Εθνική Ασφαλιστική: Δόθηκαν οι τελικές αποζημιώσεις για τους κινηματογράφους «ΑΠΟΛΛΩΝ» και «ΑΤΤΙΚΟΝ»

13

Στην τελική φάση των αποζημιώσεων των ιστορικών κινηματογράφων “ΑΠΟΛΛΩΝ” και “ΑΤΤΙΚΟΝ” προχώρησε η Εθνική Ασφαλιστική, συμβάλλοντας κατά τρόπο ουσιαστικό στην επίσπευση της ανακαίνισης και της επαναλειτουργίας τους 6 χρόνια μετά την ολοσχερή καταστροφή τους.

Η Εθνική Ασφαλιστική κατέβαλε άμεσα αποζημίωση ύψους € 365.000, που αφορούσε τις ζημιές στο περιεχόμενο και την απώλεια κερδών των δύο κινηματογράφων, ενώ εκκρεμούσε η καταβολή του ασφαλίσματος των ζημιών της οικοδομής, το οποίο διεκδικούσαν το «Ίδρυμα Σταματίου Δεκόζη Βούρου» και το ίδρυμα «Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου – Ευταξία». H παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, καθώς και οι ενέργειες των στελεχών της Εταιρείας συνέβαλαν ουσιαστικά στο να γεφυρωθούν οι διαφορές ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποζημίωσης λόγω του εμπρησμού των δύο ιστορικών κινηματογράφων.

Κατόπιν αυτών, στις 28 Δεκεμβρίου, η Εθνική Ασφαλιστική κατέβαλλε το προβλεπόμενο, συμφωνημένο ασφάλισμα για τις ζημιές οικοδομής, ποσού € 670.000.  Με τον τρόπο αυτόν γρήγορα οι δύο κινηματογραφικές αίθουσες θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν και πάλι παραστάσεις.

Η Εταιρεία απέδειξε, ακόμη μια φορά, ότι στέκεται δίπλα στους πελάτες της και υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, επιλύοντας εξαιρετικά δύσκολα προβλήματα που ανακύπτουν σε ορισμένες περιπτώσεις, στις διαδικασίες αποζημίωσης.