Συνεντεύξεις

Χρ. Ματσώλας: Ανάπτυξη μόνο μέσω Ασφαλ. Διαμεσολαβητών

Ο κ. Χρήστος Ματσώλας είναι εδώ και επτά χρόνια Δ/ντής Πωλήσεων στη Διεύθυνση ΣΜΑ ΟΕ της Ευρωπαϊκής Πίστης. Σήμερα, μαζί με τους 650 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές της Δ/νσης Πωλήσεων που ανήκει, υλοποιούν ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, για το οποίο μας μιλά. Μας μιλά, ακόμα, για τους πολυεπίπεδους αναπτυξιακούς στόχους του και για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ο δυνητικός συνεργάτης, και “αποκωδικοποιεί” το μήνυμα των πρόσφατων ενημερωτικών συναντήσεων της Εταιρείας.

Μετά την ολοκλήρωση των ενημερωτικών συναντήσεων σε όλη την Ελλάδα, στη διάρκεια των οποίων απαντήθηκε το ερώτημα: «Γιατί στην Ευρωπαϊκή Πίστη;», ποιο είναι το μήνυμα που “εισπράξατε” από το δίκτυο συνεργατών της Εταιρείας;  Γιατί επιλέγουν ως συνεργάτη την Ευρωπαϊκή Πίστη;

Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, κατέδειξαν τους άρρηκτους δεσμούς του Δικτύου Πωλήσεων με την Εταιρεία και αυτό οφείλεται στην ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη θέση που έχει η Ευρωπαϊκή Πίστη απέναντι στους συνεργάτες της.

Η ανάδειξη των σταθερών αξιών της Εταιρείας, οι αρχές, το όραμα και οι ξεκάθαροι στρατηγικοί στόχοι διατρανώνουν την πεποίθηση των συνεργατών μας για την επιλογή τους να συντάσσονται με την Ευρωπαϊκή Πίστη, ειδικά σε μία εποχή που τα εναλλακτικά Δίκτυα Πωλήσεων προσπαθούν να κατακτήσουν μεγαλύτερα μερίδια στην ασφαλιστική αγορά, εις βάρος του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.

Επίσης, αυτό που έχει τεράστια σημασία για την επιλογή τους, είναι το εξαιρετικό κλίμα και η συνοχή μεταξύ των εργαζομένων της Εταιρείας (Δίκτυο Πωλήσεων και εσωτερικές υπηρεσίες), καθώς πέρα από τα πολύ καλά παραγωγικά και οικονομικά αποτελέσματα, υπάρχει και ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον, πάνω στο οποίο χτίζεται το μέλλον.

Επιπρόσθετα, η διασφάλιση της εταιρικής συνοχής και η ενίσχυση του κύρους της Ευρωπαϊκής Πίστης με την παρουσία της EBRD στο μετοχικό κεφάλαιο, καθώς και οι αρχές πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η Εταιρεία (εντιμότητα, συνέπεια, φιλεργατικότητα, χρηστή διαχείριση) απαντούν ξεκάθαρα στο ερώτημα «Γιατί στην Ευρωπαϊκή Πίστη» και ταυτόχρονα σε όλους τους πιθανούς προβληματισμούς του επαγγελματία Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την περαιτέρω ανάπτυξη της Διεύθυνσης Πωλήσεών σας;

Μαζί με τους συνεργάτες μου στη Δ/νση Πωλήσεων θέσαμε από την έναρξη της συνεργασίας μας με την Εταιρεία υψηλούς στόχους. Σήμερα, μετά από 7 έτη, αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί, εκτός από τα εξαιρετικά παραγωγικά αποτελέσματα, η συνοχή των 650 Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών της Δ/νσης είναι παροιμιώδης και αυτό δημιουργεί έντονα συναισθήματα.

Οι στόχοι μας είναι πολυεπίπεδοι και ταυτόχρονα ξεκάθαροι, για την περαιτέρω ανάπτυξή μας. Πρόσφατα, ξεκινήσαμε κάτι που είναι μοναδικό για τα δεδομένα της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς: τη δημιουργία ενός συστήματος ανάπτυξης Εταιρικών Ασφαλιστικών Συμβούλων, με σκοπό την εξέλιξη ενός παράλληλου Δικτύου Agency με το υφιστάμενο της Δ/νσης. Εστιάζοντας στη φιλοσοφία μας για ανάπτυξη μόνο μέσα από το ανθρώπινο δυναμικό, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε μαζί με τους Managers της Δ/νσης και όσους ενστερνιστούν το «ΟΝΕΙΡΟ» μας από την αγορά, συνεργάτες αποκλειστικής σχέσης, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, άριστη κατάρτιση στην ανάλυση των αναγκών του πελάτη και ικανότητα αξιοποίησης όλων των τεχνολογικών δυνατοτήτων που θα παρέχει η Εταιρεία. Η πίστη και η απόφαση για επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος από τους Managers της Διεύθυνσης είναι εντυπωσιακή και δίνει τεράστια ψυχολογική ώθηση σε αυτή την προσπάθεια, που απαιτεί ατέλειωτες ώρες σκληρής δουλειάς και πειθαρχίας.

Ταυτόχρονα, στοχεύουμε μέσα από το Ενιαίο Σύστημα Αξιοποίησης Πελατών, του οποίου η εφαρμογή ξεκινά σύντομα, οι υφιστάμενοι συνεργάτες μας να προσεγγίσουν το τεράστιο πελατολόγιό τους, προκειμένου να ενδυναμωθούν περαιτέρω οι σχέσεις με τον πελάτη τους και με άλλα προϊόντα, τα οποία είναι αναγκαία για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Επίσης, στους στόχους μας είναι η ενδυνάμωση των υφιστάμενων συνεργασιών και η σύναψη νέων, με τα μη αποκλειστικά δίκτυα διανομής (πράκτορες, μεσίτες) της αγοράς.

Τέλος, πιστεύοντας στη διαρκή εκπαίδευση και ανέλιξη των στελεχών μας, προωθούμε σε συνεργασία με το τμήμα Marketing και Εκπαίδευσης της Εταιρείας, εκπαιδευτικά προγράμματα συμβατά με τις τρέχουσες ανάγκες του δικτύου και της αγοράς.

Πώς προσελκύετε νέους συνεργάτες; Θεωρείτε απαραίτητο να διαθέτουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά;

Η προσέλκυση των νέων συνεργατών γίνεται με την ανάδειξη των σημείων υπεροχής της Εταιρείας: 

  • Φερεγγυότητα και αξιοπιστία
  • Πληρότητα παρεχόμενων υπηρεσιών
  • Παρεχόμενο service
  • Σταθερή Διοίκηση
  • Εθνικότητα
  • Πραγματικά Ανώνυμη Εταιρεία
  • Αρχές.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την αδιασάλευτη απόφαση της Εταιρείας να στηρίξει την ανάπτυξή της μέσω των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, την καθιστούν πόλο έλξης για νέες συνεργασίες.

Τα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητο να διαθέτουν οι νέοι συνεργάτες μας, είναι σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες μας: Εντιμότητα, Συνέπεια, Φιλεργατικότητα, Χρηστή Διαχείριση, Ήθος, Σεβασμός, Ομαδικότητα, Αλήθεια, Φιλία.   

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας