Βιβλιοπαρουσιάσεις

Διαχειρίζομαι και Αλλάζω Ταυτοχρόνως και επειγόντως

Δημήτρης Β. Παπούλιας


Το νέο του βιβλίο ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Β. Παπούλιας παρουσιάζει μια άποψη διακυβέρνησης και διοίκησης των μεγάλων ζητημάτων της χώρας σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης και πραγματικών αδιεξόδων. 

Mε μακρά εμπειρία και επιστημονική έρευνα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, επισημαίνει με έμφαση ότι, παράλληλα με τους στόχους της χώρας για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, χρειάζεται να αναδειχθεί ως ύψιστη προτεραιότητα η «οργανωμένη διαχείριση» των προβληματικών καταστάσεων. Με την επιλογή κατάλληλων προσώπων, τη μέτρηση των αποτελεσμάτων, την αίσθηση του επείγοντος, την αξιοποίηση του χρόνου, τη συμμετοχή των πολιτών και την κινητοποίηση της υποτιμημένης δημόσιας διοίκησης.

Συμπεραίνει ότι ένας νέος τρόπος σκέψης, σχεδιασμού, οργάνωσης και εφαρμογής πρέπει να συνοδεύει τις κυβερνητικές πράξεις και αποφάσεις της πολιτείας, την τρέχουσα περίοδο. Χωρίς αυτόν, τα αποτελέσματα θα παραμένουν δυσδιάκριτα και ατελή, χωρίς δυναμική και παραδειγματικές κινήσεις.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας