Εταιρείες

Όμιλος ING: Αν δεν πουληθεί το ευρωπαϊκό κομμάτι ασφαλειών, θα προχωρήσει σε δημόσιες εγγραφές

Η ING, η οποία διασώθηκε από το ολλανδικό κράτος το 2008, στοχεύει να αποπληρώσει την κρατική ενίσχυση που έλαβε, μέσω της μείωσης θέσεων εργασίας αλλά και της αποδέσμευσής της από τις μονάδες ασφαλιστικής δραστηριότητας και διαχείρισης κεφαλαίων, τις οποίες σκοπεύει είτε να πουλήσει είτε να επιχειρήσει να τις εισαγάγει στο χρηματιστήριο, μέσω δημόσιας εγγραφής. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του ολλανδικού ομίλου για το α’ τρίμηνο του 2013, ο Δ/νων Σύμβουλος, κ. J. Hommen, δεν απέκλεισε το ευρωπαϊκό κομμάτι των ασφαλειών να οδηγηθεί σε πώληση αντί για τις χρηματιστηριακές αγορές, σημειώνοντας πως ήδη έχουν γίνει σχετικές προκαταρκτικές συζητήσεις. Φυσικά, εμπόδιο για μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι πολλές από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες  αγωνίζονται προκειμένου να εξασφαλίσουν την απαραίτητη κεφαλαιακή επάρκεια. 

Ο όμιλος είναι σήμερα έτοιμος να επιταχύνει τις διεργασίες για τη δημόσια εγγραφή της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής μονάδας, με στόχο να μπορέσει να βγει στην αγορά το 2014.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2013 η ING ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1.804 δις ευρώ, καταγράφοντας αύξηση σε σύγκριση με τα 728 εκατ. του περασμένου έτους και παραμένοντας εντός των προβλέψεων που είχε κάνει. Η αύξηση οφείλεται, κυρίως, στην τραπεζική δραστηριότητα αλλά και σε κάποιες αποεπενδύσεις.

Η ING δήλωσε επίσης ότι τα αποτελέσματα από την ευρωπαϊκή ασφαλιστική δραστηριότητα –η οποία περιλαμβάνει συνεισφορές από τις μονάδες στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα που είναι προς πώληση– παρέμειναν υπό πίεση, λόγω του περιβάλλοντος χαμηλών αποδόσεων, και απέδωσαν λειτουργικά κέρδη ύψους €79εκατ., ασφαλώς μειωμένα σε σύγκριση με τα €129 εκατ. ένα χρόνο πριν.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας