Ειδικές Εκδόσεις

Από το 1992, οι Εκδόσεις Δ. Ρουχωτά & ΣΙΑ Ο.Ε. και το περιοδικό "Ασφαλιστική Αγορά" δημιουργούν και κυκλοφορούν τη μοναδική στο χώρο ετήσια έκδοση 'Ανθρωποι & Αριθμοί της Ασφαλιστικής και Χρηματοοικονομικής Βιομηχανίας. Η έκδοση είναι ένας χρηστικός οδηγός επικοινωνίας, ο οποίος παρέχει πλήρη και αναλυτικά στοιχεία για τη στελέχωση των ασφαλιστικών εταιριών, των ενώσεων, των συνδέσμων και των ομοσπονδιών, καθώς και οικονομικά στοιχεία, αποτελέσματα ανά κλάδο ασφάλισης. Στις σελίδες αυτού του μοναδικού οδηγού επικοινωνίας παρουσιάζονται επίσης οικονομικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ασφαλιστικής Αγοράς, η Ασφαλιστική Αγορά της Κύπρου, τα Επιμελητήρια πανελλαδικά, η Ασφαλιστική Νομοθεσία, κ.ά.

Επίσης, σε ετήσια βάση κυκλοφορεί έκδοση-οδηγός Μεσίτες Ασφαλίσεων και Πράκτορες που παρουσιάζει μέλη της ασφαλιστικής βιομηχανίας από το χώρο των διαμεσολαβητών της πρώτης γραμμής. H έκδοση παρουσιάζει εναλλάξ ανά έτος μεσίτες και πράκτορες Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Σε περιοδική βάση, εκδίδονται ενδιαφέροντα πονήματα ξεχωριστών ανθρώπων της ασφαλιστικής βιομηχανίας, με επίκαιρα και διαχρονικά θέματα που απασχολούν την ασφαλιστική αγορά. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τα εξής:    

-          Η κρίση της Ασφάλισης, του Παναγιώτη Σίμιτσεκ.

-          Deregulation, Insurance Supervision and Guarantee Funds, του Μιλτιάδη Νεκτάριου.

-          A malmquist Index for the greek Index for the Greek Insurance Industry, των Μιλτιάδη Νεκτάριου και Carlos Pestana Barros.

-          ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Φόρος Αίματος στην Άσφαλτο,  με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού έτους Οδικής Ασφάλειας  1984.

-          Συστήματα Κοινωνικής Ασφάλισης: Μία Διεθνής Επισκόπηση, του Μιλτιάδη Νεκτάριου.

-          Ο θεσμός και ο ρόλος του factoring στα πλαίσια ολοκληρωμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, του Χρήστου Γκόρου.

-          Φιλοσοφία, Σχεδιασμός και Κόστος της Κοινωνικής Ασφάλισης, του Μιλτιάδη Νεκτάριου.

-          Έρευνα: Προγραμματισμός Ανθρώπινου Δυναμικού στις Ασφαλιστικές Εταιρείες στην Ελλάδα, του Δρα Νίκου Βιταντζάκη.

-          Χρήμα και Επένδυση: Τα πρακτικά της ημερίδας που διοργάνωσε η «Ασφαλιστική Αγορά» στη Θεσσαλονίκη, στις 4/10/1999.

-          Τάδε έφη Αλέξανδρος Ταμπουράς. Η ομιλία του σε συνέδριο της Interamerican, το Νοέμβριο του 1990.

-          Ευρωτιμολόγηση, του Christopher Fennell, Δ/ντή Αναλογιστικού Marketing Εξωτερικού της Victory Reins Co LTD.

-          Τα Αμοιβαία Κεφάλαια στην Ελλάδα, ο Θεσμός στην Πράξη, του Θεόδωρου Κουτρούκη.

-           Η Αποτελεσματική Ομιλία, του Π. Κ. Περιγιαλιώτη.

-          Τα Ανταλλακτήρια Συναλλάγματος, του Π. Κ. Περιγιαλιώτη.

-             Ν. 1969/91: Εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου, αμοιβαία κεφάλαια, διατάξεις εκσυγχρονισμού και εξυγιάνσεως της κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις.

-             Έρευνα: το περιβάλλον της ασφαλιστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, του Νίκου Μπιτούνη.

-             ΣΧΕΔΙΟ ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: Κεφ. ΙΙΙ, Μέρος ΙΧ, Αρχές του Ευρωπαϊκού Δικαίου της Ασφαλιστικής Σύμβασης.

-             Οι αντιδράσεις απέναντι στο φόρο, του Ανδρέα Δ. Δαλδάκη.

-          Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του ΙΚΑ, του Μιλτιάδη Νεκτάριου.

-             Κλάδος Πυρός: Γενικαί Οδηγίαι προς τους Πράκτορας και Υποπράκτορας, του Νικολάου Κ. Κοντόπουλου (1920).

elite_insurance

 
 
 

minettas_slug

 

Social Icons

Οροι Χρησης

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.