ΕΑΕΕ – ΕΑΔΕ: Τι συζητήθηκε κατά την τελευταία τους συνάντηση

222

Σημαντικά και επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς και άπτονται της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν στις 10 Μαΐου αντιπροσωπίες της ΕΑΕΕ και της ΕΑΔΕ. 

Η διάλογος διεξήχθη σε συναινετικό κλίμα και εκφράστηκε η από κοινού πρόθεση για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ασφαλιστικών επιχειρήσεων και διαμεσολαβητών προς όφελος του θεσμού της Ασφάλισης.

Πιο συγκεκριμένα, επιχειρήθηκε να ανοιχθεί ένας γόνιμος και ουσιαστικός  διάλογος επί των θεμάτων:
• της Αναγνώρισης του ρόλου των Δικτύων Διαμεσολάβησης,
• της Ανάγκης ελέγχου και εποπτείας των πωλήσεων μέσω internet και Τραπεζών,
• των Καταχρηστικών καταγγελιών συμβάσεων και της ανάγκης προσδιορισμού του «ουσιώδους λόγου»,
• της Εξεύρεσης κοινών δράσεων που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της αξιοπιστίας της αγοράς,
• της Διαφάνειας στους όρους των ασφαλιστηρίων συμβολαίων μέσω κοινής και αδιαπραγμάτευτης ερμηνείας αυτών,
• των Ανασφάλιστων οχημάτων, των πλαστών συμβολαίων, της ανέλεγκτης εγκατάστασης διαφόρων  ΕΠΥ, και ,
• των Πελατολογίων των Διαμεσολαβητών και της σύνδεσης των με την είσπραξη ασφαλίστρων.

Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Ε.Ε., κ. Α. Σαρρηγεωργίου, δήλωσε πως τα θέματα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών είναι ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων της Ε.Α.Ε.Ε. και τόνισε πως η ενότητα και η στενή συνεργασία όλων των συντελεστών της ασφαλιστικής αγοράς είναι βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του θεσμού της Ασφάλισης στην Ελλάδα.

Η ΕΑΔΕ στο δελτίο τύπου που εξέδωσε επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Διαπιστώθηκε σε πολλά σημεία κοινός προβληματισμός και σύγκλιση απόψεων, και αναγνωρίστηκε η ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης αυτών,  προς όφελος της διαφάνειας, της προστασίας του καταναλωτή, και εν τέλει  της αναβάθμισης της αξιοπιστίας  του θεσμού της ασφάλισης».

Από μέρους της ΕΑΕΕ παραβρέθηκαν οι κ.κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Ιωάννης Λαπατάς, Μαργαρίτα  Αντωνάκη και Εύα Βαρουχάκη, ενώ από μέρους της ΕΑΔΕ οι κ.κ. Αλέξανδρος Ραφαηλίδης, Γεώργιος Καραβίας, Δημήτριος Γαβαλάκης, Ελένη Γρυπάρη, Όλγα Νικολαΐδου και Δήμητρα Λύχρου.

Οι αντιπροσωπείες των δύο μερών συμφώνησαν να επαναλάβουν τις συναντήσεις αυτές, προκειμένου να μελετηθούν διεξοδικά τα θέματα που ετέθησαν και να αναζητηθούν κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην προσπάθεια επίλυσής τους, με στόχο την ανάπτυξη και την ενίσχυση της αξιοπιστίας και εξωστρέφειας της ασφαλιστικής αγοράς.

Προηγούμενο άρθροAXA Ασφαλιστική: Εκπαιδεύει το προσωπικό της στη Θεσσαλονίκη με το ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς»
Επόμενο άρθροΕΙΑΣ: Σεμινάριο για νεοεισερχόμενους