Η Interamerican… σπάει το ρόδι!

1160
Interamerican Συνέδριο Πωλήσεων 17

Ύστερα από πολλά χρόνια, είχαμε τη χαρά να προσκληθούμε και να παραβρεθούμε στο Συνέδριο Πωλήσεων 2017 της Interamerican, με τον χαρακτηριστικό τίτλο-σύνθημα: «Σύμβουλος: η δική σου εποχή!».

Το Συνέδριο, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, εξελίσσεται και οι βραβεύσεις του δυναμικού πωλήσεων του Δικτύου της Εταιρείας, που συμπεριλαμβάνει και Brokers – πρακτορειακό δίκτυο, θα ακολουθήσουν και θα καλυφθούν σε επόμενο σημείωμά μας, με τη βοήθεια του Δ.Τ. που θα εκδώσει η Εταιρεία.

Γεγονός που κρίνουμε ευρύτερου για την ασφαλιστική αγορά ενδιαφέροντος και το οποίο προέκυψε ήδη στο Συνέδριο της Interamerican είναι κατ’ αρχάς η παρουσία και ο χαιρετισμός του Προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κ. Δημήτρη Μαζαράκη, ο οποίος υπήρξε όχι απλά “γενναιόδωρος” στην αξιολόγηση του Δικτύου και του ονόματος της Interamerican, αλλά και κήρυκας έναρξης μιας νέας εποχής συνεργασίας, συναγωνιστικής και όχι ανταγωνιστικής, των φορέων της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα.

Παράλληλα, και ίσης βαρύτητας, είναι η δήλωση του επικεφαλής της Interamerican, κ. Γιάννη Καντώρου, που συστρατεύεται στο όραμα της Ενωσης, υπό της προεδρία Μαζαράκη, ώστε οι εταιρείες να μεγαλώσουν την πίτα της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Τέλος, και πάλι διά στόματος Γιάννη Καντώρου, υπάρχει η δήλωση και μάλιστα δεσμευτική: «Δεν μπορούμε να δούμε το μέλλον χωρίς τον ισχυρότερο ρόλο των διαμεσολαβούντων στα ασφαλιστικά πράγματα».

Η φυσική παρουσία του Μαζαράκη και του Καντώρου στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου αυτού που, όπως προείπαμε αναλυτικά θα περιγράψουμε σε επόμενο χρόνο, σηματοδοτεί μία νέα πραγματικότητα για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, όπου καμία εταιρεία δεν πρέπει να απέχει από την προσπάθεια μιας ενιαίας αξιόπιστης εικόνας στα μάτια του Έλληνα καταναλωτή.

Όσον αφορά, τέλος, τους διαμεσολαβούντες, όχι μόνον οι βραβευθέντες της Interamerican αλλά όλοι οι διαμεσολαβούντες, όλων των ασφαλιστικών εταιρειών, νιώθουμε ότι επιβραβεύτηκαν και δικαιώθηκαν από την τοποθέτηση της Interamerican στο Συνέδριο Πωλήσεων του 2017.

Δημήτρης Ρουχωτάς