Η ERGO στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

312

Αποτελώντας έναν κοινωνικό εταίρο με αυξημένο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, η ERGO βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των νέων ανθρώπων που αναζητούν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Σε αυτό το πλαίσιο, η ERGO δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη μεγαλύτερη εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων, δηλαδή το “Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας” που πραγματοποιήθηκε στις 20 – 22 Μαρτίου 2015 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Με απώτερο σκοπό όχι μόνο την ενημέρωση των νέων για τις τάσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο κλάδος των ασφαλειών, αλλά και για την προώθηση του μηνύματος ότι η επιτυχία της ERGO συνδέεται άμεσα με την επένδυσή της στο ανθρώπινο δυναμικό της, ο CEO της ERGO Ελλάδος, κ. Θεόδωρος Κοκκάλας, τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι «οι εταιρείες με υψηλά εξειδικευμένο προσωπικό είναι αυτές που δημιουργούν προϊόντα και υπηρεσίες απαραίτητες στις σύγχρονες οικονομίες».

«Οι άνθρωποί μας είναι το ισχυρότερο αναπτυξιακό πλεονέκτημα και διατυπώνουν ελεύθερα τη γνώμη τους, ακόμα και αν είναι διαφορετική», επεσήμανε ο κ. Κοκκάλας, παραπέμποντας σε εταιρικό βίντεο που δημιουργήθηκε ειδικά για την εταιρική παρουσίαση της ERGO στο Πανόραμα και στο οποίο συμμετείχαν εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι απευθυνόμενοι στους συνέδρους παρουσίασαν τη δική τους πρόσφατη εμπειρία ένταξης στην ασφαλιστική αγορά, αλλά και το πώς η ERGO εξελίσσει και αναπτύσσει τα στελέχη της και προσελκύει πολλαπλά και διαφορετικά προφίλ υποψηφίων (π.χ. από μαθηματικούς, αναλογιστές έως οικονομολόγους, νομικούς και marketers).

Ο κ. Κοκκάλας, τέλος, αναφέρθηκε στη διαδικασία επιλογής των πιο άξιων ανθρώπων, που απαιτεί επένδυση χρόνου από εξειδικευμένα στελέχη και περιλαμβάνει πολλαπλά εργαλεία, τονίζοντας ότι «η ικανότητα να κατανοείς ανάγκες, να σχεδιάζεις το προϊόν, αλλά και να μπορείς να πείσεις, να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του πελάτη ή του συνεργάτη, είναι ένα σπουδαίο προσόν, απαραίτητο σε κάθε ομάδα και λειτουργία μίας εταιρείας ασφαλίσεων».

Η ERGO με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο αγκάλιασε για μία ακόμα φορά τους νέους ανθρώπους, περιγράφοντάς τους με ελκυστικό, αλλά και συνάμα ρεαλιστικό τρόπο, ποια είναι τα εφόδια αυτά που θα τους βοηθήσουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και ιδιαίτερα στην ασφαλιστική αγορά.

Προηγούμενο άρθροΕυρωπαϊκή Πίστη: €15,1 εκατ. κέρδη προ φόρων για το 2014
Επόμενο άρθροInteramerican: Ημερίδα για την ασφάλιση των τουριστικών επιχειρήσεων στη Ζάκυνθο