Οικονομικά Μεγέθη

ΑΤΕ Ασφαλιστική: Αύξηση κερδοφορίας κατά το α’ 6μηνο του 2015

Η ΑΤΕ Ασφαλιστική, συνεχίζοντας την κερδοφόρο πορεία της και κατά το α’ 6μηνο του 2015, παρουσίασε κέρδη προ φόρων ύψους 11,1 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών προ φόρων, ύψους 9,8 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ξεπερνώντας τα πολυσύνθετα προβλήματα που δημιουργεί το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον σε συνδυασμό με την αμείωτη ένταση του ανταγωνισμού, η ΑΤΕ Ασφαλιστική κατόρθωσε να αυξήσει την κερδοφορία της διατηρώντας την σε υψηλά επίπεδα, περιορίζοντας σημαντικά τη μείωση των ασφαλιστικών της εργασιών, μείωση που προβλέπεται σταδιακά να μηδενισθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων (καθαρά ασφάλιστρα πλέον δικαιώματα συμβολαίων) της Εταιρείας για το α’ 6μηνο του 2015, διαμορφώθηκε στο ύψος των 65,3 εκατ. ευρώ, έναντι 73,3 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Η μείωση αυτή προέρχεται κατά κύριο λόγο από τον Κλάδο Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, όπου η μείωση ανήλθε σε 20% περίπου, ενώ αντίστοιχα η αγορά στον ίδιο Κλάδο κινήθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα μείωσης. Στον κλάδο Ζωής, που αποτελεί το 30% του χαρτοφυλακίου ασφαλίστρων, το ύψος του χαρτοφυλακίου παρέμεινε αμετάβλητο.

Αντίστοιχα, το σύνολο των αποζημιώσεων για την αναφερόμενη περίοδο ανήλθε σε 40,4 εκατ. ευρώ έναντι 46,8 εκατ. ευρώ, της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Επίσης, κατά την ίδια περίοδο μειώθηκαν οι λειτουργικές δαπάνες κατά 7,2 % σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή, ενώ το τεχνικό αποτέλεσμα σημείωσε σημαντική αύξηση κατά 24,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Η συνέχιση της στρατηγικής λειτουργικής κερδοφορίας και κατά το α’ 6μηνο του 2015, συνέβαλε στην αύξηση της καθαρής θέσης της Εταιρείας, η οποία διαμορφώνεται στο ύψος των 100 εκατ. ευρώ περίπου από 89 εκατ. ευρώ που ήταν στην αρχή της χρήσης, παρέχοντάς της τη δυνατότητα να καλύπτει πλήρως τους κανόνες φερεγγυότητας και ασφαλιστικής τοποθέτησης προς τις Εποπτικές Αρχές.

Παράλληλα, ολοκληρώνεται κατά το αμέσως επόμενο διάστημα η προετοιμασία για την πλήρη και έγκαιρη εναρμόνιση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής με τις εποπτικές της υποχρεώσεις, ενόψει της εφαρμογής του νέου κανονιστικού πλαισίου Solvency ΙΙ, από την 1.1.2016.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ασφαλιστικών προγραμμάτων της Εταιρείας, η επιμονή στη διαφάνεια και την αξιοπιστία στις συναλλαγές, η παροχή σύγχρονων και ευέλικτων λύσεων προς τους συνεργάτες, η εστίαση στις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων, ενόψει της επικείμενης ενοποίησης με την «ERGO Hellas», δημιουργούν σημαντικές προοπτικές και συμβάλλουν στην επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας