Εταιρείες

Έντονη κοινωνική δράση και στις φετινές γιορτές από εταιρείες και φορείς της ασφαλιστικής αγοράς

Έντονη ήταν, για μία ακόμα χρονιά, η κοινωνική δράση των εταιρειών και των φορέων γενικότερα της ασφαλιστικής αγοράς με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

ΕΑΕΕ 
Η ΕΑΕΕ, ως θεσμικός φορέας του ασφαλιστικού κλάδου, κάλεσε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον κλάδο σε μία δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για το Κέντρο Υποδοχής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), το οποίο στηρίζει τους άστεγους και τις άπορες οικογένειες. Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, είδη ρουχισμού, καθώς και είδη προσωπικής φροντίδας και οικιακής χρήσης.

AON Risk Solutions Greece
Αντί εταιρικών δώρων και έγχαρτων καρτών η Εταιρεία επέλεξε να διαθέσει το αντίστοιχο χρηματικό ποσό, προκειμένου να ενισχύσει Ίδρυμα για παιδιά χωρίς οικογένεια.

ΑΧΑ Ασφαλιστική 
Η Εθελοντική Ομάδα της ΑΧΑ εγκατέστησε στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας «Κουτιά Αγάπης», και συγκέντρωσε ρούχα, παιχνίδια, βιβλία, σχολικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής και άλλα μη ευπαθή προϊόντα. 
Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας, αφού ήρθαν σε επαφή με αρκετά Ιδρύματα και μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, ώστε τα αντικείμενα να προσφερθούν σε όσους τα έχουν ανάγκη, κατέληξαν στο ίδρυμα Αδελφότης Αγία Άννα.
Το ίδρυμα, το οποίο λειτουργεί 40 χρόνια, φιλοξενεί 25 κορίτσια ηλικίας 3-18 χρονών, τα οποία προέρχονται από οικονομικά άπορες οικογένειες, οικογένειες με κοινωνικά προβλήματα ή είναι ορφανά, εξασφαλίζοντάς τους στέγη, διατροφή, ένδυση, υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση.

B. Βαβυλουσάκης & Συνεργάτες
Η εταιρεία και οι συνεργάτες της, αντί για την ανταλλαγή των καθιερωμένων δώρων των εορτών, αποφάσισαν να βοηθήσουν μία ευπαθή ομάδα του πληθυσμού μας.

Credit Agricole Life
Η Credit Agricole Life επέλεξε να ενισχύσει το έργο του Συλλόγου «Φλόγα», ο οποίος προσφέρει ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα σε παιδιά που νοσούν από καρκίνο και συμπαραστέκεται στις οικογένειές τους, καθώς και του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας, το οποίο για περισσότερα από 100 χρόνια προσφέρει στέγη, φροντίδα, συναισθηματική υποστήριξη και εκπαιδευτικές δυνατότητες σε ορφανά και άπορα κορίτσια.
Επιπλέον, μέρος του συνολικού ποσού της Credit Agricole Life θα διατεθεί για την οικονομική στήριξη τωνΚοινωνικών Παντοπωλείων που δημιούργησε ο όμιλος Μαρινόπουλος με τους Δήμους Αθηναίων, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθένα από τα οποία στηρίζει 400 οικογένειες το χρόνο, για την απόκτηση πρώτων ειδών επιβίωσης σε πολύ χαμηλές τιμές.

D.A.S.-Hellas και ARAG 
Οι δύο εξειδικευμένες εταιρείες Νομικής Προστασίας πραγματοποίησαν εορταστική εκδήλωση στο Παιδικό Χωριό SOS.
Οι εργαζόμενοι των δύο εταιρειών επισκέφθηκαν το Χωριό, ήλθαν κοντά με τις οικογένειες που συνθέτουν τη φιλόξενη κοινότητα, συζήτησαν μαζί τους, έπαιξαν με τα παιδιά, προσέφεραν δώρα και μοιράστηκαν ώρες παιχνιδιού μέσα σε περιβάλλον γιορτινής ατμόσφαιρας.

Εθνική Ασφαλιστική
Η Εθνική Ασφαλιστική ήταν και παραμένει αρωγός στο τεράστιο έργο των Παιδικών Χωριών SOS, καθώς ηγείται του συνασφαλιστικού σχήματος των τεσσάρων συνολικά εταιρειών που επιχορηγούν τα ασφάλιστρα πυρός και αστικής ευθύνης για τις εγκαταστάσεις του χωριού. Μάλιστα, στις 21/12/2012, 13 παιδιά από το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης βρέθηκαν στην Εθνική Ασφαλιστική και έψαλλαν τα κάλαντα στη Διοίκηση της Εταιρείας, ανοίγοντας ένα παράθυρο ελπίδας με τα τραγούδια τους και τη δύναμή τους.

