Η Εθνική Ασφαλιστική τίμησε τους κορυφαίους συνεργάτες του Δικτύου της

282
Κωνσταντάς Σταύρος Συνέδριο Εθνική Ασφαλιστική 2017

Σύσσωμη η ηγεσία της Εθνικής Ασφαλιστικής, με την παρουσία του Προέδρου της ΕΤΕ, κ. Π. Θωμόπουλου, τίμησαν το agency της Εταιρείας, σε λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Golf της Γλυφάδας, την Παρασκευή 9 Ιουνίου.

Στην ετήσια αυτή λαμπρή εκδήλωση, ενώπιον 1.000 και πλέον συνεργατών της Εθνικής Ασφαλιστικής, ονοματίστηκαν οι διακριθέντες και αναδείχθηκαν πρώτοι των πρώτων οι Επιθεωρήσεις των κ.κ. Γ. ΦΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ, Π. ΓΛΕΝΤΗ και ΧΡ. ΧΡΥΣΟΛΟΓΟΥ.

Από τις εξαιρετικές τοποθετήσεις των ηγητόρων της Εθνικής Ασφαλιστικής, που με μεγάλο ενδιαφέρον περίμεναν και άκουσαν οι παρευρισκόμενοι, συνεργάτες και στελέχη της Εταιρείας, ξεχώρισε, κατά την προσωπική μας άποψη, η ομιλία του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Σταύρου Κωνσταντά, την οποία παραθέτουμε αυτούσια.

Για την… ιστορία, πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις 113 συνεργατών (επιθεωρητών, συντονιστών, αναπληρωτών συντονιστών, ομαδαρχών, ασφαλιστικών συμβούλων και νέων ασφαλιστικών συμβούλων), τα ονόματα των οποίων προτιθέμεθα να δημοσιεύσουμε στην προσεχή έντυπη έκδοσή μας, με το αντίστοιχο δελτίο Τύπου της Εταιρείας.

Εθνική Ασφαλιστική Συνέδριο 2017 Εθνική Ασφαλιστική Συνέδριο 2017 Εθνική Ασφαλιστική Συνέδριο 2017Εθνική Ασφαλιστική Συνέδριο 2017

Η ομιλία του κ. Σταύρου Κωνσταντά

«Πράγματι, η Εθνική Ασφαλιστική ήταν και θα είναι σημείο αναφοράς για τους ασφαλισμένους της και για ολόκληρη την αγορά μας.

Κι αυτή η ηγετική της θέση, αυτή η ειδοποιός διαφορά της σε σχέση με τον ανταγωνισμό, οφείλεται κατά κύριο λόγο σε όλους εσάς τους ανθρώπους της, από τον πρώτο έως τον πιο καινούργιο συνεργάτη, και σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από την βαθμίδα ιεραρχίας. Η Εθνική Ασφαλιστική είσαστε, είμαστε όλοι εμείς. Και είμαι σήμερα ιδιαίτερα ευτυχής που βρισκόμαστε ξανά σε αυτήν την καθιερωμένη ετήσια γιορτή έχοντας αποδείξει πως τίποτα, πως καμία αλλαγή, όσο κι αν φαντάζει κοσμογονική, δεν μπορεί να ανακόψει την αναπτυξιακή πορεία μας.

Μέσα στη χρονιά που πέρασε, αγαπητοί συνεργάτες των πωλήσεων, πετύχατε το ακατόρθωτο. Η Εθνική Ασφαλιστική πέτυχε το ακατόρθωτο. Επιτύχαμε για άλλη μια φορά πολύ σημαντικά μεγέθη – κέρδη, δείκτη φερεγγυότητας, παραγωγή ασφαλίστρων– και συγχρόνως μειώσαμε τις δαπάνες μας και αυξήσαμε την αποτελεσματικότητα όλων των λειτουργιών μας.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο, αγνοήσατε όλες τις δυσκολίες, και βάλατε θετικό πρόσημο συν 5% στη νέα παραγωγή ασφαλίστρων. Είμαι βέβαιος πως τα στοιχεία του 6μήνου θα δείξουν πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη. Μέσα σ’ έναν χρόνο, που κυριολεκτικά αποτέλεσε δοκιμασία για τις αντοχές και την παραγωγικότητα όλων σας, εσείς αποδείξατε για άλλη μια φορά το πόσο αξιόπιστοι, το πόσο αφοσιωμένοι είστε και θα είστε στην Εθνική Ασφαλιστική, στην ομάδα σας, στη δουλειά σας και στον στόχο σας.

