Αλ. Σαρρηγεωργίου: Η πίτα πρέπει να μεγαλώσει

27
Σαρρηγεωργίου Αλέξανδρος

Την 26η τρέχοντος, στην ανακαινισμένη αίθουσα της οδού Ξενοφώντος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, τηρήθηκε το έθιμο και έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης, κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, και τα διοικητικά στελέχη υπήρξαν οι αμφιτρύωνες των στελεχών της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Εκλεκτή παρουσία εκείνη της Διευθύντριας της Εποπτικής Αρχής (ΔΕΙΑ), κας Ιωάννας Σεληνιωτάκη.

Ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, μεστός και περιεκτικός, “χαιρέτισε” τη χρονιά που έφυγε ως το τέλος μιας βαθιάς κρίσης για τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης και τις παραγωγικές επιδόσεις των εταιρειών και πραγματικά δεν διακρίναμε αν ήταν μόνο ευχή ή και πρόβλεψη η αισιοδοξία που εξέπεμψε για τον καινούριο χρόνο, το 2017.

Η εκτιμώμενη αύξηση των εργασιών από €3,7 δις το 2015 σε €3,9 δις το 2016 (η αύξηση της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων υπολογίζεται, κατ’ εκτίμηση, από 4%-4,5%) σηματοδοτεί, κατά τον Πρόεδρο της ΕΑΕΕ, το τέλος μιας κάμψης που διαρκεί σχεδόν 10 χρόνια.

Υπό την αίρεση του πολύπλοκου παγκόσμιου οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος, αλλά και της δεύτερης αξιολόγησης της πατρίδας μας, ο Πρόεδρος εκτίμησε ότι η ελληνική ασφαλιστική βιομηχανία με το διαβατήριο που κατέχει πλέον, του Solvency II, μπορεί και πρέπει να “συστρατευτεί” και να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία.

Η ιδιωτική ασφάλιση είναι σαφές ότι εκτός από την επιχειρηματικότητα και τη στόχευση του κέρδους –που δεν είναι αμαρτία– ενέχει κοινωνική αποστολή και αυτή αναγνωρίζεται από το καταναλωτικό κοινό.

Η ιδιωτική ασφάλιση απευθύνεται κυρίως, όπως πολύ ορθά τόνισε ο κ. Σαρρηγεωργίου, στον μέσο και αδύναμο πολίτη και μπορεί να προσφέρει και στην οικονομία και στην κοινωνία, αρκεί επιτέλους η Πολιτεία να καταλάβει και να ανταποκριθεί…

Η πίτα πρέπει να μεγαλώσει, διακήρυξε ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, και το μήνυμά του αξίζει να γίνει μήνυμα και στόχος υλοποίησης όλης της αγοράς.

Κλείνοντας, ο κ. Σαρρηγεωργίου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι, ολοκληρώνοντας τη δεύτερη θητεία του, δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες αρχαιρεσίες, που θα διεξαχθούν στις 23 Φεβρουαρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.