ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: “Μη μου πεις ποτέ ότι υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να κάνεις”

21

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής, η πανηγυρική συνάντηση δικτύου πωλήσεων της ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη, που αφορούσε στις περιοχές Αττικής, Εύβοιας, Ανατολικής Στερεάς και Πελοποννήσου, ολοκληρώνοντας μια σειρά από συναντήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, με κεντρικό μήνυμα «Μη μου πεις ποτέ ότι υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να κάνεις».
Οι συγκεκριμένες συναντήσεις είχαν ως πρωταρχικό στόχο να ενισχύσουν την παρουσία της Εταιρείας στις τοπικές αγορές, αλλά και να φέρουν πιο κοντά της το δίκτυό της, για ενεργότερη συμμετοχή του στην πραγματοποίηση των στόχων της.

Στην κατάμεστη αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πορεία της Εταιρείας έως και σήμερα, για τα οικονομικά αποτελέσματα 2011 και για τη θέση και τις προοπτικές της σε περιβάλλον Solvency II.
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Στέφανος Βερζοβίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο 2011, μια ιδιαίτερη χρονιά για την Ευρωπαϊκή Πίστη, καθώς η Εταιρεία είναι από τις ελάχιστες ασφαλιστικές –αν όχι η μοναδική– που σημείωσε κέρδη ακόμη και μετά την επιβολή του PSI.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βερζοβίτης παρομοίασε την Ευρωπαϊκή Πίστη με καράβι, το οποίο, όπως είπε, «είναι γερό, δεν μπάζει νερά και είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες τρικυμίες».
Στη συνέχεια ο κ. Νίκος Χαλκιόπουλος, Γενικός Διευθυντής Χαρτοφυλακίου, αναφέρθηκε στα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας, τονίζοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Πίστη έχει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, δεν έχει καμιά ληξιπρόθεσμη υποχρέωση και, παρόλο που διέγραψε ολόκληρη τη ζημιά από το PSI Plus, σημείωσε κέρδη».
Ο κ. Χαλκιόπουλος αναφέρθηκε και στο Solvency II, τη νέα κοινοτική οδηγία που ρυθμίζει τις απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας των ασφαλιστικών εταιρειών, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Πίστη πληροί ήδη από σήμερα τα κριτήρια του Solvency II, αν και είναι άγνωστο το πότε αυτά θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται.
Αναφερόμενος στην παραγωγή της Εταιρείας, επισήμανε ότι αυτή «αυξήθηκε κατά 16%, όταν ο μέσος όρος της αγοράς υποχώρησε κατά 7,1%». Ο κ. Χαλκιόπουλος αναφέρθηκε και στις επενδύσεις της Εταιρείας ενώ, κλείνοντας την ομιλία του, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις προοπτικές των ασφαλιστικών εταιρειών που θα παραμείνουν στην αγορά.
Στη συνέχεια ο κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανάπτυξή της τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι οι αξίες, η φιλοσοφία και ο σεβασμός απέναντι στους πελάτες, συνεργάτες και μετόχους της καθώς και απέναντι στην πολιτεία, οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Πίστη στη σημερινή εξέχουσα θέση της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.
«Είμαστε μια εταιρεία που έχει αρχές και αξίες, που αναπτύσσεται παράγοντας μεγάλα οικονομικά αποτελέσματα χωρίς να έχει χάσει τίποτα από την αρχική της φιλοσοφία και το όραμα που στηρίζουν το δρόμο της επί 35 συναπτά έτη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργακόπουλος. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο σκηνικό που διαμορφώνεται, στην ταχύτητα με την οποία συντελούνται αλλαγές στο φυσικό, πολιτικό, κοινωνικό, επιχειρηματικό και εργασιακό περιβάλλον και κάλεσε όλους τους συνεργάτες της Εταιρείας να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις και να καταξιώσουν την Ευρωπαϊκή Πίστη στον ασφαλιστικό χάρτη.
Ο κ. Γεωργακόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη ριζική αλλαγή του υφισταμένου συστήματος πωλήσεων ασφαλιστικών προϊόντων, αναφέροντας ότι «ενώ μέχρι τώρα ξέραμε πως οι ασφάλειες πωλούνται και δεν αγοράζονται, εμείς θα επιδιώξουμε οι ίδιοι οι πελάτες να έρχονται στην Ευρωπαϊκή Πίστη προκειμένου να ασφαλιστούν. Την ώρα που άλλες εταιρείες παίρνουν πελάτες από τα δίκτυα, η Ευρωπαϊκή Πίστη δίνει πελάτες στα δίκτυα, προκειμένου να διευρύνουν το πελατολόγιό τους».
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ανακοινώθηκαν δύο δυναμικά προϊόντα, τα Family Care και Ιδιωτική Σύνταξη, το portal πελατών My account, καθώς επίσης και νέες πλατφόρμες επικοινωνίας με τους πελάτες.
Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με cocktail, στο οποίο το Δίκτυο Πωλήσεων είχε τη δυνατότητα να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις για την Ευρωπαϊκή Πίστη της επόμενης ημέρας.