Έναν στόχο που είναι κοινός για όλους μας, για όλη την εταιρεία: Ούτε μία Ελληνίδα ούτε ένας Έλληνας δεν πρέπει να μείνει ανασφάλιστος. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα αυτήν την ευχή. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε δυναμική παρουσία σε κάθε μικρή ή μεγάλη πόλη, σε κάθε ορεινή γωνιά και σε κάθε νησί. Είμαστε οι μόνοι που από το 1891 ασφαλίζουμε την Ελλάδα.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίος ο παραλληλισμός της Εθνικής Ασφαλιστικής και του ρόλου της με τα 4 ζωτικά στοιχεία για την ύπαρξη, τη βιώσιμοτητα και την ανάπτυξη του ανθρώπου.

Είμαστε Φωτιά. Κι όπως η φωτιά γεννήθηκε ταυτόχρονα με τη δημιουργία του σύμπαντος, έτσι κι εμείς, πρωτοπόροι στην ελληνική αγορά, είμαστε σύμβολο της ενέργειας, της δράσης, του πάθους, της δύναμης, του κουράγιου και της θέλησης.

Είμαστε Νερό. Οι διαδικασίες με τις οποίες λειτουργούμε και οι σχέσεις μας με τους πελάτες μας, διακατέχονται από καθαρότητα. Η μακρόχρονη ιστορία μας κυλά σαν το καθαρό νερό που συμβολίζει το όραμα, την αναγέννηση, την αλλαγή, την ανανεωτική σκέψη, την ευζωία και την καλή σωματική και ψυχική υγεία.

Είμαστε Αέρας. Είμαστε το οξυγόνο της αγοράς, η ανάσα ανακούφισης για τους πελάτες μας. Κάνουμε καθημερινά πράξη όλα όσα συμβολίζει ο Αέρας: επικοινωνία, αντίληψη, δια βίου μάθηση, δημιουργικότητα, αρμονία, φαντασία.

Τέλος, είμαστε Γη. Είμαστε παραγωγικοί, γόνιμοι, σταθεροί, αξιόπιστοι, προσγειωμένοι, αλληλέγγυοι, διαχρονικοί, εμπνέουμε ασφάλεια κι εμπιστοσύνη.

Αγαπητοί συνεργάτες,

Κάθε φορά που ξεκινάει ο σχεδιασμός αυτής της λαμπρής γιορτής των βραβεύσεων, κάθε φορά που επιλέγουμε τον τίτλο της εκδήλωσης και καταλήγουμε στην ημερομηνία, διακατέχομαι από έναν μεγάλο ενθουσιασμό.

Όχι μόνο γιατί σ’ αυτήν τη συμβολική γιορτή των 1.000 ανθρώπων μας δίνεται η ευκαιρία να βρεθούμε με την Εθνική Ασφαλιστική όλης της Ελλάδας, να ανταλλάξουμε απόψεις, να απαντήσουμε στις νέες προκλήσεις και να επιβραβεύσουμε τους κορυφαίους. Πράγματι, είναι πολύ σημαντικά όλα αυτά.

Αλλά για μένα, το πιο ουσιαστικό, και συγχρόνως το πιο συγκινητικό, είναι ότι όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, είμαστε κομμάτι της Εθνικής Ασφαλιστικής. Και σήμερα βρισκόμαστε όλοι μας εδώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο: γιατί μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και τα ίδια πιστεύω. Γιατί ακόμη κι αν δεν γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας σε προσωπικό επίπεδο, ξέρουμε κάτι πολύ καλά:

Ξέρουμε πως ανήκουμε στην πιο ισχυρή οικογένεια της αγοράς μας. Ξέρουμε ότι περιστοιχιζόμαστε από ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτό που πιστεύουμε κι εμείς. Πως εργαζόμαστε, παράγουμε και μοιραζόμαστε μέσα στο πλαίσιο ενός κοινού συστήματος αξιών. Και αυτή η γνώση, αυτή η συναίσθηση δημιουργεί κάτι εκπληκτικό: Κλίμα εμπιστοσύνης.

Το να κάνει κανείς απλώς όλα όσα έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει, δείχνει αξιοπιστία, αλλά δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι οι γύρω του τον εμπιστεύονται. Γιατί η εμπιστοσύνη είναι συναίσθημα που πηγάζει από τις κοινές αξίες και τα κοινά πιστεύω. Και μόνο όταν βρισκόμαστε ανάμεσα σε ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτό που πιστεύουμε κι εμείς, νιώθουμε δυνατοί, αποκτούμε την αναγκαία αυτοπεποίθηση να ρισκάρουμε, να πειραματιστούμε –έστω κι αν κάποιες φορές αποτύχουμε–, να εξερευνήσουμε, να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο. Νιώθω εμπιστοσύνη σημαίνει πως βρίσκομαι ανάμεσα στους δικούς μου ανθρώπους. Στους ανθρώπους που θα με στηρίξουν, που θα με σηκώσουν άμα πέσω, που θα με προστατέψουν, που θα με φροντίσουν. Που θα χαρούν με την εξέλιξή μου, που θα χειροκροτήσουν μέσα από την καρδιά τους την επιτυχία μου. Είμαι πολύ περήφανος που σήμερα, για μια ακόμη φορά βρίσκομαι εδώ, ανάμεσά σας και αναπνέω αυτό το μοναδικό άρωμα εμπιστοσύνης. Είμαι πολύ περήφανος που μπορώ να νιώσω ότι σας εμπιστεύομαι και ότι κι εσείς με τη σειρά σας εμπιστεύεστε τις αποφάσεις που θα μας οδηγήσουν σε νέες προκλήσεις. Είμαστε έτοιμοι για τις νέες αυτές προκλήσεις. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτές με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.

Είναι κάτι που έχουμε κάνει πολλές φορές στη διάρκεια των 126 χρόνων της ιστορίας μας. Είναι καταγεγραμμένο στο DNA μας. Δεν θα υπήρχε άλλωστε σήμερα η Εθνική Ασφαλιστική. Δεν θα υπήρχε η ηγετική αυτή δύναμη στα ασφαλιστικά δρώμενα της χώρας μας, αν ως οργανισμός είχε σταματήσει έστω και για μια στιγμή να επαναπροσδιορίζεται, να επανασχεδιάζεται, να πρωτοπορεί, να καινοτομεί και να απαντάει δυναμικά στις νέες προκλήσεις.

Έχουμε την εμπειρία, έχουμε την αξιοπιστία, έχουμε τα ισχυρά μεγέθη, τις διαχρονικές αξίες και έχουμε αποδείξει κατ’ επανάληψη τον ηγετικό μας ρόλο. Κυρίως όμως έχουμε εμπιστοσύνη. Στον εαυτό μας, στους συνεργάτες μας, στους συναδέλφους μας, στη μοναδική ιδέα της ιδιωτικής ασφάλισης και στο πώς αυτή μετουσιώνεται σε προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν με τρόπο άριστο τις μικρές ή μεγάλες ανάγκες των συνανθρώπων μας. Και είναι αυτή η εμπιστοσύνη που μας ενώνει αδιάρρηκτα, που ξεπερνάει κάθε διαφορά, εξουδετερώνει κάθε αρνητική σκέψη και που καθορίζει το όραμά μας: όλοι μπορούν και πρέπει να ανήκουν στην οικογένεια της Εθνικής Ασφαλιστικής. Όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στην ασφάλεια της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνεργάτες, ο δρόμος που οδηγεί στις νέες προκλήσεις πρέπει να είναι στρωμένος με εμπιστοσύνη. Γι’ αυτό και θέλω να καλέσω αυτή τη στιγμή εδώ δύο ανθρώπους που αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο πως στην Εθνική Ασφαλιστική το όραμα, οι αξίες και τα πιστεύω είναι κοινά.

Αυτή η ασίγαστη επιθυμία να είναι όλοι ασφαλείς, είναι μοναδική πυξίδα που καθορίζει την Εθνική Ασφαλιστική στη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας. Και θα συνεχίζει να την καθορίζει, γιατί αυτός είναι ο ρόλος που έχει επιλέξει διαχρονικά να διαδραματίσει.

Αγαπητοί συνεργάτες,

Η Εθνική Ασφαλιστική είστε εσείς. Εσείς είστε η ιστορία της, τα αποτελέσματά της, τα προϊόντα της, οι καινοτόμες λύσεις, το παρόν και το μέλλον της.

Εσείς είστε που μεταδίδετε τις αξίες και τα πιστεύω της, που κάνετε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να την εμπιστεύονται και μαζί της να διασφαλίζουν το σήμερα και να σχεδιάζουν ένα καλύτερο αύριο.

Κι αυτή η εμπιστοσύνη που διαχέεται στην ατμόσφαιρα όχι μόνο απόψε, αλλά καθημερινά και ανεξάρτητα από συνθήκες και καταστάσεις, είναι το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της Εθνικής Ασφαλιστικής. Είναι ο συνεκτικός ιστός που εγγυάται το μέλλον. Το δικό σας λαμπερό και γεμάτο νέες επιτυχίες και νέες προκλήσεις μέλλον στη μεγάλη οικογένεια της Πρώτης Ασφαλιστικής».