Εξαγορά από την CNP Assurances του 51% των θυγατρικών ασφαλιστικών της Banco Santander Group

542

 

Η CNP Assurances με δελτίο τύπου ανακοίνωσε την συμφωνία για την εξαγορά του 51% των θυγατρικών ασφαλιστικών εταιρειών της Banco Santander Group και την μακροχρόνια αποκλειστική διανομή ασφαλιστικών προϊόντων σε 10 ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Πολωνία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Σουηδία, Δανία και Φιλανδία) και σε 12εκ. πελάτες για τα επόμενα 10 χρόνια όπου η Santander Consumer Finance κατέχει σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Σημειώνεται ότι ήδη ο Γαλλικός Ασφαλιστικός Όμιλος  CNP Assurances δραστηριοποιείται εδώ και μερικά χρόνια στην Κύπρο και Ελλάδα μέσω του ομίλου CNP Cyprus Insurance Holdings Limited στον οποίο κατέχει το 50,1% του μετοχικού του κεφαλαίου . Ο Όμιλος CNP Cyprus Insurance Holdings Limited είναι ο ιδιοκτήτης της CNP Cyprialife και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στην Κύπρο καθώς και της  CNP Ζωής και CNP Πρακτορειακής στην Ελλάδα.

 

O Διευθύνων Σύμβουλος της CNP Assurances, Frédéric Lavenir  δήλωσε: «Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση των στρατηγικών προτεραιοτήτων μας στην Ευρώπη. Η συνεργασία με την Banco Santander, τη μεγαλύτερη τράπεζα στο κλάδο λιανικής στην Ευρώπη, καλύπτει πλήρως τις φιλοδοξίες της CNP Assurances».

Το κόστος της συμφωνίας ανέρχεται στο ποσό των €290εκ. και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014 καθώς υπόκειται στην έγκριση των εποπτικών αρχών.

Προηγούμενο άρθρο«Εθνική Σύνταξη» – «Εθνική & Παιδί», δύο νέα αποταμιευτικά προγράμματα από την Εθνική Ασφαλιστική
Επόμενο άρθρο154 χιλιάδες περιστατικά υποστήριξε η INTERAMERICAN Βοήθειας κατά το 1ο εξάμηνο 2014