Συνεντεύξεις

Τα “μυστικά” της Generali που αξιοποιούν απλά τον άνθρωπο

Συνέντευξη της Μαρίας Καμπανέλλου, Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού της Generali, στη Σούλα Κορμά

Η Generali είναι μια ακραιφνώς ανθρωποκεντρική ασφαλιστική εταιρεία. Ο άνθρωπος, είτε ως πελάτης είτε ως συνεργάτης είτε ως εργαζόμενος, αποτελεί κορυφαίο μέλημά της και αυτό είναι κάτι που διατρανώνει η Εταιρεία, λόγω και έργω.

Η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, κα Μαρία Καμπανέλλου, μας μιλά για όλα αυτά τα έργα που υλοποιεί η Generali για τους ανθρώπους της.

Και δεν είναι μόνον τα έργα που εντυπωσιάζουν. Eίναι και η όλη στρατηγική της Εταιρείας όσον αφορά την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της (ενδυνάμωση εργαζομένων, ενίσχυση δεξιοτήτων, ανάδειξη ταλέντων). Eίναι και η φιλοσοφία που διαπνέει τη λειτουργία της (κουλτούρα ανοιχτής επικοινωνίας, ομαδική δουλειά, συμμετοχικότητα, ενθάρρυνση, διάφανη διαδικασία αξιολόγησης, διατμηματική συνεργασία, υψηλό επίπεδο δέσμευσης, ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης). Eίναι και η ανάληψη της ευθύνης που της αναλογεί για την προσφορά ευκαιριών στη νέα γενιά και τη συγκράτηση ταλέντων στην ελληνική αγορά (Business Days, ReGeneration, ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους αποφοίτους των ελληνικών πανεπιστημίων). Eίναι και η αντίληψη, ότι το περιβάλλον εργασίας οφείλει να είναι ποιοτικό, ανοιχτό και συνεργατικό…

Με τα παραπάνω ως δεδομένα –κι όχι μόνον με αυτά, μιας και η κα Καμπανέλλου μιλά αναλυτικά και για πολλά ακόμα– γίνεται εύκολα κατανοητό γιατί το ανθρώπινο δυναμικό της Generali συμμετέχει ενεργά στη χάραξη της μελλοντικής της πορείας.

Κυρία Καμπανέλλου, αναλάβατε τα καθήκοντά σας στην Generali τον Νοέμβριο του 2014. Δεδομένης της πρότερης σημαντικής εμπειρίας σας σε εταιρείες διαφόρων κλάδων, θα λέγατε ότι υπάρχουν διαφορές στη στρατηγική που ακολουθεί η Generali ως προς την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της και τη δημιουργία εταιρικής κουλτούρας;
Μ.Κ.: Η Generali βρίσκεται σε μια πολύ δυναμική φάση αναδιαμόρφωσης της στρατηγικής της και αυτό διαμορφώνει ένα άκρως προκλητικό και ενδιαφέρον περιβάλλον, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού. Στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει την πρώτη ασφαλιστική εταιρεία στον τομέα του Retail στην Ευρώπη την επόμενη τριετία. Για να το πετύχουμε αυτό, βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας, ώστε να παρέχουμε Απλές και Έξυπνες – Smart & Simple λύσεις για τους πελάτες μας. Το ανθρώπινο δυναμικό μας διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία. Η δέσμευση και η συνεχής υποστήριξη των ανθρώπων μας αποτελεί βασική προτεραιότητα για την εταιρεία.

Η στρατηγική της Εταιρείας, όσον αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό της, εστιάζει στην ενδυνάμωση των εργαζομένων, στην ενίσχυση δεξιοτήτων ηγεσίας, στην ανάδειξη και εξέλιξη ταλέντων, στην οικοδόμηση μιας ευέλικτης οργάνωσης με νέες δυνατότητες και στην ενίσχυση της πελατοκεντρικής νοοτροπίας. Για να το πετύχουμε αυτό, υλοποιούμε συνεχώς δράσεις εσωτερικά, ώστε να αυξήσουμε τον βαθμό δέσμευσης και συμμετοχής των εργαζομένων μας και τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά! Παρατηρούμε καθημερινά τη θετική διάθεση των ανθρώπων μας, που συμμετέχουν ενεργά στη χάραξη της μελλοντικής πορείας της εταιρείας. Μαζί δημιουργούμε την Generali του αύριο, και αυτή είναι μια διαδικασία που απολαμβάνουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, καθώς αναδεικνύει τον ρόλο τους.

