Εταιρείες

Στο Μαρόκο το 20ό Συνέδριο Πωλήσεων της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής

Στο αυτοκρατορικό και εξωτικό Μαρόκο πραγματοποιήθηκε το 20ό Συνέδριο Πωλήσεων της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, και ήταν αφιερωμένο στα πλέον επίκαιρα θέματα που απασχολούν το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς σήμερα.

Τους συμμετέχοντες στο συνέδριο, συνεργάτες της εταιρείας καλωσόρισε η κα Νεκταρία Μπέσσα, Διευθύντρια Διοικητικού & Ανάπτυξης, με μία σύντομη περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Στη συνέχεια, προσκάλεσε τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής  Α.Ε.Ε.Γ.Α, κ. Θωμά Ιωαννίδη, να κηρύξει την έναρξη του Συνεδρίου. Ο κ. Ιωαννίδης στην ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, «η σταθερότητα της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, οι συνεταιριστικές της αξίες και η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει την έχουν διακρίνει στην ασφαλιστική αγορά και χαίρει την εκτίμηση των συνεργατών και των πελατών της».

Ακολούθησε ο κ. Enrico San Pietro, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου & Εκπρόσωπος της Unipol Sai, εταιρείας μετόχου της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, ο οποίος απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους υπογράμμισε  την εμπιστοσύνη που έχουν οι Μέτοχοι στο management της εταιρείας και δεσμεύτηκε για μία ακόμη χρονιά, να στηρίζει τα επιχειρησιακά πλάνα και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της διοίκησης.

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά, ο  κ. Νικόλαος Μυρτάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας και  Εντεταλμένος Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, ο οποίος αναφέρθηκε στο μέχρι τώρα επιτυχημένο μοντέλο συνεργασίας των Συνεταιριστικών Τραπεζών με τη Συνεταιριστική Ασφαλιστική και στα μελλοντικά τους σχέδια συμπόρευσης.

Χαιρετισμό στο Συνέδριο απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος εξήρε στην μέχρι τώρα πορεία της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής και την άψογη συνεργασία που έχει με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Το πρώτο μέρος του συνεδρίου ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Εμπορικού Διευθυντή της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, κου Μανώλη Φουντουλάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της ασφαλιστικής αγοράς, στις προοπτικές που έχει το δίκτυο της Εταιρείας και στις μελλοντικές ενέργειες που θα ακολουθήσουν με βάση την εμπορική στρατηγική.

Στο δεύτερο μέρος του Συνεδρίου ήταν αφιερωμένο στο θέμα: «Οι εξελίξεις της αγοράς και τα οικονομικά δρώμενα». Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν η κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια Ένωσης Ασφαλιστικών  Εταιρειών Ελλάδος, η κα Εύα Βαρουχάκη, Δικηγόρος, Επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας και Διεθνών Σχέσεων Ε.Α.Ε.Ε., και ο κ. Δημήτρης Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής.

Στη συζήτηση που ακολούθησε κυριάρχησαν επίκαιρα θέματα που απασχολούν το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς, όπως οι επιπτώσεις στους διαμεσολαβούντες των πράξεων 30 και 31 του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο έντονος ανταγωνισμός που κυριαρχεί στον ασφαλιστικό κλάδο και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες ενόψει  της εφαρμογής της οδηγίας Solvency II από το 2016.

Ο Γενικός Διευθυντής της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής  κ. Δημήτρης Ζορμπάς, τόνισε ότι η εταιρεία εφαρμόζει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία, διατηρώντας τους στενούς δεσμούς που έχει με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η τιμολογιακή πολιτική της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστική σε συνδυασμό με τα οφέλη που παρέχονται στον πελάτη αλλά και την άμεση και δίκαιη αποζημίωσή του. Τέλος, επεσήμανε ότι η εταιρεία ξεπέρασε με απόλυτη επιτυχία τις επιπτώσεις από το PSI, εμφανίζει  υψηλή κερδοφορία και ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια που της εξασφαλίζει, ενόψει και του Solvency II, ένα ευοίωνο μέλλον προς όφελος των ασφαλισμένων της, των εργαζομένων της και των μετόχων της.

{gallery}EKDILOSEIS/synetairistiki-maroco{/gallery}

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας