Η εταιρική κοινωνική ευθύνη για την AXA δεν είναι μόδα

198
AXA week εβδομάδα εταιρικής Ευθύνης

«Ενώνουμε δυνάμεις, ζούμε καλύτερα»

Εβδομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας ΑΧΑ, 2017

Με μήνυμα «Ενώνουμε δυνάμεις, ζούμε καλύτερα» η ΑΧΑ υλοποιεί για έβδομη συνεχόμενη χρονιά την ετήσια Εβδομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας. Από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου οι 166.000 εργαζόμενοι στις 64 χώρες, όπου βρίσκεται ο Όμιλος, θα συμμετάσχουν σε ενέργειες με κεντρικό άξονα την πρόληψη και την εκπαίδευση για τη μείωση κινδύνων.

Στόχος της ΑΧΑ είναι, μέσω αυτών των ενεργειών, να ενισχύει συνεχώς τη γνώση και την εξειδίκευση των ανθρώπων της, ώστε να αποτελούν πρεσβευτές μιας καλύτερης ζωής προς τους οικείους, τους πελάτες και το σύνολο της κοινωνίας.

«Η εταιρική κοινωνική ευθύνη για την AXA δεν είναι μόδα», επισήμανε ο Δ/νων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ελλάδος, κ. Ερρίκος Μοάτσος, μιλώντας στην εκδήλωση για την επίσημη έναρξη της Εβδομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας, στις 6 Ιουνίου, και απαρίθμησες τις ομολογουμένως πολλές δράσεις της Εταιρείας και των στελεχών της, όπως η εθελοντική εργασία, η προσφορά στην πρόληψη και στην έρευνα για μια καλυτέρα ασφαλισμένη κοινωνία.

Η ΑΧΑ στην Ελλάδα έχει επιλέξει ως θέματα επιμόρφωσης τους τομείς της οδικής ασφάλειας, της πρόληψης φυσικών καταστροφών και της υγείας, σε ευθυγράμμιση με τη στρατηγική της Εταιρείας να ενεργοποιείται επιχειρηματικά στους άξονες του αυτοκινήτου, της ασφάλισης κατοικίας και εγκαταστάσεων και της υγείας.

Για τις ενέργειες της Εβδομάδας, έχει ενώσει τις δυνάμεις της με σημαντικούς εταίρους.

Συγκεκριμένα:

  • Χθες, κατά την Επίσημη έναρξη της Εβδομάδας, ο ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου, πρεσβευτής της βραβευμένης εκστρατείας AseTisVlakeies που υλοποίησε η ΑΧΑ το 2016, υπενθύμισε με το δικό του μοναδικό τρόπο τις μικρές και μεγάλες βλακείες που κάνουμε όλοι καθημερινά, καθώς και τρόπους για να τις αποφεύγουμε. (www.asetisvlakeies.gr)
  • Από την Τρίτη 6 Ιουνίου έως την Πέμπτη 8 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι της ΑΧΑ θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν βιωματικά στην οδική ασφάλεια, μέσω των προσομοιωτών πουέχει τοποθετηθεί στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».
  • Η Τετάρτη 7 Ιουνίου είναι αφιερωμένη στην Πρόληψη Φυσικών Καταστροφών: Ο Δρ. Ράλλης Κουρκουλής, Διευθυντής του τομέα Προσομοίωσης Συστημάτων Εδάφους – Ανωδομής, Εργαστήριο Εδαφομηχανικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, θα πραγματοποιήσει συζήτηση με τους ανθρώπους της ΑΧΑ, εμβαθύνοντας σε θέματα κινδύνων που προκύπτουν από φυσικές καταστροφές.
  • Την Πέμπτη 8 Ιουνίου ο Δρ. Στέργιος Τασιόπουλος, Παθολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής Α’ Παθολογικής Κλινικής του Ομίλου «Υγεία» θα πραγματοποιήσει παρουσίαση σχετικά με τις ασθένειες που μπορούν να προλαμβάνονται μέσω εξετάσεων πρόληψης και checkup.
  • AXA Business Day η Παρασκευή 9 Ιουνίου. Για 3η συνεχή χρονιά η ΑΧΑ φιλοξενεί στα κεντρικά της γραφεία 40 φοιτητές από πανεπιστήμια όλης της Ελλάδας. Στη διάρκεια της ημέρας οι φοιτητές θα συνομιλήσουν με στελέχη της Εταιρείας προκειμένου να ενημερωθούν για τον κλάδο των ασφαλίσεων, την Εταιρεία και τις προοπτικές εξέλιξης που μπορεί να έχουν.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας, οι άνθρωποι του Ομίλου παγκοσμίως θα επιλέξουν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μία νεοφυή εταιρεία που έχει ως αποστολή να «βοηθά τους ανθρώπους να ζουν καλύτερα». Η εταιρεία αυτή θα λάβει χρηματοδότηση από τον Όμιλο και καθοδήγηση από ανώτατα στελέχη της ΑΧΑ.