Αρνητικό αποτέλεσμα για την Achmea στο 1ο εξάμηνο 2016

3264

Αρνητικό αποτέλεσμα με καθαρές ζημίες ύψους €24 εκατ. κατέγραψε το 1ο εξάμηνο του 2016 η Achmea, μητρική της Interamerican. Οι συνολικές ζημιές, που προκλήθηκαν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ανήλθαν σε €267 εκατ. και αφορούσαν 30.000 πελάτες

«Παρά τις αποζημιώσεις που καταβάλαμε για τις ζημιές που σχετίζονται με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τις υψηλότερες δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης, καταφέραμε να διατηρήσουμε υγιή και σταθερή την οικονομική μας θέση. Με περιθώριο φερεγγυότητα υπό καθεστώς Solvency II περίπου στο 204%, θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας προς τους πελάτες μας και στο μέλλον», δήλωσε ο CEO και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Achmea, κ. Willem van Duin, προσθέτοντας και τα εξής: «Με την προσαρμογή των επενδύσεων σε στρατηγικά έργα, μειώσαμε τις δαπάνες μας κατά περίπου €355 εκατ. και τον αριθμό των θέσεων εργασίας κατά περίπου 3.000. Παρά το γεγονός ότι έχουμε ολοκληρώσει επίσημα το πρόγραμμα αλλαγών μας, θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες και να μειώνουμε τα λειτουργικά μας έξοδα. Μάλιστα, θα παραμείνουμε εστιασμένοι σε αυτό για αρκετά χρόνια ακόμα».

Ο κ. van Duin στάθηκε, επίσης, στην άδεια που χορηγήθηκε στη Centraal Beheer για τη δημιουργία ενός Γενικού Ταμείου Συντάξεων (APF), η οποία, όπως είπε, «αποτελεί βασικό ορόσημο για την Achmea στην επιτυχή εφαρμογή της στρατηγικής της για την ασφάλιση συντάξεων».

Προηγούμενο άρθροΙκανοποιητικά τα αποτελέσματα εξαμήνου για τον Όμιλο Talanx
Επόμενο άρθροΈκπτωση στα ασφάλιστρα των ημι-αυτόνομων οχημάτων από την Allianz Γαλλίας