Διεθνή

Φεύγει από την Allianz, πάει στην ERGO

O 49χρονος Markus Riess, CEO της γερμανικής Allianz, προορίζεται για διάδοχος του Προέδρου του ΔΣ της ERGO, Torsten Oletzky, που θα αποχωρήσει από την εταιρεία στο τέλος του 2015. Ο κ. M. Riess θα διοριστεί, επίσης, στο Δ.Σ. της Munich Re.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Munich Re, o κ. Torsten Oletzky, που διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ERGO το 2004 και έγινε Πρόεδρός του το 2008, παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, ωστόσο, κατόπιν φιλικής διευθέτησης θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Η ERGO και η Munich Re βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο συνομιλιών με τον κ. Markus Riess, ο οποίος θα αποχωρήσει στο προσεχές διάστημα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Allianz Deutschland AG.

Με την επιφύλαξη της έγκρισης από τα εποπτικά συμβούλια των ERGO και Munich Re (οι αντίστοιχες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιουνίου), ο Riess θα  αναλάβει τη θέση του κ. Torsten Oletzky ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2015.

Ο διορισμός του στο ΔΣ της Munich Re είναι προγραμματισμένος για την ίδια ημερομηνία.

Ο Nikolaus von Bomhard, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ERGO και CEO της Munich Re, δήλωσε σχετικά με τη σχεδιαζόμενη αλλαγή τα εξής:

«Ο Torsten Oletzky αφήνει μια ισχυρή κληρονομιά ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO. Ο συνδυασμός των δραστηριοτήτων μια σειράς αυτόνομων μέχρι πρότινος εταιρειών, υπό  την επωνυμία ERGO, αποδείχθηκε επιτυχής σε βάθος χρόνου. Εκ μέρους του Εποπτικού Συμβουλίου της ERGO, του Διοικητικού της Συμβουλίου και όλων των μελών του προσωπικού, τον ευχαριστώ ειλικρινά για τη δέσμευσή του και του εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Ο Markus Riess, ο οποίος έχει αποδείξει με εντυπωσιακό τρόπο τις διοικητικές ικανότητες του στο τιμόνι του ηγέτη της γερμανικής ασφαλιστικής αγοράς, θα είναι άξιος διάδοχος ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO. Έχει έρθει η στιγμή να απεικονιστεί η ενσωμάτωση των διαφόρων επιχειρηματικών τομέων της Munich Re μέσω της θέσπισης της παρουσίας της ERGO στο Διοικητικό Συμβούλιο της μητρικής εταιρείας».

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας