία για την Εταιρεία να ανανεώσει τις δεσμεύσεις που έχει διατυπώσει και στο παρελθόν σχετικά με τη φιλοσοφία που διέπει τις εργασίες της και φυσικά να θυμίσει σε συνεργάτες και πελάτες την τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε, για την αποπληρωμή του δανείου, ύψους $182.3 δισ., από το αμερικανικό κράτος. 

Σήμερα, 5 χρόνια μετά, ο Όμιλος έχει προχωρήσει στην αναδιοργάνωσή του, έχει ξεπληρώσει το χρέος του, αποφέροντας και κέρδη στο αμερικανικό δημόσιο για την επένδυσή του, και πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων. 

Η Ελλάδα και ο τρόπος που η Εταιρεία αντιμετώπισε τοπικά το πρόβλημα της παραλίγο κατάρρευσης του Ομίλου αποτέλεσε παράδειγμα, όπως επισημάνθηκε, για τις υπόλοιπες εταιρείες της μητρικής. Η άμεση και εξωστρεφής κινητοποίηση των κ.κ. Χρήστου Αδαμαντιάδη και Παύλου Κανελλόπουλου, αλλά και όλης της ομάδας στελεχών της AIG Ελλάδος, επέτρεψε στην εταιρεία να διατηρήσει το 95% του εγχώριου πελατολογίου της.

Μεθοδικά και με συνέπεια στις αρχές για τις οποίες είναι γνωστή, η AIG φιλοδοξεί να βελτιώσει τη θέση της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. 
Ελπίζουμε σύντομα να δούμε απτά δείγματα της προσπάθειας αυτής, αλλά και εξελίξεις σχετικά με τη φημολογία για κινήσεις της AIG που θα αφορούν και στον κλάδο Ζωής.

 

Προηγούμενο άρθροInteramerican: Απλότητα, ανάπτυξη και κερδοφορία οι προτεραιότητες στη στρατηγική πωλήσεων
Επόμενο άρθροΕθνική Ασφαλιστική: Συνάντηση Γραφείων της Διεύθυνσης Γιώργου Αναστασίου