Θα θέλαμε να μας πείτε περισσότερα γι’ αυτό. Πώς ακριβώς μετέχουν οι εργαζόμενοι στη χάραξη της μελλοντικής πορείας της Εταιρείας και με ποιους τρόπους ενθαρρύνονται προς αυτή την κατεύθυνση;
Μ.Κ.: Ως ένας κορυφαίος, παγκόσμιος ασφαλιστικός Όμιλος, το να δημιουργούμε αξία και να βελτιώνουμε το επίπεδο ζωής των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται βρίσκεται στο επίκεντρο της δραστηριότητάς μας. Αυτό όμως δεν μπορούμε να το πετύχουμε χωρίς τη συμβολή των εργαζομένων μας. Δίνουμε, λοιπόν, ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των ανθρώπων μας προσφέροντας ευκαιρίες και δυνατότητες στους πιο ταλαντούχους εργαζομένους μας να αναδειχθούν, μέσα σε ένα αξιοκρατικό περιβάλλον, στο οποίο αναζητούνται συνεχώς νέες ιδέες.

Για παράδειγμα, πραγματοποιούνται δεκάδες εσωτερικά projects, με τη συμμετοχή του ανθρώπινου δυναμικού από διαφορετικά τμήματα και διαφορετικές βαθμίδες. Στα πλαίσια αυτών των projects, έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις, να συζητήσουν τα σημεία προς βελτίωση και εν τέλει να προτείνουν νέες πρακτικές, που θα συμβάλλουν στην απλοποίηση των διαδικασιών μας και τη βέλτιστη εμπειρία του πελάτη. Πολλά έργα που υλοποιεί η Generali έχουν ως σημείο εκκίνησης τους ίδιους τους εργαζόμενους. Για εμάς η ανάπτυξη της καινοτομίας δεν πραγματοποιείται πίσω από κλειστές πόρτες σε συναντήσεις υψηλόβαθμων στελεχών, αλλά συμβαίνει καθημερινά ως αποτέλεσμα μιας κουλτούρας ανοιχτής επικοινωνίας.

Για να σας δώσω ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα, στον ημιώροφο της εταιρείας, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αφιερωμένο αποκλειστικά στο δυναμικό της Generali, λειτουργεί αυτό που εμείς ονομάζουμε “Wall of Frame”. Πρόκειται για έναν διαδραστικό χώρο, όπου κάθε εργαζόμενος έχει τη δυνατότητα να προτείνει τη δική του ιδέα για την καλύτερη λειτουργία της εταιρείας. Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί και αξιολογηθεί δεκάδες προτάσεις και πολλά projects, τα οποία θεωρούμε ότι θα βελτιώσουν σημαντικά το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών μας αλλά και τη συνολική λειτουργία της εταιρείας. Πολλές από τις ιδέες των ανθρώπων μας βρίσκονται, ήδη, προς υλοποίηση. Για εμάς η ομαδική δουλειά είναι αυτή που οδηγεί στην επίτευξη του οράματός μας. Μπορεί, πολλές φορές, η ζύμωση αυτή να απαιτεί χρόνο και υψηλό επίπεδο οργάνωσης, αλλά εν τέλει με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε ένα υψηλό επίπεδο δέσμευσης, που ξεκινά από τοπικό επίπεδο και εκτείνεται στην παγκόσμια κοινότητα των 78.000 εργαζομένων της Generali.

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι αποτελούν τον πιο σημαντικό και κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας κάθε οργανωμένης δραστηριότητας, με ποιο τρόπο ενθαρρύνεται το ανθρώπινο δυναμικό να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του;
Μ.Κ.: Η λέξη κλειδί είναι η συμμετοχικότητα. Για την Generali κάθε εργαζόμενος, από κάθε βαθμίδα, έχει «φωνή» και αξία. Μπορεί και ενθαρρύνεται να συμβάλλει στην υλοποίηση των κοινών μας στόχων.

Ο ρόλος του είναι δυναμικός και όχι διεκπεραιωτικός. Για να το πετύχουμε αυτό, φροντίζουμε να παρέχουμε σε όλους τους εργαζόμενούς μας τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

To 2015 πραγματοποιήθηκαν 54 σεμινάρια με πάνω από 132 συμμετοχές. Καλύψαμε εκπαιδευτικά ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που περιλαμβάνει soft skills, τεχνικά θέματα και θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούμε μακροχρόνια προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων ηγεσίας, που ονομάζουμε “Leadership Academy”, τα οποία  στοχεύουν στη βελτίωση των δεξιοτήτων των στελεχών μας, τη διασφάλιση της υψηλότερης απόδοσής τους, την αυξημένη παραγωγικότητα καθώς και την επαφή τους με πρακτικά “εργαλεία”, τα οποία βοηθούν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των ανθρώπων τους. Πραγματοποιήθηκαν ακόμη σεμινάρια για ανάπτυξη των soft skills των εργαζομένων, όπως ανάπτυξη των διαπραγματευτικών ικανοτήτων, βελτίωση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων, διαχείριση κρίσεων, κ.ά.

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία της ψυχικής υγείας και της συναισθηματικής ισορροπίας, επενδύσαμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων μας, μέσα από μια σειρά σεμιναρίων που αφορούν στο Work Life Balance, Stress Management and Resilience και Ομάδες Γονέων.

Ο αριθμός των σεμιναρίων και το ευρύ φάσμα των θεμάτων που μας περιγράφετε είναι πραγματικά εντυπωσιακά, αλλά μας δημιουργείται η εξής απορία: σήμερα, σε ένα τόσο απαιτητικό περιβάλλον για τους εργαζόμενους, υπάρχει ο χρόνος και η διάθεση για συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων και πώς διαχειρίζεστε αυτή την πρόκληση;
Μ.Κ.: Μπορεί να φαίνεται παράδοξο αλλά είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να μας προσεγγίσουν οι ίδιοι αναζητώντας ευκαιρίες για εκπαίδευση. Ας μην ξεχνάμε ότι το προφίλ των εργαζομένων έχει αλλάξει.

Στην Generali πάνω από το 40% αυτών είναι κάτω των 40 ετών, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων συνολικά είναι τα 41 έτη. Επίσης, πάνω από το 50% των ανθρώπων μας έχει ανώτατη μόρφωση ή/και μεταπτυχιακή εκπαίδευση και υψηλή εξειδίκευση. Έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, με μια νέα γενιά στελεχών, που είναι σε θέση να αναλαμβάνει ταυτόχρονα πολλές εργασίες και να προσαρμόζεται πολύ πιο γρήγορα στα νέα δεδομένα της αγοράς, ενώ αναζητά συνεχώς νέες προκλήσεις και ευκαιρίες εξέλιξης. Είναι, λοιπόν, ευθύνη μας να τους παρέχουμε υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικές λύσεις, που θα τους βοηθήσουν ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων τους. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων διαμορφώνεται ώστε να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες της κάθε ομάδας εργαζομένων και κάθε επιπέδου. Για παράδειγμα, καλύπτουμε τις εξειδικευμένες εκπαιδευτικές ανάγκες για τεχνικά θέματα διαφόρων τμημάτων, είτε αφορούν νέα στελέχη είτε ανώτατα με πολυετή εμπειρία.

Οι ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης που προσφέρει η Generali είναι και ένας από τους λόγους που έχει καταφέρει να διασφαλίσει τη μακρόχρονη δέσμευση ταλαντούχων στελεχών. Μάλιστα, η μέση διάρκεια υπηρεσίας στην εταιρεία κυμαίνεται σε πάνω από 10 χρόνια.

Με ποιους τρόπους διασφαλίζει η Εταιρεία ότι έχει τους κατάλληλους ανθρώπους, με τις κατάλληλες δεξιότητες, στις κατάλληλες θέσεις;
Μ.Κ.: Δε σταματούμε ποτέ να αναζητούμε νέα ταλέντα που θα ενταχθούν στην ομάδα μας και θα εμπλουτίσουν με τις δεξιότητες και την εμπειρία τους τη λειτουργία της εταιρείας. Η Generali συμπεριλαμβάνεται εξάλλου σταθερά ανάμεσα στις 500 μεγαλύτερες εταιρείες, από άποψη ανθρώπινου δυναμικού, στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της ICAP. Είναι χαρακτηριστικό ότι την εποχή της ύφεσης, όπου πολλές εταιρείες προέβησαν σε περικοπές, η Generali επένδυσε στην ανάπτυξη του δυναμικού της. Το γεγονός αυτό συνέβαλε ουσιαστικά και στην επίτευξη των οικονομικών και ποιοτικών της στόχων.

Για να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση ακολουθούμε μια διάφανη διαδικασία αξιολόγησης, όπου πραγματοποιείται μια αμοιβαία αξιολόγηση στόχων και προοπτικών, για τον ενδιαφερόμενο και την εταιρεία. Σε επίπεδο λειτουργίας, επιδιώκουμε συνεχώς να διασφαλίσουμε στο μέγιστο τη διατμηματική συνεργασία. Το γεγονός αυτό συμβάλλει στη συνεχή ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων μας και διασφαλίζει την εσωτερική κινητικότητα και τη διάχυση της γνώσης και εμπειρίας. Έχουμε στελέχη που μετακινήθηκαν οριζόντια σε άλλα Τμήματα, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν αλλά και να μοιραστούν τις γνώσεις τους, ενώ η ανάδειξη στελεχών σε υψηλότερες θέσεις ευθύνης προκύπτει τις περισσότερες φορές εσωτερικά.

Η πολιτική της εταιρείας είναι να επενδύει συνεχώς στους ανθρώπους της. Ως Τμήμα HR, δουλειά μας είναι να ακούμε τις ανάγκες των ανθρώπων μας και να μπορούμε να τους προτείνουμε την κατάλληλη επαγγελματική προοπτική.

HR-teamGenerali

(Σύσσωμο το τμήμα HR: Αφροδίτη Καρβούνη, Μαρία Καμπανέλλου και Μαρία Πέτρου)

 

 

 Φωτογραφίες: Ιάκωβος Διζικιρίκης

 

 

Η Generali συμμετείχε πρόσφατα στο 6ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, το οποίο επισκέφτηκαν χιλιάδες νέοι άνθρωποι που βρίσκονται σε αναζήτηση επαγγελματικών ευκαιριών. Παράλληλα, μαθαίνουμε ότι οργανώνετε εκπαιδευτικές επισκέψεις στα γραφεία της εταιρείας, τις “Business Days”. Ποιες είναι οι επιδιώξεις σας από αυτές τις ενέργειες και ποια είναι τα συμπεράσματά σας έως σήμερα;
Μ.Κ.: Μία από τις βασικές αξίες του Ομίλου Generali είναι να παραμένει σε ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίξαμε το 6ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, θέλοντας να βρεθούμε κοντά στους νέους που τολμούν να επιχειρούν και να καινοτομούν. Κατά τη διάρκεια των “Business Days” θα φιλοξενήσουμε επίσης νέους απόφοιτους, παρουσιάζοντάς τους τις επαγγελματικές ευκαιρίες που μπορεί να τους προσφέρει ο ασφαλιστικός κλάδος.

Παράλληλα, η Generali συμμετέχει και σε άλλες θετικές πρωτοβουλίες, όπως είναι αυτή του ReGeneration. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας με έμμισθη εργασία, που έρχεται να γεφυρώσει την ανάγκη των νέων που ολοκλήρωσαν την τριτοβάθμια εκπαίδευσή τους και των εταιρειών που αναζητούν νέο προσωπικό. Επιπλέον, διατηρούμε ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας με την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα και τους αποφοίτους των ελληνικών πανεπιστημίων. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συνεργασία μας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κ.ά.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι φοιτητές αξιολογούν πολύ θετικά την εμπειρία της πρακτικής άσκησης στην Generali, διότι συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες των τμημάτων όπου εντάσσονται, αποκτούν γνώση του αντικειμένου της εργασίας τους σε βάθος, αλλά και δέχονται την κατάλληλη καθοδήγηση από τα στελέχη της εταιρείας.
Η προσφορά ευκαιριών στη νέα γενιά και η συγκράτηση ταλέντων στην ελληνική αγορά αποτελεί πιστεύουμε ευθύνη κάθε σύγχρονου οργανισμού, ειδικά μέσα στο υπάρχον οικονομικό περιβάλλον.

Συνήθως όταν μιλάμε για επαγγελματική σταδιοδρομία σε μια ασφαλιστική εταιρεία το μυαλό των περισσότερων πηγαίνει στο επάγγελμα του ασφαλιστή. Μιλήστε μας για τις πολλές και διαφορετικές επιλογές που ανοίγονται σε έναν ασφαλιστικό οργανισμό όπως η Generali. Για ποιους λόγους αποτελεί μια ελκυστική πρόταση για την επαγγελματική σταδιοδρομία ενός φιλόδοξου, νέου ανθρώπου;
Μ.Κ.: Σήμερα, ο κλάδος Ασφάλισης αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας και έναν από τους πιο ελκυστικούς κλάδους αναζήτησης επαγγελματικών ευκαιριών για νέα και πιο έμπειρα στελέχη από διαφορετικούς τομείς εξειδίκευσης. Για να το κατανοήσουμε αυτό δεν θα πρέπει να κοιτάξουμε το παρελθόν, αλλά ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Χαρακτηριστικά, ο κλάδος Ασφαλίσεων θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια κύριο κλάδο προσέλκυσης νεοφυών επιχειρήσεων (start up) και καινοτομίας. Δείτε, για παράδειγμα, πώς υπόσχονται τα telematics να αλλάξουν τα δεδομένα στην ασφάλιση αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια.