Gras Savoye Willis 
Αντί για έγχαρτες ευχετήριες χριστουγεννιάτικες κάρτες, η Εταιρεία αποφάσισε να διαθέσει το αντίστοιχο ποσό προκειμένου να ενισχύσει το ΠΙΚΠΑ Βούλας και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Groupama
Ενισχύοντας το έργο των Παιδικών Χωριών SOS για 5η συνεχή χρονιά, η Groupama Φοίνιξ Ασφαλιστική προσκάλεσε το κοινό να επισκεφθεί τον ιστότοπο www.santa-sos.gr και, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να πάρει μέρος στο παιχνίδι «Santa Χιόνια!» Η εταιρεία θα μετατρέψει την κάθε συμμετοχή σε 1€, και το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS.

Interamerican
H εταιρεία ανέλαβε και πάλι την αναδοχή παιδιών, στο πλαίσιο του προγράμματος της ActionAid, από χώρες όπου για μεγάλους παιδικούς πληθυσμούς τίθεται ζήτημα επιβίωσης λόγω ανεπαρκούς σίτισης και φροντίδας της υγείας. Οι αναδοχές έφθασαν φέτος τις 101 έναντι 67 το 2011. 
Σε τοπικό επίπεδο, η Interamerican ολοκλήρωσε την ετήσια ασφαλιστική υποστήριξη σημαντικού κόστους που παρέχει στο «Χαμόγελο του Παιδιού» με την κάλυψη και του χριστουγεννιάτικου παζαριού του οργανισμού, ενώ επισφράγισε την πολυετή συνεργασία της με τη UNICEF Ελλάδος ως χορηγός της διαπολιτισμικής εκδήλωσης των Χριστουγέννων για την ανάδειξη των δικαιωμάτων του παιδιού.  Ακόμη, συνέδραμε τα προγράμματα των φίλων κοινωνικής παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» για την υγεία των παιδιών, της ΕΨΥΠΕ για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας, της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Έδρα» για τη δημιουργική έκφραση παιδιών με ειδικές ανάγκες στη δυτική Αττική και το εορταστικό παζάρι του οργανισμού «Φροντίδα» για κακοποιημένα παιδιά, καθώς και επιλεγμένα δημοτικά σχολεία για ανάγκες εκπαίδευσης.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται διαδικτυακές καμπάνιες της εταιρείας για την απόδοση συνδρομής σταΠαιδικά Χωριά SOS και στην ΕΛΕΠΑΠ.

International Life 
Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ανταπόδοση Ζωής», η International Life, με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων και των συνεργατών της, και σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ, συγκέντρωσε τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, παιχνίδια, σχολικά και καλλιτεχνικά είδη, γραφική ύλη και βρεφικά είδη, τα οποία διατέθηκαν στο κέντρο για την ψυχική υγεία και θεραπεία του παιδιού και της οικογένειας «Το Περιβολάκι». Επίσης, εργαζόμενοι και συνεργάτες της εταιρείας προσέφεραν εθελοντικά ένα χρηματικό ποσό της επιλογής τους, με στόχο να ενισχύσουν το έργο του μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού Κιβωτού του Κόσμου.

Interasco
Φέτος, η Εταιρεία, αντί καρτών και δώρων, στήριξε με το αντίστοιχο ποσό τις δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

MetLife Alico
Τα παιδιά των εργαζομένων της  MetLife Alico συμμετείχαν σε μια πρωτοβουλία με καλό σκοπό, μαθαίνοντας να βοηθούν και να μοιράζονται.
Στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου πάρτι, με θέμα «Μαθαίνω να δημιουργώ και μαζί να βοηθώ»,
είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν και να δημιουργήσουν κατασκευές με θέμα το Snoopy και την παρέα του. Οι δημιουργίες αυτές θα εκτεθούν σε bazaar, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στα Παιδικά Χωριά SOS μαζί με ένα σημαντικό επιπλέον ποσό που θα διαθέσει η Εταιρεία.

Συνεταιριστική Ασφαλιστική 
Η Εταιρεία αντί της αποστολής χριστουγεννιάτικων καρτών έστειλε τις ευχές της για το 2013 με ένα τρόπο ξεχωριστό… μέσα από μια λάμψη! Εκείνη που πηγάζει από τα μάτια των παιδιών που φιλοξενούνται στοΑναρρωτήριο Πεντέλης.

Και για το τέλος…
αφήσαμε μία ευφυέστατη Πρό(σ)κληση αντί ευχών από την Ευρωπαϊκή Πίστη.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας