Η MetLife ανακοίνωσε αλλαγές στη διοικητική της ομάδα

677
MetLife λογότυπο

Μια σειρά αλλαγών στις ανώτερες βαθμίδες διοίκησης ανακοίνωσε στις 15 Ιουνίου η MetLife. Ειδικότερα, ο κ. Michel Khalaf θα γίνει Πρόεδρος των δραστηριοτήτων της Εταιρείας στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα θα διατηρήσει τον ρόλο του ως προέδρου του EMEA. Να σημειωθεί ότι ο κ. Khalaf εντάχθηκε στη MetLife το 2010 με την εξαγορά της εταιρείας Alico και είναι Πρόεδρος του EMEA από τον Νοέμβριο του 2011. Με τη μετακόμιση του κ. Khalaf στη Νέα Υόρκη, ο ανώτερος αντιπρόεδρος της MetLife, κ. Eric Clurfain, θα επιβλέπει τις επιχειρήσεις στην περιοχή του EMEA και θα συνεχίσει να αναφέρει στον κ. Khalaf.

Η κα Maria Morris, η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν Επικεφαλής της Διεύθυνσης των δραστηριοτήτων στις Η.Π.Α., καθώς και Επικεφαλής του Global Employee Benefit, θα αποσυρθεί από τη MetLife αυτό το φθινόπωρο, μετά από 33 χρόνια στην Εταιρεία.

«Ο Michel αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα για τη MetLife, καθώς βοήθησε στην επιτυχή ενσωμάτωση της Alico, διαχειριζόμενος το EMEA με ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία αξίας και στην πειθαρχία των εξόδων και χρησιμεύοντας ως αξιόπιστος σύμβουλος στην εκτελεστική ομάδα», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife, κ. Steven A. Kandarian. «Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τη Μαρία για την εξαιρετική ηγεσία της σε μια πολυετή και εξαιρετική καριέρα στη MetLife και να της ευχηθώ ό,τι καλύτερο στη συνταξιοδότησή της».

Ο κ. Marty Lippert διατηρεί τα καθήκοντά του ως επικεφαλής του Global Technology and Operations της MetLife και θα αναλάβει, παράλληλα, την ευθύνη και της MetLife Holdings, η οποία περιέχει τις κλειστού τύπου εργασίες του πρώην τμήματος της US Retail. Ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος κ. Frank Cassandra, ο οποίος διαχειρίζεται το τμήμα MetLife Holdings, θα αναφέρει στον κ. Lippert.

«Ο Marty ήταν ένας εξαιρετικός ηγέτης της MetLife, τόσο στις τεχνολογικές και τις λειτουργικές συνιστώσες της δουλειάς του όσο και στην καθοδήγηση της ψηφιακής στρατηγικής της εταιρείας», ανέφερε ο κ. Kandarian. «Έχει οικοδομήσει έναν τεχνολογικό κόμβο παγκόσμιας κλάσης στο Raleigh, NC, βελτίωσε την εμπειρία του πελάτη μας σε ένα κορυφαίο επίπεδο για τον κλάδο και ενίσχυσε τη λειτουργική μας δύναμη και αποτελεσματικότητα μέσω μιας πιο αυστηρής υιοθέτησης ενός μοντέλου κοινόχρηστων υπηρεσιών. Αυτή η εμπειρία θα εξυπηρετήσει τη MetLife Holdings, καθώς θα διαχειριζόμαστε το κλειστό μπλοκ για βελτιωμένη ταμειακή ροή».

Ο Chief Risk Officer της MetLife, κ. Stan Talbi, θα συνταξιοδοτηθεί στα τέλη Αυγούστου, μετά από 43 χρόνια στην εταιρεία. «Ο Stan κατείχε πολλές θέσεις υψηλού επιπέδου στη MetLife καθ’ όλη τη διάρκεια της διακεκριμένης καριέρας του», δήλωσε ο κ. Kandarian. «Τον ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνεισφορά του στην εταιρεία και του ευχόμαστε το καλύτερο κατά τη συνταξιοδότησή του».

Τη θέση του Chief Risk Officer αναλαμβάνει τον Σεπτέμβρη ο κ. Ramy Tadros. Δεδομένης της αυξανόμενης σημασίας των κινδύνων για τη λειτουργία των εταιρειών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, η θέση του CRO αναβαθμίζεται στην εκτελεστική ομάδα. Ο Tadros πηγαίνει στη MetLife από την Oliver Wyman, όπου είναι εταίρος του Global Head of Insurance και μέλος της επιχειρησιακής επιτροπής της εταιρείας. Έχει πάνω από 19 χρόνια εμπειρίας στον ασφαλιστικό κλάδο σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων: από τη στρατηγική, τη διανομή, τα προϊόντα και τον κίνδυνο έως τη χρηματοδότηση. Έχει συμβουλεύσει κορυφαίους ασφαλιστές Ζωής και Γενικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες, την Αυστραλία και τη Νοτιοανατολική Ασία.

«Ο Ramy είναι διαχειριστής κινδύνων παγκοσμίου κλάσης και θα βοηθήσει τη MetLife να ολοκληρώσει τη μετατροπή της σε μια εταιρεία που θα ισορροπεί σωστά ανάμεσα στην ανάπτυξη και τον κίνδυνο, ενώ θα παράγει, παράλληλα, ισχυρή και προβλέψιμη ελεύθερη ταμειακή ροή», δήλωσε ο κ. Kandarian.

 

Νέος επικεφαλής στο τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων της MetLife

Πέντε μέρες νωρίτερα, στις 10 Ιουνίου, ανακοινώθηκε η ένταξη στη MetLife της κας Susan Podlogar, η οποία από τις 10 Ιουλίου αναλαμβάνει Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Δ/ντρια Ανθρωπίνων Πόρων. Παράλληλα, θα είναι μέλος της Εκτελεστικής Ομάδας της εταιρείας και θα αναφέρεται στον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο, κ. Steven A. Kandarian.

«Ως εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ο πιο πολύτιμος πόρος μας είναι οι άνθρωποί μας», δήλωσε ο κ. Kandarian. «Με την πολυετή εμπειρία της στην οικοδόμηση ομάδων παγκόσμιας κλάσης, η Susan θα διασφαλίσει ότι η MetLife θα έχει τα ταλέντα που χρειάζεται για να εκτελέσουμε τη φιλόδοξη επιχειρηματική στρατηγική μας».

Η κα Podlogar έρχεται στη MetLife από την Johnson & Johnson, όπου κατείχε τη θέση της Global Vice President of Human Resources του τμήματος ιατρικών συσκευών της εταιρείας, αξίας $21 δις. Από αυτή τη θέση, ήταν υπεύθυνη για την προώθηση της ατζέντας που αφορούσε ταλέντα, για να ενισχύσουν το μοντέλο της εταιρείας στην αγορά και να συμβάλουν στην επιτάχυνση του ρυθμού της καινοτομίας. Προηγουμένως, ήταν Αντιπρόεδρος για το Global Total Rewards and Performance, υπεύθυνη για τη διαχείριση της ανάπτυξης και της εκτέλεσης παγκόσμιων αποζημιώσεων, παροχών, πόρων υγείας, στρατηγικών απόδοσης και οργανωτικών αναλύσεων.

Πριν από την ένταξή της στην J&J το 2003, η κα Podlogar εργάστηκε στο ανθρώπινο δυναμικό των Bayer Pharmaceuticals και Bristol Myers Squibb. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1987 ως σύμβουλος στη William M. Mercer, μια παγκόσμια συμβουλευτική εταιρεία ανθρώπινων πόρων.