Ο Όμιλος Generali έχει δημιουργήσει το δικό του “Innovation Hub” συνάπτοντας συνεργασίες με καινοτόμες επιχειρήσεις, όπως η My Drive. Σε τοπικό επίπεδο διαθέτουμε In House τμήμα Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Εφαρμογών, μέσω του οποίου διανοίγονται συνεχώς νέες επαγγελματικές ευκαιρίες. Επίσης, η αναδιοργάνωση των εταιρειών ασφάλισης και λόγω του Solvency ΙΙ αλλά και λόγω της συνεχούς ψηφιοποίησης της αγοράς θα προσφέρει νέες ευκαιρίες σε ταλέντα που προέρχονται από τους τομείς του Marketing, των Business Economics, της Αναλογιστικής Επιστήμης, της Νομικής, κ.ά. Σε αυτό το πλαίσιο, η Generali αποτελεί μια ελκυστική επιλογή για κάποιο νέο ταλέντο, καθώς μπορεί να του εξασφαλίσει ένα περιβάλλον αξιοκρατίας και πολλαπλές ευκαιρίες ανάπτυξης ακόμη και σε διεθνές επίπεδο.

Η χρηματική αμοιβή είναι βεβαίως ένα από τα κυριότερα κριτήρια επιλογής επαγγελματικού περιβάλλοντος. Ποια είναι όμως τα επιπλέον πλεονεκτήματα που θα βρει ένα στέλεχος στο επαγγελματικό περιβάλλον που του εξασφαλίζει η Generali και τα οποία τη διαφοροποιούν από τις άλλες εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου;
Μ.Κ.: Αναγνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοί μας είναι ίσως από τους πιο σημαντικούς διαμορφωτές της βιωσιμότητάς μας, εφαρμόζουμε πιστά μια δίκαιη πολιτική αποζημίωσής τους. Ωστόσο, μια σύγχρονη εταιρεία οφείλει να κοιτά πέρα από αυτή την ανταποδοτική σχέση και να βελτιώνει συνεχώς το περιβάλλον και τις συνθήκες εργασίας. Για τον λόγο αυτό έχουμε θεσπίσει επιβραβεύσεις, όπως η βράβευση του «υπαλλήλου της χρονιάς», η οποία ανακοινώνεται κάθε χρόνο στην εκδήλωση προσωπικού, αλλά και μια σειρά προνομίων για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, όπως η ομαδική ασφάλιση ζωής και οι σημαντικές εκπτώσεις στην παροχή ασφαλιστικών λύσεων. Σύμφωνα, εξάλλου, με όλες τις σύγχρονες έρευνες, οι εργαζόμενοι σήμερα τοποθετούν πολύ πιο υψηλά την ποιότητα του περιβάλλοντος εργασίας, το οποίο οφείλει να είναι ανοιχτό και συνεργατικό, την ηθική ανταμοιβή και το αίσθημα ότι εκτιμώνται, καθώς και την ευελιξία στην οργανωσιακή αλλαγή και την ανάπτυξη νέων ιδεών. Σε αυτόν τον τομέα φαίνεται ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο.

Το 2015 η Generali διεξήγαγε την 1η Παγκόσμια Έρευνα Δέσμευσης Εργαζομένων, σε συνεργασία με ανεξάρτητη, διεθνή εταιρεία ερευνών, με στόχο την αξιολόγηση των εσωτερικών επιπέδων δέσμευσης και ικανοποίησης του δυναμικού της. Σε τοπικό επίπεδο, τα αποτελέσματα ανέδειξαν υψηλά ποσοστά συμμετοχής, δέσμευσης και ικανοποίησης των εργαζομένων μας και παράλληλα μας έδωσαν τη δυνατότητα να προσδιορίσουμε μια σειρά από δράσεις/προτεραιότητες, τις οποίες έχουμε, ήδη, ξεκινήσει να υλοποιούμε.    

generali

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας