Αν ξεχώριζα κάποιον…

Δημοσιεύτηκε σε Απόψεις
04 January 2017

Το 2016 ήταν μια κακή χρονιά για την ασφαλιστική αγορά της Ελλάδας. Φυσικά, και για την Ελλάδα ήταν μια μαύρη χρονιά!
Κάποιοι, όμως, έκαναν τη διαφορά…

 

 

 

 


xehorisanΟ κ. Σταύρος Κωνσταντάς (φωτ. 1), Αναπλ. Δ/νων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, υπηρέτησε με επάρκεια την Εταιρεία του αλλά και τον Θεσμό, διακριτικά πλην ουσιαστικά. Η πρώτη ασφαλιστική της Ελλάδας του χρωστάει.

Το “δίδυμο” των αναλογιστών και διευθυνόντων συμβούλων στις εταιρείες Generali Hellas και MetLife, κ.κ. Πάνος Δημητρίου (φωτ. 2) και Δημήτρης Μαζαράκης (φωτ. 3), αντίστοιχα, διέσωσε το κύρος του θεσμού με τις παρεμβάσεις του, έγκυρα και έγκαιρα, στο ασφαλιστικό.

Ο Πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου (φωτ. 4) “έγραψε” με τη μεγάλη και μοναδική επένδυση της Fairfax.

O κ. Κάρολος Σαΐας (φωτ. 5) μοιάζει να είναι ο σταθερά ανερχόμενος αστέρας της αγοράς.

Ο κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος (φωτ. 6) κοσμεί διαχρονικά την αγορά μας και καρπούται άξια την αναγνώριση, όχι μόνον των καταναλωτών αλλά και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Ο κ. Θεόδωρος Κοκκάλας (φωτ. 7) μας λείπει. Η Τουρκία μας τον στερεί.

Η κα Νάντια Σταυρογιάννη (φωτ. 8) κάλλιστα θα ήταν η ευχή προσωποποιημένη, όχι μόνον για το ΕΙΑΣ που την επέλεξε για ηγέτη…

Ο κ. Ερρίκος Μοάτσος (φωτ. 9) διαχειρίζεται αποτελεσματικά το μεγάλο “σκάφος” που κυβερνά και η διαφορά με το παρελθόν είναι πλέον ορατή.

Το όνομα Αχής (φωτ. 10) στον Ορίζοντα της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς όχι μόνον διατηρεί την ποιοτική αξία του, αλλά εισφέρει και στην καινοτομία των νέων προϊόντων.

Ο κ. Αναστάσιος Κασκαρέλης (φωτ. 11) εξακολουθεί να απολαμβάνει της στήριξης των δικτύων της περιφέρειας, παρά τις αντικειμενικά αντίξοες, γενικά, οικονομικές συνθήκες.

Ο κ. Δημήτρης Ζορμπάς (φωτ. 12) ήταν και παραμένει μία προσωπικότητα εγνωσμένης αξίας. Η μακροχρόνια επιτυχημένη εξειδίκευσή του αλλά και η μετριοπάθεια του χαρακτήρα του τον καθιστά χρήσιμο και εκτός της εταιρείας του.

Τέλος, θα ήθελα να κλείσω με ένα όνομα και μία εταιρεία της οποίας η ιδιαιτερότητα δεν μας επιτρέπει συχνές αναφορές. Οι κ.κ. Μελάς και Κώστας Γιαννιώτης (φωτ. 13-14) έχουν οδηγήσει την Ιντερσαλόνικα μεταξύ των πλέον ισχυρών ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα. Η διαδρομή τους και τα αποτελέσματά τους αποκλείουν η επιτυχία τους να είναι τυχαίο γεγονός.

Ασφαλώς, ελάττωμα του σχολίου αυτού είναι η υποκειμενικότητα. Οι άνθρωποι, πέρα από τους λόγους του συμφέροντος, επηρεάζονται και από συναισθήματα. Αυτό σαν σημείωση για ονόματα που ενδεχομένως κακώς παραλείπουμε. Συνειδητά, παραλείπουμε την άποψή μας για αρνητικές παρουσίες που κι αυτές υπάρχουν, αλλά κατά την ταπεινή μας γνώμη δεν είναι χρήσιμο να αναφέρονται. Καλύτερα είναι τα παραδείγματα να είναι προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.

Δημήτρης Ρουχωτάς

elite_insurance

 
 
 

minettas_slug

 

Social Icons

Οροι Χρησης

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.